صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تامین ۱۰۰ هزار تن نهاده دامی برای عشایر تا پایان اردیبهشت

۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۰:۰۲
کد خبر: ۷۲۲۳۲۲
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: با موافقت وزیر جهاد کشاورزی، ۱۰۰ هزار تن نهاده دامی برای دام عشایر تا پایان اردیبهشت توزیع می‌شود و یک میلیون تن نهاده دامی با ارز نیمایی توسط سازمان امور عشایر تامین خواهد شد.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی ، شاهپور علائی مقدم رئیس سازمان امور عشایر ایران در نشست خبری امروز در رابطه با مصوبات شورای قیمت‌گذاری کالاهای اساسی برای تامین نهاده‌های دامی عشایر در شرایط خشکسالی اظهار کرد: از اسفند ماه ستاد ملی مدیریت و مقابله با اثرات خشکسالی در سازمان امور عشایر تشکیل شد.

وی افزود: این ستاد به دنبال تسهیلات لازم برای مدیریت و کاهش بحران خشکسالی است و به شورای قیمت‌گذاری کالاهای اساسی پیشنهاد شد تا برای جلوگیری از فروش دام به دلالان توسط عشایر، یک میلیون رأس دام عشایر توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و همکاری تشکل‌های عشایری خریداری شود.

علائی مقدم تاکیدکرد: دام خریداری شده توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور مربوط به ذخایر این شرکت نیست و بلافاصله به بازار عرضه خواهد شد.

وی ادامه داد: طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری کالاهای اساسی به ریاست وزیر جهاد کشاورزی در روز دوشنبه دوازدهم اردیبهشت، مقرر شد دام عشایر به صورت ترکیبی دام پرواری، داشتی و اصلی به قیمت هر کیلوگرم ۴۵ هزار تومان توسط شرکت پشتیبانی امور دام خریداری شود و به ازای هر کیلوگرم دام، ۳ کیلوگرم جو یارانه‌ای به دامداران عشایری که دام خود را به این شرکت تحویل داده‌اند، تعلق گیرد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به این که تا هفته آینده ایستگاه‌های خرید دام عشایری در مناطق مختلف کشور راه‌اندازی می‌شوند، تصریح کرد: این ایستگاه‌ها در سه نقطه اقلیمی راه‌اندازی خواهند شد که در گروه اول با میانگین خشکسالی ۷۵ درصد، ۴۵۰ هزار رأس دام، در گروه خشکسالی دوم ۳۰۰هزار رأس و در گروه سوم که میزان خشکسالی کمتری دارد ۲۵۰ هزار رأس دام از عشایر خریداری خواهد شد.

وی به پیشنهاد ستاد ملی مدیریت و مقابله با اثرات خشکسالی به ستاد مدیریت بحران کشور اشاره کرد و گفت: پیشنهاد دادیم ۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان با سود بانکی حداقل و بازپرداخت ۵ ساله برای حمایت از تامین علوفه عشایر در نظر گرفته شود، همچنین حدود ۲ هزار میلیارد ریال برای کمک به تامین علوفه و ۲ هزار میلیارد ریال برای آبرسانی به سامانه‌های عرفی عشایری در نظر گرفته شود که ما پیگیر تخصیص این اعتبارات خواهیم بود.

علائی مقدم با اشاره به کاهش بارندگی در سال جدید اذعان کرد: براساس گزارشات هواشناسی، میزان بارندگی در سال جدید نسبت به میانگین ۵۰ سال گذشته ۴۶ درصد و نسبت به میانگین بارش در سال گذشته ۵۵ درصد کاهش یافته است که این اتفاق مراتع تحت اختیار عشایر را به شدت کاهش می‌دهد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: ۷ استان سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و فارس بیش از ۸۰ درصد کاهش بارندگی داشته‌اند.

وی با بیان این که طبق نظر مراکز تحقیقاتی به ازای هر میلیمتر کاهش بارندگی، یک کیلوگرم از مراتع کاسته می‌شود، ادامه داد: عشایر به ۸.۵ میلیون تن علوفه نیاز دارند که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن به صورت دستی و از پس‌چِر باغات و باقی آن از مراتع تامین می‌شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: با توجه به کاهش یک میلیون و ۶۰۰ هزار تنی ظرفیت علوفه مرتعی، نیازمند تامین یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن نهاده دامی برای عشایر هستیم.

علائی مقدم خاطرنشان کرد: با موافقت وزیر جهاد کشاورزی، ۱۰۰ هزار تن نهاده دامی برای دام عشایر تا پایان اردیبهشت توزیع می‌شود و یک میلیون تن نهاده دامی با ارز نیمایی توسط سازمان امور عشایر تامین خواهد شد که قیمت جو دولتی ۲هزار تومان و جو با ارز نیمایی حدود ۵۵۰۰ خواهد بود.

وی با اشاره به افزایش جمعیت عشایر گفت: بر اساس آمار ثبتی-مبنایی که برای اولین بار انجام شد، جمعیت خانوار عشایر از ۲۱۳ هزار خانوار در سال ۸۷ به ۲۴۶ هزار خانوار در سال ۹۹ رسیده است اما قدر مطلق جمعیت همچنان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: ۳۵ درصد از دام سبک کشور متعلق به عشایر است که حدود ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار رأس دام را شامل می‌شود و ۲۵ درصد از گوشت کشور را تامین می‌کند.

وی در رابطه با برنامه تشکیل زنجیره گوشت قرمز گفت: طبق برنامه ۴ ساله زنجیره تولید گوشت قرمز که از سال ۹۵ آغاز شده است، با حمایت دولت و به کارگیری روش‌های نوین از جمله اصلاح نژاد دام و تغذیه و پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به جامعه عشایری، از ۱۶۲ هزار تن گوشت قرمزی که از محل دام سبک تامین می‌شد به رکورد ۲۰۰ هزار تن در سال ۹۹ رسیدیم.

علائی مقدم با اشاره به تخصیص ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی با موافقت مقام معظم رهبری در سال ۹۸ و ۹۹ گفت: این اعتبار به منظور تامین آب شرب عشایر اختصاص یافت و نزدیک به ۸۰۰ پروژه در این رابطه به بهره‌برداری رسید و شاخص استفاده از آب شرب عشایر را افزایش داد.

وی در رابطه با کوچ عشایر در شرایط کرونا عنوان کرد: از سال ۹۸ و ۹۹ کوچ بهاره عشایر با کرونا تلاقی پیدا کرد که با مصوبه ستاد ملی کرونا، کوچ در سال ۹۹ با تاخیر انجام شد و مقررشد کوچ بیش از ۱۰۰ کیلومتر به صورت ماشینی انجام شود.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به تاخیر یک ماهه کوچ عشایر با تصمیم ستاد تنظیم تقویم کوچ و سازمان جنگل‌ها، خاطرنشان کرد: کوچ عشایر در سال ۱۴۰۰ از امروز ۱۵ اردیبهشت آغاز می‌شود.

علائی مقدم در رابطه با میزان ابتلا به کرونا در عشایر خاطرنشان کرد: کمترین میزان ابتلا به کرونا در جامعه عشایری اتفاق افتاده، به طوری که سال گذشته تنها ۵ فوتی بر اثر ابتلا به این ویروس در عشایر اعلام شده است و بیش از ۷۵۰ هزار عشایر توسط جامعه پزشکی مورد ارزیابی و معاینه قرار گرفته‌اند.

وی با بیان این که مدیریت ۳۴ میلیون مرتع تحت اختیار عشایر سخت است، عنوان کرد: با هئیت وزیران، ستاد مدیریت بحران کشور، بنیاد علمی، بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، قرارگاه محرومیت زدایی سپاه، سازمان بسیج مستضعفان مکاتبه کردیم تا با کمک هم بتوانیم خشکسالی را پشت سر بگذاریم.

علائی مقدم ادامه داد: قراردادی را با قرارگاه محرومیت زدایی سپاه در دستور کار داریم که در زمینه تخصیص ۳۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای آبرسانی به عشایر و کاهش اثرات خشکسالی خواهد بود.

وی در رابطه با آبرسانی به عشایر عنوان کرد: در حال حاضر روزانه ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار متر مکعب آب رسانی سیار به عشایر انجام می‌شود و ۱۵ هزار سامانه عرفی داریم که ۲۰۰ میایارد تومان از محل یکی از بخش‌های ارائه تسهیلات و ۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل هیئت وزیران به این سامانه‌های آبرسانی اختصاص یافته است.

رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: همچنین ۲۳۰ میلیارد تومان از ردیف بودجه ۱۴۰۰ برای افزایش شاخص آب آشامیدنی عشایر اختصاص یافته است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *