صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

با گندم پنج یا شش هزار تومان چرا باید فطریه هر شخص ۲۰ هزار تومان باشد؟

۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶:۱۴
کد خبر: ۷۲۳۸۵۳
اگر فردی با قیمت ارزان‌تری گندم بخرد و به ازای هر نفر سه کیلو از همان گندم را به فقیر بدهد کفایت می‌کند. بنابراین، قیمت و نوع برنج (ایرانی و خارجی) بسته به قیمت هر شهر و محلی ممکن است متفاوت باشد.
-  حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن رفیعی - هر ساله با نزدیک شدن به روز عید فطر، سؤالات متعددی در مورد زکات فطره به خصوص در بین توده مردم مطرح می‌شود.
 
در لابه‌لای این سؤالات به سوءتفاهم‌هایی برمی‌خوریم که لازم است شفاف و برطرف شود؛ از جمله این‌که با اینکه قیمت هر کیلو گندم مثلاً پنج یا شش هزار تومان است چرا باید برای هر نفر حدود ۲۰ هزار تومان زکات فطره پرداخت شود؟
 
این مسئله ناشی از آن است که برخی گمان کرده‌اند که سهم هر نفر یک کیلو گندم است درحالی‌ که برای هر نفر باید یک صاع (معادل تقریباً سه کیلوگرم) به فقیر داده شود.
 
برای تبیین بهتر مسئله زکات فطره ضمن اشاره به نظر رهبر معظم انقلاب و  آیت‌الله مکارم شیرازی به برخی نکات پر ابتلا پیرامون زکات فطره اشاره می‌کنیم:

هر نفر، سه کیلو گندم
زکات فطره به ازای هر نفر یک صاع (تقریباً سه کیلوگرم) گندم یا آرد و یا سایر مواد غذایی معمول در تغذیه مردم و یا پول این‌هاست. احتیاط واجب آن است که به یک فقیر بیشتر از مخارج سالش و کمتر از سه کیلوگرم فطره ندهند.

آیت‌الله خامنه‌ای: لازم نیست زکات فطره از قوت غالب داده شود بلکه اگر از گندم، برنج و مانند این‌ها داده شود، کفایت می‌کند.
 
آیت‌الله مکارم شیرازی: در زکات فطره خوراک شخصی خود انسان ملاک نیست بلکه خوراک معمولی اهل شهر و یا محل، ملاک است؛ بنابراین، کسی که همیشه برنج می‌خورد می‌تواند زکات فطره را از گندم بدهد.
 
نتیجه اینکه؛ فطریه برای هر نفر سه کیلوست که اگر هر کیلو گندم را حدود شش هزار و پانصد تومان حساب کنیم حدوداً نفری بالغ‌بر ۲۰ هزار تومان می‌شود و به نظر رهبری و آیت الله مکارم لازم نیست قوت غالب باشد بلکه همان گندم هم محاسبه و پرداخت شود کافی است.

نکته دیگر اینکه اگر فردی با قیمت ارزان‌تری گندم بخرد و به ازای هر نفر سه کیلو از همان گندم را به فقیر بدهد کفایت می‌کند. بنابراین، قیمت و نوع برنج (ایرانی و خارجی) بسته به قیمت هر شهر و محلی ممکن است متفاوت باشد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *