پرده آخر جنگ ۲ دههای آمریکا در افغانستان؛ محاسبه هزینههای مالی و جانی
خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، بررسی هزینههای جنگ ۲۰ ساله مذکور را ضروری میکند.
– به نظر میرسد طولانیترین جنگ خارجی تاریخ آمریکا در پی خروج نظامیان این کشور از افغانستان تا ۱۱ سپتامبر (۲۱ شهریور) سال جاری، تمام شود؛ جنگی که در دوره ریاست جمهوری ۴ نفر از روسای جمهور آمریکا، بدون پیروزی، با هزینههای سرسام آور جانی و مالی و کشته شدن دهها هزار نفر همراه بود.
به گزارش «سی تی وی نیوز»، نگاهی به پرده آخر جنگ ۲ دههای آمریکا که خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان است، محاسبه هزینههای مالی و جانی این جنگ را ضروری میکند.
هزینههای جانی
بالاترین قیمت و بهای جنگ آمریکا علیه افغانستان را مردم این کشور جنگ زده پرداخت کردند.
براساس «پروژه هزینههای جنگ» دانشگاه «براون» که هزینههای پنهان جنگ مذکور را ثبت کرده، از سال ۲۰۰۱ تاکنون دستکم ۴۷ هزار و ۲۴۵ غیرنظامی در نتیجه مستقیم جنگ کشته شدند.
دیده بان حقوق بشر سازمان ملل نیز اعلام کرد، جنگ آمریکا علیه افغانستان به کشته شدن ۷۲ روزنامه نگار و ۴۴۴ امدادگر بر اثر حملات مسلحانه یا بمبهایی که غیرنظامیان را هدف قرار میدادند، منجر شد.
دولت افغانستان برای جلوگیری از تضعیف روحیه، تلفات نظامیان خود را مخفی نگه میدارد، اما پروژه هزینههای جنگ، تخمین میزند ۶۶ هزار تا ۶۹ هزار سرباز افغانستانی در جنگ مذکور کشته شدهاند.
سازمان ملل همچنین اعلام کرد، جنگ آمریکا علیه افغانستان ۲.۷ میلیون نفر از مردم این کشور را ناچار به فرار از کشورشان کرد و ۴ میلیون افغانستانی نیز در داخل کشور آواره شدهاند.
براساس اعلام وزارت دفاع آمریکا، از سال ۲۰۰۱ تاکنون ۲ هزار و ۴۴۴ سرباز آمریکایی در جنگ افغانستان کشته و ۲۰ هزار ۶۶۶ نفر زخمی شدهاند.
تخمین زده میشود که بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ پیمانکار امنیتی خصوصی آمریکا نیز در این جنگ کشته شده باشند که پنتاگون آمار آنها را پیگیری نمیکند.
تلفات نظامیان کشورهای عضو ناتو در جنگ افغانستان براساس اعلام وب سایت «iCasualties»، صد و چهارده نفر اعلام شد.
هزینههای مالی
براساس پروژه هزینههای جنگ، آمریکا رقم سرسام آور ۲.۲۶ تریلیون دلار برای جنگ افغانستان هزینه کرد.
آخرین گزارش وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد هزینههای جنگ افغانستان بالغ بر ۸۱۵.۷ میلیارد دلار در سال بوده که شامل هزینه مواد غذایی، سلاح و مهمات و ... میشده است.
آمریکا برخلاف دیگر جنگهای خود برای تامین هزینه جنگ افغانستان ناچار به اخذ وامهای متعددی شده و حدود ۵۳۰ میلیارد دلار سود پرداخت کرده است.
ضمن اینکه ۲۹۶ میلیارد دلار برای درمان سربازان مجروح شده در جنگ مذکور پرداخت کرد؛ این بخش هزینهها تا سالهای آینده ادامه خواهد داشت.
در همین حال، تخریب زیرساختهای افغانستان در نتیجه جنگ سبب شد تا این کشور نتواند کمکی را جذب و برای نوسازی کشور مورد استفاده قرار دهد.
ضمن اینکه صادرات تریاک از افغانستان به بالاترین میزان خود رسید.
نرخ بیکاری در افغانستان حدود ۲۵ درصد شد و نرخ فقر براساس اعلام بانک جهانی در سال ۲۰۲۰ به ۴۷ درصد رسید.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *