برگزاری انتخابات شوراها در هزار و ۳۷۲ شهر و ۴۰ هزار و ۶۲۰ روستا
- در آستانه ثبت نام از داوطلبان انتخابات سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و با طی هرکدام از فرآیندهای مربوط به انتخابات ۲۸ خرداد ماه، شاهد گرمتر شدن تنور انتخابات و داغ شدن بحثهای سیاسی و انتخاباتی درون فضای مجازی و حقیقی هستیم.
ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا یکی از چهار انتخاباتی است که در روز مهم و سرنوشت ساز ۲۸ خرداد برگزار میشود. این انتخابات هر ۴ سال یکبار به طور همزمان با انتخابات ریاست جمهوری در کشور اجرا میشود.
انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در هزار و ۳۷۲ شهر و ۴۰ هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری روز ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ همزمان با انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و میاندورهای مجلس خبرگان رهبری برگزار میشود.
بر اساس اصول ۷ و ۱۲ و ۱۰۰ قانون اساسی، شوراهای شهر جزو ارکان تصمیم گیری و اداری کشور هستند که برای پیشبرد سریع برنامههای اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، آموزشی و سایر موارد رفاهی اقدام میکنند.
شوراها طبق اصل یکصدم قانون اساسی به منظور جلوگیری از تبعیض عمل میکنند و اعضای این شوراها وظیفه سنگینی در خط مقدم خدمات رسانی به مردم دارا هستند لذا نحوه عملکرد آنها در میزان کارایی نظام و رضایتمندی مردم تأثیر بسزایی دارد. از سوی دیگر وظیفه شوراهای شهر صرفا انتخاب شهردار نیست بلکه باید با نظارت صحیح بر شهرداریها مانع هدر رفت بیت المال شوند.
امسال بخاطر پاندمی ویروس کرونا ثبت نام از داوطلبان پرتعداد انتخابات شورای شهر و روستا در بازههای زمانی جداگانه برگزار شد چنانچه ثبت نام از داوطلبان شوراهای شهر از ۲۰ تا ۲۶ اسفند و ثبت نام از داوطلبان شوراهای روستا و تیرههای عشایر از ۱۶ تا ۲۲ فروردین در سراس کشور انجام شد.
مطابق تقویم زمان بندی انتخابات ششمین دوره انتخابات شوراهای روستا، استعلام وضعیت داوطلبان از سوی مراجع از تاریخ ۱۷ فروردین ماه لغایت یکم اردیبهشت ماه و بررسی صلاحیت داوطلبان از ۱۹ فروردین ماه تا ۱۵ اردیبهشت ماه انجام شد.
در این دوره حدود ۲۴۶ هزار نفر ثبت نام کردند که ۷۱ درصد از ثبتنام کنندگان با مراجعه به بخشداری، ۱۷ درصد از طریق پیشخوانها و ۱۶ درصد غیر حضوری ثبت نام کردهاند. در مجموع ۲۹۷ هزار نفر در شورای اسلامی شهر و روستا ثبت نام کردند.
در ششمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا ۷ درصد ثبتنامکنندگان زن و بقیه از مردان هستند. همچنین بیش از ۷۱ درصد از داوطلبان شورای روستا زیر ۵۰ سال سن دارند و شغل بیشتر آنان نخست آزاد و بعد کشاورز است. در هیئتهای اجرایی حدود ۹۰ درصد از کاندیداهای شوراهای شهر تایید صلاحیت شده اند.
در این دوره از انتخابات شوراهای شهر و روستا برای حدود ۱۰ هزار شعبه اخذ رای ۳۴ هزار دستگاه الکترونیک تهیه شده است و در حال حاضر مرحله بازآماد (اورهال) دستگاهها با حضور مسئولانی از وزارت کشور و مرکز تحقیقات انفورماتیک ایران در حال انجام است.
حسین بحیرایی دبیر اجرایی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با بیان اینکه به طور میانگین در حال حاضر روزانه ۱۵۰۰ دستگاه بازآمادهسازی میشود، گفته است: تاکنون بیش از ۱۷ هزار دستگاه اورهال شدهاند و تلاش بر این است که تابیستم اردیبهشت ماه تمامی دستگاههای اخذ رای الکترونیک آمادهسازی شوند.
انتهای پیام/