صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روز معلم؛ مراسمی آغشته به ویروس کرونا

۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۷:۰۶
کد خبر: ۷۲۱۵۴۵
واقعیتی که ماه هاست از عیان شدن چهره نا به اندامش گذشته شیوع بیماری کروناست که فضای آموزشی کشورمان را به وضع ناگزیری کشانده است. این مدت معلمان بدون برخوردار شدن از حمایت و تفقد دولتیان و بیشتر با دست بردن به داشته‌های شخصی و حتی بدون بهره داشتن از آموزش‌های ضروری دست به کار آموزش از راه دور و تعلیم و تعلم مجازی بوده اند.
- سالگرد روزی که متفکر و نظریه پرداز بزرگ انقلاب اسلامی مرحوم آیت الله شیخ مرتضی مطهری با گلوله یکی از عوامل گروهکی عصیان گر و غوغایی به شهادت رسید را به نام و یاد او به روز معلم نامبردار کرده اند. روزی که باید برای بزرگداشت و تذکار خدمات و کوشش‌های قشر آموزگاران باشد که در حمل کردن بار سنگین رسالت پرورش نسل‌های نوآمده جامعه وظیفه اصلی و بنیادی را بر دوش خود می‌بینند. این میان هم کم نیستند معلمانی که خاطره ایثار و از خودگذشتگی هایشان بر انبان همت و خدمت این قشر افزوده و آوازه انسان دوستی و وظیفه شناسیشان کارنامه‌ای گران برای معلمان دست و پا کرده است.
 
این ناموران همان‌هایی هستند که هر ساله در موسم نکوداشت مقام معلم نامشان بر زبان وزیر آموزش و پرورش یا دیگر کارگزاران دولتی به رسم تقدیر و تمجید جایگاه پر ارج معلمان آورده می‌شود که ادای حق فرهنگیان مملکت به تمامی شده باشد. این نام‌ها هم از رجایی و باهنر شهید که روزگارانی در صف معلمان در کار پروراندن دانش آموزان برای ایستادن در صف‌های متراکم انقلاب بوده اند تا گمنامان و نام آورانی نظیر حمید کنگوزهی، اکبر عابدی، محسن خشخاشی، کاظم صفرزادهف حمیده دانش و خیل پرشماری از این رسته که در پاسداری از جان و روان دانش آموزان از بذل جان دریغ نداشته اند را در صف تقدیر و تحسین دولتیان میگنجاند.
 
اما غیر از نکوداشت نام و یاد و سخن سرایی از سخت کوشی‌ها و وظیفه شناسی معلمان نیکوکار از دست و زبان اصحاب دولت و قدرت برای تقلیل مرارت‌ها و بهبود زیست و رفاه و سلامت آموزگاران چه بر می‌آید؟ وزیر آموزش و پرورش در یکی از تازه‌ترین سخنانش در این باب در کنار نام آوردن از معلمان ایثارگر و خدوم به اشاره و ایجاز از اولویت واکسیناسیون فرهنگیان هم اسمی برده است تا بلکه با انجام این مهم دغدغه و نگرانی برای دایر شدن مدارس سرانجامی پیدا کند.

او پیشتر وضع واکسیناسیون معلمان در دیگر ممالک دنیا را هم یادآوری کرده بود: در بررسی‌هایی که انجام دادیم مشخص شد از مجموع کشور‌های دنیا در حدود ۷۶ کشور فرهنگیان را از اولویت‌های دریافت واکسن کرونا قرار داده‌اند و در ۱۳ کشور نیز اولویت اول خود را به این قشر اختصاص داده‌اند.

محسن حاجی میرزایی البته از اقدام وزارتخانه تحت امرش برای پیگیری واکسن معلمان هم خبر داده بود: ما نیز پیشنهاد خود را برای در اولویت قرار گرفتن فرهنگیان جهت دریافت واکسن کرونا به ستاد ملی مقابله با کرونا منعکس خواهیم کرد.
 
بیشتر بخوانید:
وزیر آموزش و پرورش خواستار واکسینه شدن دانش آموزان و معلمان شد

غیر از حاجی میرزایی که به حکم وظیفه و مسوولیت هر ساله باید در موسم پاسداشت مقام معلم به تفصیل و فراخی سخنی بگوید از میان مسوولان و کارگزاران دیگر هم چند تنی برای یادکرد موقع و مقام معلمان به میدان آمدند. از جمله محمد مهدی زاهدی یکی از وزرای پیشین آموزش و پرورش که اینک در کسوت نمایندگی مجلس از دیده بان کمیسیون آموزش و تحقیقات به رصد وضع معلمان مشغول شده: مسیر پیشرفت و تعالی یک کشور از مدرسه و دانشگاه عبور می‌کند. قدردان تلاش‌های معلمان و اساتید عزیز میهنمان هستیم. حفظ منزلت و کرامت این عزیزان و رفع دغدغه هایشان از اولویت‌های مجلس دوازدهم است. روزتان مبارک.

اسماعیل حسین زهی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم در تبریکش برای روز معلم وعده حمایت مجلس از این قشر را پیش کشید: ‏معلمی، هنری پیوسته با شرافت و ماندگار است؛ روز معلم نیز یادآور ایثار و جانفشانی این قشر پر تلاش در عرصه‌ی تعلم است. مجلس در جهت حمایت از تلاشگران آموزش و کیفیت بخشی به تعلیم، گام‌های موثری برخواهد داشت.

حال، اما با این ماه عسلی که میان آموزگاران و مسوولان پیش آمده باید دید برای رفع حوائج این قشر کدام تدبیر یا عملی در اولویت اقدام‌ها خواهد بود. همین قدر می‌توان گفت واقعیتی که ماه هاست از عیان شدن چهره نا به اندامش گذشته شیوع بیماری کروناست که فضای آموزشی کشورمان را به وضع ناگزیری کشانده است. این مدت معلمان بدون برخوردار شدن از حمایت و تفقد دولتیان و بیشتر با دست بردن به داشته‌های شخصی و حتی بدون بهره داشتن از آموزش‌های ضروری دست به کار آموزش از راه دور و تعلیم و تعلم مجازی بوده اند.
 
اقدام‌ها و سیاست‌های شتاب زده و فکر نشده مسوولان که خود را در قالب بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های گوناگونی برای حضور یا عدم حضور دانش آموزان بر سر کلاس‌های درس، آغاز کار مدارس از ۱۵ شهریور، الزام معلمان برای حاضر بودن در مدارس اختیاری و اجباری شدن آموزش مجازی و ... نشان داد هم نه که سنگی از پیش پای آموزگاران بر نداشت بر حجم گرفتاری و زحمتشان هم افزود. حال باید دید با پیام‌ها و وعده‌های صادره از سوی وزیر و وکیل بعد از این ارابه فرسوده آموزش و پرورش به چه راهی خواهد افتاد و دغدغه دریافت واکسن آموزگاران چه سمت و سویی به خود خواهد گرفت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *