صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

درخواست گفت‎وگوی عربستان و ساز ناکوک ریاض در مسائل منطقه‎ای

۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۲۱۶۰۷
موضوع طرح صلح یمن و اظهارات مقام‎های ریاض درباره ایران در روز‌ها و هفته‌های اخیر به مرکز ثقل مسائل منطقه‌ای مبدل شده است.
-  عربستان در جریان گفت‎وگوهای وین سعی کرد تا خود را یکی از کشور‌هایی جا بزند که پشت میز مذاکره قرار بگیرد، حتی فرانسه نیز از حضور سعودی‌ها حمایت کرد، اما مخالفت ایران و البته برخی دیگر از کشور‌های عضو ۱+۴، از حضور عربستان ممانعت کرد.
 
عربستان جایگاهی ندارد که بخواهد درباره موضوع هسته‌ای ایران مشارکت کند؛ ایران از تنش زدایی در منطقه استقبال می‌کند، اما هیچگاه تنش زایی نکرده است، بلکه رژیمی، چون سعودی در منطقه مشغول تنش زایی است و نگاهی به رفتار‌ها و اعمال سعودی‎ها نشان می‌دهد که عربستان بانی اصلی تنش‌های موجود در منطقه است و در مقابل، ایران برای تنش زدایی هزینه‌های زیادی را متحمل شده است که نمونه بارز آن ترور سردار «قاسم سلیمانی»، به دست نیرو‌های آمریکایی در خاک عراق است.
 
عربستان به زودی همچون دیگر رژیم‌های عربی و سازشکار منطقه با رژیم صهیونیستی روابط خود را برقرار خواهد کرد و همین سیاست ریاض مانعی بر سر راه آن است تا بتوان به سعودی‌ها اعتماد کرد.
 
درباره لبنان نیز تاکنون کارشکنی‌های عربستان باعث شده تا در این کشور دولت تشکیل نشود، دخالت‌های ریاض، ماه‌هاست لبنان را بدون دولت گذاشته است.
عربستان به شدت در بحران یمن گرفتار شده و برای بیرون آمدن از آن تنها راه را ایران می‌داند.
 
ریاض کافی است دست از حملات خود به مردم مظلوم یمن بردارد و در لبنان دخالت مستقیم نکند و اجازه بدهد دولت در این کشور شکل بگیرد، مشکلات خودش نیز کاهش خواهد یافت و این که گفته می‌شود آمریکا از حمایت‌های خود از رژیم‌های منطقه به ویژه عربستان کاسته و سعی دارد تا تمرکز خود را از غرب آسیا به مکان جغرافیایی دیگری انتقاد دهد، اشتباه است.
 
آمریکا هیچگاه منطقه غرب آسیا را رها نخواهد کرد، دلیل آن هم وجود رژیم صهیونیستی در منطقه است.

واشنگتن حامی اصلی و قاطع رژیم صهیونیستی است و اگر منطقه را ترک کند، در واقع تضعیف رژیم صهیونیستی رقم خواهد خورد.

از سوی دیگر غرب آسیا و خلیج فارس قلب انرژی دنیا محسوب می‌شود، آمریکا بر کشور‌های عربی منطقه سلطه دارد و تصمیمات آمریکاست که از سوی رژیم‌های عربی پیاده می‌شود.
 
عربستان سعودی در پی عادی سازی روابط خود با کشورهای محور مقاومت نیست، بلکه سعی دارد از امتیاز آنها برای خود بهره ببرد؛ کافی است که سعودی‌ها از باتلاق یمن خارج شوند تا بار دیگر ساز ناکوک خود را بنوازند.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *