صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ثبت نام ۴۵۷ نفر در سامانه سجام در شهرستان ماهان کرمان

۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۹:۳۳
کد خبر: ۷۲۳۷۹۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: توجه دستگاه قضایی بر برخورد با مفسدین دانه درشت، امید آفرینی را برای مردم ایجاد کرده است و اقشار مختلف اجتماعی از این حرکت بزرگ قوه قضاییه ابراز رضایت می‌کنند.
- یدالله موحد، رئیس کل دادگستری کرمان در شورای اداری بخش ماهان اظهار داشت: پس از انتصاب آیت الله رئیسی به عنوان ریاست قوه قضاییه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، بر اساس برنامه تحولی ارائه شده از سوی رئیس قوه قضاییه برای ایجاد یک حرکت جدید و تحولات بنیادین در قوه قضاییه در حال تحقق است و نگاهی نو به وظایف و ماموریت‌های قوه قضاییه در کشور و در درون قوه قضاییه شکل گرفته و در بخش‌های مختلف گام‌های بلندی برداشته شده است که بخشی از آن‌ها از جمله برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی را مردم به خوبی مشاهده می‌کنند.

وی با اشاره به این مطلب که توجه به کرامت انسانی مقوله بسیار مهمی است که در قوه قضاییه به صورت جدی دنبال می‌شود، خاطرنشان کرد: مراجعان به قوه قضاییه دارای کرامت و عزت هستند و حرمت آن‌ها در دستگاه قضایی باید حفظ شود و در برنامه تحولی قوه قضاییه به این مقوله نیز به صورت جدی پرداخته شده است.

وی با اشاره به چرخش رویکرد این قوه به سمت بهره گیری از مشارکت عمومی و نهاد‌های مردمی بر مبنای سند تحول قضایی، خاطرنشان کرد: کار در قوه قضاییه آنقدر وسیع و گسترده است که اگر این قوه مشارکت مردمی و نهاد‌های مذهبی و غیردولتی را نداشته باشد نمی‌توانند موفقیت‌های مورد نظر در سند تحول قضایی را به دست آورد.

موحد، حل و فصل دعاوی و پیشگیری از وقوع جرم با مشارکت عمومی را هدف مهم دستگاه قضایی برشمرد و ادامه داد: اگر بتوانیم تمامی ظرفیت‌ها را در قوه قضاییه به کار گیریم؛ در کوتاه مدت شاهد اثرات بسیار خوبی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه در هر منطقه و بخش ظرفیت‌های بزرگ مردمی در حوزه عدالت و امنیت وجود دارد، عنوان کرد: به عنوان مثال در شهر ماهان ۳۷۶ مصلح و حَکَم قرآنی مهارت‌های نحوه ایجاد مصالحه در اختلافات را فراگرفته اند.

وی ادامه داد: مصلحین و حکمین قرآنی، شورا‌های حل اختلاف که اعضای آن از از افراد وثوق مردم هستند، کانون‌های داوری و اجرای طرح میانجی گری ظرفیت‌های مردمی است که به کمک دستگاه قضایی می‌آید.

موحد با تاکید بر این مطلب که باید کمترین اختلاف وارد سیستم قضایی شود و عمده اختلافات و دعاوی باید در بدنه جامعه حل و فصل شود، خاطرنشان کرد: با بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی می‌توان زمینه‌ای را فراهم آورد که بسیاری از دعاوی و اختلافات وارد سیستم قضایی نشود؛ زیرا با بهره گیری از ظرفیت‌های مردمی بسیاری از اختلافات بهتر، عادلانه تر، در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه حل می‌شود.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌های زیادی در حوزه عدالت و امنیت وجود دارد و هنر ما این است که این موارد را فعال کنیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان به راه اندازی سامانه سجام به منظور توسعه همکاری مردم و گزارش دهی تخلفات نیز اشاره کرد و گفت: در شهر ماهان ۴۵۷ نفر در این سامانه سجام ثبت نام کرده اند و با بهره گیری از ظرفیت‌های این سامانه در کنار ظرفیت‌های سایر سازمان‌ها می‌توان در حوزه امنیت و توسعه عدالت گام‌های بلندی برداشت.

موحد با تاکید بر این مطلب که از حیث امنیتی وضعیت مناسبی داریم، عنوان کرد: ظرفیت و ساختار سازی لازم در جامعه انجام شده و اگر به خوبی از آن‌ها استفاده کنیم به وضعیت مورد نظر خود از نظر امنیتی و عدالت دست خواهیم یافت.

رئیس کل دادگستری استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این مطلب که براساس تعامل بین دستگاه‌های مربوطه زمینه هرگونه تعدی و تعرض به حقوق بیت المال از بین می‌رود، تصریح کرد: به عنوان مثال در حوزه مقابله با زمین خواری اگر اراده جمعی در نهاد‌های دست اندرکار زمین و مسکن شکل گیرد، زمینه‌های تعدی به اراضی دولتی و ملی از بین می‌رود.

موحد تاکید کرد: افرادی که واقعا زیاده خواه هستند به شیوه‌های مختلف سعی می‌کنند ماموران را مرعوب کنند، اما با شکل گیری اراده جمعی، هیچ فردی جسارت اقدامات خلاف قانون و خلاف هنجار را نخواهد داشت.

وی بر فعالسازی تمامی ظرفیت‌ها تاکید کرد و ادامه داد: هماهنگی و اقتدار موجود باید به سمت رفع مشکلات مردم هدایت شود و از جمله این موارد در حوزه تامین آب آشامیدنی سالم برای مردم ماهان است.

رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: موضوعات مطرح شده در حوزه سرقت آب آشامیدنی و تعرض به آب کشاورزی مردم باید به جدیت مورد رسیدگی قرار گیرد و با هرگونه تخلف در این حوزه با جدیت و قاطعیت برخورد شود.

موحد با اشاره به این مطلب که دستگاه قضایی استان کرمان از تمامی فعالیت‌ها در راستای تامین حق مردم در حوزه‌های مختلف حمایت می‌کند، تاکید کرد: در حوزه مقابله با زمین خواری جلوگیری از تعرض به اراضی دولتی همواره آماده حمایت از برنامه‌های پیش رو هستیم.

وی خاطرنشان کرد: آمادگی لازم برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای پاسخگویی مناسب قضایی به مردم وجود دارد و در صورت ایجاد فرصت‌های قانونی لازم، زمینه ارتقای تعدادی از دادگاه‌های عمومی بخش به دادگستری فراهم خواهد شد.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه در همه حوزه‌های قضایی استان کرمان ساختمان‌های جدید احداث شده و در برخی حوزه‌ها نیز در دست احداث است، اظهارداشت: ساختمان دادگستری ماهان جز طرح‌های ملی و در دست پیگیری است.

موحد خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات موجود در درون قوه قضاییه ریشه در جا‌های دیگر دارد و اگر دستگاه‌های اجرایی به درستی به وظایف خود عمل کنند بسیاری از این دعاوی شکل نمی‌گیرد و به عنوان نمونه اگر به خوبی از اراضی ملی صیانت شود این حجم از زمین خواری را شاهد نخواهیم بود و در حوزه فرهنگی نیز اگر به خوبی کار شود نیاز به تعقیب کیفری و مجازات نیست.

وی در پایان گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با همکاری دادگاه عمومی بخش ماهان طرح پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی ویژه این بخش را تدوین و اجرایی کنند.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *