صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چه خبر از واکسن‌های ایرانی کرونا؟

۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۰:۰۲
کد خبر: ۷۲۳۳۶۱
«واکسن‌های ایرانی کرونا در مراحل نهایی تولید قرار دارند.» رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران با بیان این جمله گفت: هرچند ما زیرساخت‌های فنی پیشرفته برای تولید واکسن کرونا را نداشتیم، اما با سرمایه‌گذاری و تلاش محققان کشور اکنون در مراحل نهایی تولید قرار داریم.

- ایرنا نوشت: مصطفی معین درباره آخرین وضعیت واکسن‌های ایرانی کرونا اظهار داشت: به احتمال فراوان از اواخر تابستان مراحل تولید واکسن کرونا به نتیجه می‌رسد و واکسن‌های ایرانی در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: در ایران تاکنون چند مجموعه از جمله پاستور، رازی، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و وزارت دفاع در مراحل مختلف کارآزمایی بالینی واکسن کرونا قرار دارند و امیدواریم این کار با موفقیت به نتیجه برسد.

معین افزود: در دنیا چند نوع واکسن تولید شده و در دسترس مردم قرار گرفته است که مدرنا، فایزر، سینوفارم، آسترازنکا و اسپوتنیک از جمله آن‌ها بوده که همه آن‌ها قابل قبول و استاندارد هستند.

واکسیناسیون تنها اقدام برای مهار بحران کرونا است

رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران، واکسیناسیون را تنها اقدام برای مهار بحران کرونا دانست و گفت: آن چیزی که این بحران را می‌تواند مهار و مدیریت کرده و از تلفات بیشتر جلوگیری کند، انجام واکسیناسیون عمومی است و این موضوع به لحاظ علمی هم ثابت شده است.

معین افزود: به همین دلیل دانشمندان برخی از کشور‌ها مانند آمریکا، انگلیس، چین، روسیه، هند و همچنین ایران برای ساخت واکسن کرونا فعال شدند و به موفقیت‌های خوبی هم دست یافته اند.

وی، کاهش بسیار قابل توجه مرگ و میر را از جمله ویژگی‌های این واکسن‌ها اعلام کرد و گفت: ممکن است این واکسن‌ها از عفونت مجدد ویروس کرونا ۱۰۰ درصد جلوگیری نکنند و افراد دوباره مبتلا شوند، اما نوع ابتلای آن‌ها خفیف یا متوسط خواهد بود. به عبارتی پای بیماران بسیار کمتر به بستری در بخش‌ها و به خصوص بخش مراقبت‌های ویژه کشیده می‌شود.

معین اعلام کرد: عوارضی که در مورد برخی از واکسن‌های خارجی بیان می‌شود، بسیار کم و نادر است. مصرف هر دارویی از آنتی بیوتیک گرفته تا واکسن، عوارضی به همراه دارد که طبیعی است، اما این دلیل نمی‌شود که جامعه به واکسن اعتماد نکند و از تزریق آن طفره بروند.

توصیه سازمان بهداشت جهانی هم، تزریق واکسن کرونا است

وی ادامه داد: توصیه سازمان بهداشت جهانی برای کنترل و مهار کرونا، زدن واکسن کرونا در اسرع وقت است. به خصوص اقشاری از جامعه مانند کادر پزشکی و بیماران پرخطر مانند افراد مبتلا به سرطان، دیابت و نقص ایمنی باید این واکسن را زودتر دریافت کنند.

در مرحله بعدی، این واکسن به سالمندان و کسانی که به دلیل شغل خود با افراد زیادی در تماس هستند، باید تزریق شود.

معین بر لزوم رعایت اولویت‌های تزریق بر اساس سند ملی واکسیناسیون تاکید کرد و گفت: اولویت‌های تزریق واکسن مشخص شده است و باید به طور دقیق و شفاف رعایت شود.

رییس انجمن آسم و آلرژی به کسانی که واکسن می‌زنند، توصیه کرد که همچنان اصول بهداشتی را رعایت کنند تا بتوان پاندمی کرونا را مهار کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *