صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تولید محصول گرانقیمت و ارزشمند کاندنسیت (+C۵) در مجتمع اتان‌گیری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در عسلویه

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۵:۳۱
کد خبر: ۷۲۳۵۵۴
به همت متخصصین داخلی و با استفاده از تکنولوژی و دانش به روز ملی - جهانی در مجتمع استحصال اتان ستاد اجرایی فرمان امام در شهرستان‌های مهر و عسلویه، محصول کاندنسیت (+C۵) به تولید انبوه رسید.

_ طبق اعلام روابط عمومی ستاد اجرایی فرمان امام، در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها، صبح امروز از نخستین محصول مجتمع استحصال اتان در شهرستان‌های مهر و عسلویه با نام تجاری (+C۵) رونمایی شد.

درادامه آمده: این محصول یکی از میعانات غنی و گرانقیمتی است که بااستفاده از تکنولوژی مدرن و روز دنیا جداسازی شده و برای تولید بنزین و سوخت "های‌تک" کاربرد و استفاده دارد.

این گزارش می‌افزاید: گازطبیعی که از مخازن گازی استحصال می‌شود عمدتاً حاوی حجم قابل ملاحظه‌ای میعانات گازی یا هیدروکربن‌های مایع است که عمدتاً از پنتان و هیدروکربن‌های سنگینتر مانند سی ۵ پلاس تشکیل شده وبه شیوه‌های مختلف قادر به تبدیل به نفت سفید، بنزین، سوخت جت و... هستند.

در ادامه تأکید شده: میعانات گازی تولیدی پالایش پارسیان سپهر بدلیل نداشتن H۲S و مرکاپتان، و همچنین پایین بودن مقدار آب و جداسازی گوگرد از آن نه تنها جزو شفاف‌ترین محصولات دراین حوزه میباشد بلکه به همین دلیل با جلوگیری از تولید آلاینده‌ها دارای ارزش‌های زیست محیطی نیز میباشد.

در حال حاضر در کشور با احتساب منابع عرضه شده در پالایشگاه‌های گاز، روزانه چیزی در حدود ۵۵۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید و عرضه میشود که بخش عمده‌ای از آن‌ها مستقیما صادر و باعث ارزآوری میشود که پیش بینی میشود تا پایان سال ۱۴۰۰ ظرفیت تولید میعانات گازی در کشور به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه افزایش پیدا کند.

گفتنی است طرح ملی و عظیم اتان‌گیری از گاز طبیعی در شهرستان مُهر استان فارس و عسلویه بوشهر توسط ستاد اجرایی فرمان امام درهفته‌های اخیر توسط رئیس‌جمهور بصورت رسمی افتتاح شد و روزانه ظرفیت دریافت خوراک ۷۵ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی را داراست.

در این مجتمع ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز دی اکسید کربن از گازطبیعی گرفته میشود و تولیدات آن سالانه ۳.۳ میلیون تن انواع ال‌پی‌جی و کاندنسیت است که ۲ میلیون تن ازاین محصولات (اتان، بوتان، میعانات شیرین و پروپان) صادر خواهد شد که مبلغ قابل توجه یک میلیارد دلار ارزآوری در سال برای کشور خواهد داشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *