صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روحانی: مداخله‌گران؛ در حادثه تروریستی افغانستان جنایت‌کاران اصلی هستند

۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۸:۲۴
کد خبر: ۷۲۳۹۵۹
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
رئیس جمهور گفت: حادثه افغانستان بسیار دلخراش بود. چگونه مسیر ناحق وجدان و عقل انسان را زیر پا می‌گذارد. کشتار کودکان چه معنایی دارد. آیا نام این افراد را می‌توان مسلمان گذاشت. البته جنایت اصلی را کسانی انجام دادند که در این کشور مداخله کردند.

- حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» در جلسه هیئت دولت پیشاپیش فرارسیدن عید فطر را تبریک گفت و اظهار کرد: در عید فطر باید اول به فکر فقرا و قشر ضعیف باشیم. در احادث آمده است زکات عید فطر باید در شب عید کنار گذاشته شود. در روز عید فطر ذکر و یاد خداوند و کمک به مستمندان در اولویت قرار دارد.

وی ضمن تسلیت حادثه تروریستی در کابل به مردم و دولت افغانستان گفت: حادثه افغانستان بسیار دلخراش بود. مگر مسیر ناحق وجدان و عقل انسان را زیر پا می‌گذارد. کشتار کودکان چه معنایی دارد. ایا نام این افراد را می‌توان مسلمان گذاشت. البته جنایت اصلی را کسانی انجام دادند که در این کشور مداخله کردند.
 
روحانی بیان کرد: اسرائیل، آمریکا و غرب در منطقه گروه‌های نیابتی درست کرده و در کشور‌های منطقه از جمله افغانستان، لبنان، فلسطین، سوریه، پاکستان، عراق، یمن، بحرین و آفریقا جنایت و کشتار می‌کنند.
 
 
رئیس جمهور در ادامه به جنایات رژیم صهیونیستی و کشتار مردم بی دفاع و مظلوم فلسطین و لبنان اشاره کرد و با بیان اینکه مگر مردم مظلوم غزه و قدس شریف چه کرده اند که اینهمه علیه آن‌ها کشتار و جنایت می‌کنید، گفت: صهیونیست‌های جانی که کشتار می‌کنند نسبتی با هیچ دینی ندارند.
 
 روحانی با بیان اینکه ایران امروز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین تقریبا تنها شده است، از سکوت کشور‌های مسلمان و همسایه فلسطین انتقاد کرد و گفت: چرا کشور‌های مسلمان و بزرگ همسایه فلسطین مثل مصر و اردن و دیگر کشور‌ها در مقابل این جنایات سکوت کرده اند.
 
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان امروز خود در جلسه هیئت دولت، با اشاره به پایان ماه مبارک رمضان و در آستانه عید سعید فطر، با ابراز امیدواری به اینکه همه از برکات و فیوضات ماه مبارک رمضان بهره کافی را برده باشیم، گفت: اگر از فردای ماه مبارک رمضان نگاه، زبان، قلم و قدم ما با قبل تفاوت نکرده باشد، یعنی ما از این ماه استفاده نکرده ایم.
 
روحانی افزود: اگر بعد از این ماه مبارک احساس می‌کنیم قفلی روی زبان ما هست و در دست و زبان و تلاش و کار خود مراعات رضای حق و حقوق مردم را می‌کنیم، به این معنی است که ماه رمضان روی ما تاثیر داشته است.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه مگر یک انتخابات و بالا و پایین شدن قدرت چقدر ارزش دارد که بخاطر آن دروغ بگویم و تهمیت بزنیم، گفت: غیبت و دروغ از گناهان بزرگ است باید از آن پرهیز کنیم و راستگویی و امانت داری را در دستور کار خود قرار دهیم.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت تا روز و لحظه آخر به وظایف سنگینی که بر عهده دارد کاملا متعهد است، اظهار داشت: روز ۱۱ مرداد برای دولت همانند روز‌های اولیه شهریور سال ۹۲ است و از وزرا و معاونین خواهش می‌کنم که مراقب باشید تا شما را با فحاشی، تهمت و حرف‌های ناروا خسته نکنند و همچنان به وظایف خود در خدمت به مردم ادامه دهید.
 
روحانی تصریح کرد: تردیدی ندارم که این موضوع در تاریخ و آینده به روشنی خواهد ماند و افرادی که در راه خدا جهاد کردند این جهادشان در پیشگاه خدا فراموش نمی‌شود، حرف‌های باطل همانند کف روی آب است.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت از سه ضلع مورد هجمه و حمله قرار دارد و باید در این سه ضلع مقاومت و ایستادگی کنیم، اظهار داشت: ضلع اول این مثلث تحریم‌های ظالمانه است. تحریم به معنای خوردن حق مردم، ظلم مستقیم به فقیرترین افراد جامعه، تضییع حق بیماران و اینکه دارو ندارند و ظلم به قشر مستضعفی است که ناچار است نان شب خود را با قیمت گران تهیه کنند.
 
روحانی افزود: در تحریم ناچار هستیم قیمت جنسی که وارد می‌کنیم را ۲۰ درصد گران‌تر بپردازیم، اما مثل اینکه بعضی‌ها نمی‌بینند و اهمیتی به این موضوعات نمی‌دهند.
 
رئیس جمهور تصریح کرد: تحریم ظلم است و هرکسی بتواند همین الان تحریم را بردارد و آن را یک ساعت به تاخیر بیندازد گناه بزرگ و نابخشودنی در حق مردم انجام داده است و خداوند از این گناه نمی‌گذرد.
 
روحانی با بیان اینکه دولت مصمم است تحریم را بشکند و معتقدم که آن را شکسته‌ایم، اظهار داشت: یک بخش از تحریم را در سال ۹۲ و بخشی را در سال ۹۴ شکستیم و دیوار‌های تحریم را تخریب کردیم، در سال ۹۷ با تحریم بزرگ و جنگ اقتصادی مواجه شدیم و ۳.۵ سال در برابر آن مقاومت کردیم و متاسفانه آن‌هایی که می‌بایست در این میدان جنگ به دولت کمک می‌کردند نه تنها این کار را انجام ندادند بلکه روحیه رزمندگان خط مقدم را هم تخریب کردند که خداوند از آن‌ها نیز نگذرد.
 
رئیس جمهور اضافه کرد: در توافق انجام شده ممکن است به جای صددرصد مطالبات به ۸۵ یا ۹۰ درصد دست یافته باشیم، اما یک عده فقط نیمه خالی لیوان را می‌بینند.
 
روحانی گفت: ملت ایران ۳.۵ سال با صبر، مقاومت، ایمان و ایثار، ایستادگی کردند و مقام معظم رهبری نیز همواره هدایت و حمایت کردند و امروز آثار این صبر و مقاومت را در وین می‌بینیم و مذاکرات روزانه وین نشان می‌دهد که هر روز بخشی از دیوار بلند تحریم فرو می‌ریزد و اگر دست در دست هم دهیم در زمان کوتاهی همه آن فرو خواهد ریخت.
 
رئیس جمهور گفت: افتخار دولت یازدهم ودوازدهم این بود که ایران هراسی را که در افکار جهانیان جا انداخته بودند، شکست و به دنیا ثابت کردیم که ایران اهل منطق و مذاکره است و به تعهد خود وفادار می‌ماند. همچنین ایران را از قطعنامه فصل ۷ شورای امنیت خارج کردیم و نیز تحریم تسلیحاتی را از مهر ماه پارسال کنار گذاشتیم، آیا کسانی که به دولت حمله می‌کنند در این موضوعات تردید دارند؟
 
روحانی افزود: برداشته شدن تحریم تسلیحاتی کمک به میدان و ارتش و سپاه و ایستادن روبروی دشمن است و این دولت بود که تحریم نظامی را شکست و بهترین سلاح آفندی و پدافندی را ساخت و یا تکمیل کرد و اگر در این موضوع شک دارید از وزیر دفاع سوال کنید.
 
رئیس جمهور گفت: صهیونیست‌ها همواره به دنبال آن بودند که ایران را دشمن کشور‌های منطقه و همسایگان خود معرفی کنند و بعضی از دولت‌ها نادانسته این موضوع را باور کرده بودند که ایران دشمن آن‌ها است، اما دولت یازدهم و دوازدهم تلاش کرد این تفکر غلط را از بین ببرد و امروز همسایگان از آمادگی برای برقراری رابطه خوب حرف می‌زنند.
 
روحانی گفت: عامل سازنده‌ای که از سال ۹۲ بر روی آن تاکید کردیم امروز در منطقه و وین قابل مشاهده است و تا آخر پای تعامل سازنده خواهیم ایستاد و شک نکنید که کل تحریم برداشته می‌شود و ملت ایران پیروز است.
 
رئیس جمهور بیماری کرونا را ضلع دوم مثلث هجمه به دولت دانست و گفت: در مقابله با کرونا تفاوت ما با دیگر کشور‌ها این است که در شرایط جنگ اقتصادی و تحریم کامل با این بیماری مواجه شدیم.
 
روحانی با طرح این سوال که چرا واکسن زودتر و به طور گسترده خریداری نشد، گفت: از روز اول واکسن‌هایی تولید شد که مرحله اول و دوم را با موفقیت پشت سر گذاشته بودند و تولیدکنندگان آن حاضر بودند این واکسن‌ها را در این مرحله به ما بدهند تا مرحله سوم آزمایش این واکسن در داخل کشور انجام شود، اما همزمان یک عده که پزشک و مسوول بودند اعتراض کردند که مسوولین می‌خواهند ما را موش آزمایشگاهی کنند البته دولت نیز به دنبال تهیه واکسن مطمئن و مورد تایید بود.
 
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: ایران جزو اولین کشور‌هایی بود که خواستار خرید واکسن کوواکس شد، اما در انتقال هزینه آن با مشکل مواجه شدیم و باعث شد که در تهیه این واکسن‌ها تاخیر به وجود بیاید، اما در عین حال دولت همه تلاش خود را برای خرید واکسن انجام می‌دهد و به مردم قول می‌دهیم که تا پایان دولت دوازدهم تمام افراد پرخطر که حدود ۱۳، ۱۴ میلیون نفر هستند واکسینه شوند.
 
روحانی اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت و درمان را در تاریخ کشور بی نظیر دانست و گفت: مردم پس از مواجه شدن با بیماری کرونا برای تهیه مواد بهداشتی، غذایی و دارو همانند کشور‌های پیشرفته و مدرن اروپایی در صف خرید قرار نگرفتند و فروشگاه‌ها در ایران غارت نشد.
 
رئیس جمهور مقابله و خنثی‌سازی تخریب‌ها و سخن‌های ناروا و دروغ را ضلع سوم هجمه به دولت توصیف کرد و گفت: نمی‌دانم که ترامپ به این‌ها چه خوبی کرده است که حتی یک بار هم از ظلم و جنایت‌های او سخن نمی‌گویند و صرفاً عنوان می‌کنند که مدیریت دولت ضعیف است این درحالی است که دولت در شرایط سخت اقتصادی تجهیزات بهداشت و درمان را توسعه و گسترش داده، سهام عدالت را احیا کرد، حقوق کارکنان را اضافه کرد، همسان‌سازی بازنشستگان را انجام داد و وام‌های مختلفی برای آسیب‌دیدگان کرونا پرداخت کرد و بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در این زمینه هزینه کرده است.
 
روحانی تصریح کرد: برخی‌ها واقعیت‌ها را نمی‌بینند و سیاه‌نمایی می‌کنند و فکر می‌کنند که اگر چهره دولت سیاه شد چهره نظام سفید می‌شود همه باید به جای این کار‌ها واقع‌نمایی کنیم و در این حوزه وظیفه سنگینی بر دوش همه رسانه‌ها و دولت قرار دارد.
 
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود موضوع انتخابات و لزوم حضور پرشور مردم در این عرصه را مورد تاکید قرار داد و گفت: همه باید تلاش کنیم تا مردم به طور گسترده در پای صندوق‌های رای حضور پیدا کنند و دولت به سهم خود همه تلاشش را برای ایجاد شرایط مناسب، امن و سالم انجام خواهد داد.
 
روحانی در عین حال تاکید کرد:، اما دولت به تنهایی نمی‌تواند این امر مهم را به مقصد برساند و همه باید دست به دست هم کاری کنیم که همه مردم پای صندوق رای بیایند و این اولویت اصلی است که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید دارد.
 
رئیس جمهور تصریح کرد: برای حضور پرشور مردم راه حل این است که کاری کنیم همه امیدوار باشند تا کاندیدای موردنظرشان در لیست تایید صلاحیت شده‌ها حضور داشته باشد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *