صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تکنیک جدید تلقیح لاپاروسکوپیک و تولد بچه‌ گربه‌ها

۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷:۳۴
کد خبر: ۷۲۲۹۷۹
یک تکنیک جدید تلقیح لاپاروسکوپیک که برای نخستین بار در ایران مورد استفاده قرار گرفت نتایجی رضایت‌بخش به همراه داشت و می‌توان امیدوار بود که برای تکثیر جانوران وحشی مفید واقع شود.

- بهرنگ اکرامی، دامپزشک و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس از زایمان گربه‌هایی که با استفاده از یک تکنیک جدید تلقیح لاپاروسکوپیک باردار شده‌اند خبر داد و به میزان گفت: این تکنیک که موضوع پایان‌نامه تحقیقاتی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد بابل است و برای نخستین بار در ایران اجرا می‌شود مشابه تکنیکی است که در برخی کشورها روی جانوران وحشی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی افزود: در این روش گربه ماده به صورت زماندار مورد القای فحلی و القای تخمک‌گذاری قرار گرفت و به منظور ارزیابی کیفیت عملکرد هورمون‌ها، تخمدان‌ها و تخمک‌گذاری، میزان هورمون‌های خونی اندازه‌گیری شد.

این دامپزشک ادامه داد: همزمان با القای تخمک‌گذاری، با استفاده از تکنیک کتترگذاری در مجاری تناسلی (urethral catheterization) که برای پلنگ و یوزپلنگ و شیر هم مورد استفاده قرار می‌گیرد، از گربه‌های نر اسپرم‌گیری شده و پس از ارزیابی اسپرم‌، با استفاده از مواد محافظت‌‌کننده رقیق‌سازی اسپرم صورت گرفت.

اکرامی اضافه کرد: در فاز تلقیح، ۳۶ ساعت بعد از القای تخمک‌گذاری، در لوله‌های رحمی، به ازای هر شاخ ۶ میلیون اسپرم وارد کردیم. یک ماه بعد از عملیات تلقیح و انجام سونوگرافی از ۱۷ گربه‌ای که تحت تلقیح لاپاروسکوپیک قرار گرفته بودند ۱۱ گربه، باردار تشخیص داده شدند.

این دامپزشک معتمد سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تا کنون دو گربه زایمان داشته‌اند گفت: گربه اول یک توله و گربه دوم ۴ توله به دنیا آوردند. منتظر زایمان بقیه گربه‌ها هستیم تا ضریب باروری با استفاده از این روش را بررسی کنیم. در صورتی که این تکنیک موفقیت‌آمیز باشد می‌توانیم از آن به عنوان پوششی بر نازایی و ناباروری جانوران وحشی که قابلیت جفتگیری نداشته و یا به هر دلیل امکان لقاح طبیعی در آنها وجود ندارد استفاده کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *