صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارز بدون هیجان و شتاب تک نرخی می‌شود/ قانون بانکداری بدون ربا نیازمند اصلاح است

۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۲:۱۴
کد خبر: ۷۲۳۶۰
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
خبرگزاری میزان – رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تک نرخی شدن ارز درآینده ای نزدیک، گفت: نرخ ارز بدون شتاب و بدور از هیجان تک نرخی می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، ولی الله سیف صبح امروز(سه شنبه) در همایش دو روزه بیست و ششمین همایش بانکداری اسلامی که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: اجرای بانکداری اسلامی محدود به کشور ما نیست، در حال حاضر بانک های اسلامی نه تنها در کشورهای مختلف اسلامی مانند عربستان و مالزی توسعه پیدا کرده بلکه در کشورهای غیراسلامی نیز توسعه داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: مرور تجارب کشورها می تواند درس های خوبی برای نظام بانکی کشور به همراه داشته باشد و کشور مالزی یکی از کشورهای پیشرو در صنعت نظام بانکداری اسلامی است.

سیف گفت: نظام بانکداری در مالزی دوگانه است که فرصت رقابت بدون اخلال در نظام بانکی را دنبال می کند. سال 1983 اولین قانون نظام بانکداری اسلامی در کشور مالزی به تصویب رسید و این قانون چندین بار مورد ارزیابی و تجدیدنظر قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در ایران قانون عملیات بانکی بدون ربا در سال 62 تصویب و بر خلاف بسیاری کشورها این نظام به صورت سراسری اجرا شد.

وی ادامه داد: بعد از سه دهه هنوز به لحاظ قانونی و اجرایی مشکلاتی وجود دارد، هنوز هم در بین برخی از علما، نخبگان و کارشناسان در نظام بانکداری اسلامی با تعالیم شرعی اختلاف وجود دارد.
 
چالش ها بانکداری بدون ربا
وی به چالش های بانکداری بدون ربا در ایران اشاره کرد و گفت: قانون بانکداری بدون ربا در سه دهه اخیر بر اساس نیازها و شرایط جدید اصلاح نشده است.

سیف گفت: اصلاح این قانون از اولویت بالایی برخوردار است اما نه به صورت جزیره ای، بلکه انجام این امر در قالب دو لایحه بانکداری تهیه شده است که در آینده ارائه خواهد شد.

سیف افزود: در این دو لایحه سعی از نظرات کارشناسان بانکی استفاده شود و امیدواریم با تصویب این دو لایحه گامی مهمی در تحقق بانکداری اسلامی در کشور برداشت شود.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: اجرای صحیح قانون بانکداری بدون ربا نیازمند مقررات گذاری خاص و حراست از حقوق سپرده گذار است.

وی گفت: به دلیل ضعف ابزاری و ساختاری هنوز بازار بین بانکی مناسب در کشور به وجود نیامده است و هنوز شبکه و تسهیلات قاعده مند منطبق با شریعت که بانک مرکزی بتواند از آن استفاده کند در کشور ایجاد نشده است.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: بازار ساختاریافته بدهی و وجوه هنوز از عمق کافی برخوردار نیست و به دلیل فقدان ابزارهای سیاست پولی منطبق با شریعت در نظام مالی اسلامی با مشکل جدی روبرو است.

وی افزود: تحولات بازار ارز در این دوره به دلیل کاهش نوسانات و ثبات حائز اهمیت است که انحراف معیار نرخ دلار جدود 25 درصد کاهش یافته است که نشان دهنده کاهش بی ثباتی و نوسان بازار ارز است.

سیف تصریح کرد: رعایت انضباط مالی در سایه ایجاد ثبات در بازار ارز، پیش بینی پذیری اقتصاد را افزایش داده است که به دنبال آن شاهد کاهش چشم گیر نرخ تورم و افزایش رشد اقتصادی بوده ایم.

نرخ ارز در آینده ای نزدیک تک نرخی می شود
وی با بیان اینکه نرخ ارز در آینده ای نزدیک تک نرخی می شود، افزود: دستیابی به ارز تک نرخی به دور از شتابزدگی و اقدام هیجانی انجام خواهد داد.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: نرخ تورم در مسیر نزولی قرار گرفته است که از محدود 40 درصد در مهرماه 92 به زیر 15 درصد رسیده است و رسیدن به نرخ تک رقمی پایدار و کنترل پایه پولی یکی از اهداف در دستور کار است.

وی گفت: نرخ تورم در 5 ماهه نخست سال جاری به طور میانگین به سطح 12.6 درصد رسیده است که این امر حاکی از استمرار کاهش نرخ تورم است که چشم انداز مناسبی برای کاهش و تک رقمی کردن نرخ تورم است.

سیف ادامه داد: پس از هشت فصل منفی متوالی رشد اقتصادی، اکنون شاهد رشد مثبت اقتصادی به میزان 3 درصد بوده ایم و رشد منفی سرمایه گذاری که از سال 91 آغاز شده بود در سال 93 مثبت شد و تشکیل سرمایه ثابت از 1.9 به 3.5 درصد در سال 93 رسید.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در تخصیص اعتبارات به عنوان منابع کمیاب لازم است تسهیلات بانکی به سمت اقدامات مولد و به سمت خلق ارزش بیشتر هدایت شود که اقدامات مناسبی در سال های اخیر صورت گرفته است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *