محکومیت خشونت صهیونیستها و لزوم حمایت از قدس شریف
- از دو هفته پیش نظامیان صهیونیست با یورش به محلههای فلسطینی در قدس شرقی، به درگیری با فلسطینیان پرداختند.
به گزارش «عرب نیوز»، نظمیان صهیونیست در حالی که از شهر عبور میکردند، به خانههای فلسطینیان سنگ پرتاب کرده و به عابران حمله کردند؛ حتی خودروها را در امتداد جاده اصلی شمال به جنوب که قدس غربی را از قدس شرقی اشغالی جدا میکند، متوقف میکردند تا رانندگان را مورد ضرب و جرح قرار بدهند.
ناآرامیها در ۱۳ آوریل (۲۳ فروردین)، یعنی تقریبا در آغاز ماه رمضان، آغاز شد؛ زمانی که مقامهای صهیونیست پلههای ورودی دروازه دمشق در قدس شرقی را مسدود کردند.
این اقدام باعث درگیری چند روزه بین معترضان فلسطینی و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی شد.
بدون تعجب، سرکوب توسط نیروهای رژیم صهیونیستی یک طرفه بود و به دستگیری و ضرب و شتم جوانان فلسطینی منجر شد، در حالی که مهاجمان صهیونیست عمدتا مجازات نشدند.
وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی، که یکی از اعضای حزب لیکود است، در اظهارات خود درباره درگیریها هیچ اشارهای به حمله صهیونیستها به فلسطینیان در قدس نکرد.
در درگیریهای روزهای گذشته در مسجد الاقصی و قدس بیش از ۲۰۰ نفر مجروح شدند.
در این درگیریها پلیس رژیم صهیونیستی گلولههای لاستیکی، گاز اشک آور و نارنجکهای صوتی را به سمت فلسطینیان شلیک کرد.
نیروهای صهیونیست به میدان مسجد الاقصی یورش بردند و نارنجکهای صوتی را به داخل ساختمان شلیک کردند، جایی که انبوه نمازگزاران از جمله زنان و کودکان، در آخرین جمعه ماه رمضان مشغول نماز بودند.
در همن حال خشونت صهیونیستها موجب محکومیت جهانی شد.
وزارت خارجه عربستان در بیانیهای اعلام کرد که این کشور برنامهها و اقدامات رژیم صهیونیستی را برای اخراج دهها فلسطینی از خانههای خود در قدس و تحمیل حاکمیت این رژیم بر آنها، رد میکند.
امارات درگیریها و اخراج احتمالی فلسطینیان از خانههای خود را شدیدا محکوم کرد.
این بیانیه میگوید «امارات بر نیاز مقامهای صهیونیست به پایبندی به مسئولیتهای خود مطابق با قوانین بین المللی در قبال شهروندان فلسطینی تاکید میکند.»
در همین حال مدیر اجرایی صندوق بازسازی مسجدالاقصی میگوید که هیچ توجیهی برای اقدام صهیونیستها وجود ندارد.
به گفته وی، «آنچه جمعه اتفاق افتاد غیر قابل توجیه است؛ نقض مقدسات مسجد در ۱۰ روز آخر ماه رمضان غیرقانونی است و نقض آشکار حق عبادت است.»
شورای وقف، اردن، آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی و عربی با صدور بیانیههایی خشونت در این شهر را محکوم کردند.
قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل همه شهرک سازیها از جمله در قدس را غیرقانونی میداند.