پلیس به سرور رمز ارزها دسترسی ندارد
رئیس پیشین پلیس فتا تهران گفت: بهترین کاری که فعلا پلیس میتواند انجام دهد این است که هشدارهای پیشگیرانه بدهد و مردم را آگاه کند که حداقل آسیب را ببینند. چون هیچ گونه دسترسی به اطلاعات یا سایتهای مرجع فعالیتهای مربوط به رمز ارزها نه فقط برای پلیس بلکه برای کل کشور وجود ندارد.
تورج کاظمی رئیس پیشین پلیس فتا تهران درباره عواملی که باعث شده تا پلیس پایتخت در اطلاعیهای درباره کلاهبرداری صرافیها و کیف پولهای تقلبی هشدار دهد به میزان گفت: قاعدتا شکایتهایی که از سوی شهروندان به پلیس ارائه میشود و مراجعاتی که شهروندان میکنند و گزارشهایی که درباره معضلات و مشکلات یا سوء استفادههایی که از مردم صورت میگیرد به دست پلیس میرسد هنگامی که این گزارشها از یک حدی بیشتر میشود پلیس هم دست به اقدام میزند. پلیس معمولا در این حوزه یا هر حوزه دیگری که روند گزارشها بالا میرود برای پیشگیری یا برخورد با این نوع موضوعات یا هر موضوعی که مطرح میشود هشدارهای پیشگیرانهای را به شهروندان ارائه میدهد تا کمتر در دام سودجویان و کلاهبرداران گرفتار بشوند.
کاظمی درباره علت بالا رفتن حجم کلاهبرداریها در حوزه کیف پولهای مجازی گفت: این مساله به گرایش مردم بر میگردد. وقتی در هر حوزهای مردم تمایل پیدا کنند برای سرمایه گذاری و کسب و کار به آن سمت بروند سوء استفاده گران و مجرمان هم به آن حوزه ورود پیدا میکنند و وقتی میبینند اقبال مردم بر این است که در چنان حوزهای فعالیت کنند آنها هم فعال میشوند. مشارکت در زمینه سرمایه گذاریهای دیجیتالی، چون در ابتدای کار است و بسیاری از مردم بدون دانش و آگاهی کافی در این حوزه ورود میکنند فرصت خوبی به مجرمان و کلاهبرداران میدهد تا از اطلاعات کم مردم سوء استفاده کنند و مقاصد خودشان را به اجرا بگذارند.
وی درباره اینکه مردم برای مصونیت در برابر کلاهبرداریهای سایبری و مجازی باید چه کنند اظهار داشت: در هر حوزهای وقتی کسی میخواهد وارد شود اول باید دانش لازم را به دست بیاورد و حداقل اطلاعات موجود را باید داشته باشد. شهروندانی که مایل به مشارکت در این نوع سرمایه گذاریها هستند باید از سایتهای معتبر یا مراجع رسمی استفاده کنند و اطلاعات خودشان را از مراجع قابل اطمینان کسب کنند.
بیشتر بخوانید:
کاظمی در واکنش به اینکه آیا پلیس در برخورد با جرائم سایبری تنها باید به دادن اطلاعیه و هشدار بسنده کند گفت: این مساله یک موضوع بین المللی است و این طور نیست که تصور شود مربوط به کشور ما باشد؛ بنابراین امکانی برای دسترسی به سرورها یا ایجاد کننده این رمز ارزها در داخل کشور وجود ندارد؛ بنابراین بهترین کاری که فعلا پلیس میتواند انجام دهد این است که هشدارهای پیشگیرانه بدهد و مردم را آگاه کند که حداقل آسیب را ببینند. چون هیچ گونه دسترسی به اطلاعات یا سایتهای مرجع این نوع فعالیتها نه فقط برای پلیس بلکه برای کل کشور وجود ندارد. مراجع دیگری از جمله موسسات مالی، مراجع قضایی یا هر سازمان دیگری که میتواند ذی مدخل باشد در این قضیه هیچ نوع دسترسی یا نقشی در ایجاد و شکل گیری این موارد ندارند؛ بنابراین بهترین کاری که همه مراجع مثل قوه قضاییه، نیروی انتظامی و قسمتهای دیگری که میتوانند نقش داشته باشند باید بکنند این است که هشدارهای پیشگیرانه یا آموزشهای لازم را ارائه دهند که کسانی هم که در این حوزه ورود میکنند حداقل با دانش و آگاهی بیشتری وارد شوند که کمتر آسیب ببینند.
وی در پاسخ به اینکه اگر شهروندی مورد این نوع کلاهبرداریها قرار بگیرد امکانی برای جبران دارد یا خیر گفت: اگر آن کلاهبرداریهایی که اتفاق میافتد در داخل کشور باشد و مجرمان کسانی باشند که در داخل کشور فعالیت میکنند امکان شناسایی و برخورد وجود دارد. ولی چون سرورها و سایتها بیشتر مربوط به خارج از کشور هستند تا حدودی پیگیری و یا پی جویی این گونه جرائم دشوارتر خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *