چند نکته مهم پیرامون سالروز ضربت خوردن «امیرالمومنین (ع)»/زمین به لرزه در آمد
علی کاظم بهرام در گفتوگو با پیرامون سیره رفتاری «امیرالمومنین (ع)» گفت: سیره رفتاری و سبک زندگی باید از الگویی همانند «امیرالمومنین (ع)» برداشته شود، ایشان از زمان تولد تا زمان شهادتشان سراسر درس و آموزههای زندگی هستند، حضرت «علی (ع)» اولین کسی بودند که به اسلام و «پیامبر اکرم (ص)» ایمان آورند.
***سیره رفتاری «امام علی (ع)»
وی در همین راستا ادامه داد: «امیرالمومنین (ع)» در ۱۳ رجب در محل خانه کعبه متولد شدند، ایشان از دوران طفولیت تا دوران جوانی و نوجوان که با بعثت «پیامبر اکرم (ص)»همزمان بود، سیره رفتاری خاصی را در زندگی در دستور کار قرار داده بودند، این در حالی است که «امیرالمومنین (ع)» را باید تربیت یافته و پرورش یافته «خاتم النبیین (ص)» دانست، زیرا از کودکی در کنار ایشان بود و رشد کردند، لذا «امیرالمومنین (ع)» نسخهای زیبا از زندگی سعادتمند شناخته میشوند، داستان ولادت ایشان در خانه کعبه یک رویداد خارق العاده و در جای خود ماورایی بود، زمانی که مادر حضرت «علی (ع)» به خانه کعبه پناه برد دیوارهای کعبه از هم گشوده شد و ندایی ایشان را به داخل کعبه هدایت کرد، کلیددار کعبه نیز هر چه تلاش کرد نتوانست در کعبه را در آن چند روز باز کند و پس از سه روز مادر «امیرالمومنین (ع)» به همراه نوزاد بزرگوارشان از کعبه خارج شدند، در حالی که دیوارها بار دیگر باز شدند، این رویداد برای مردم مکه و حتی عربستان و تمام بازرگانان تعجب آور بود. این معجزات پس از ولادت «پیامبراکرم (ص)» بهت و تعجب همگان را بر انگیخته بود.
***مجاهدتهای «امیرالمومنین (ع)» در راه اسلام
بهرام به رویکرد «امیرالمومنین (ع)» به اسلام اشاره و بیان کرد: «امیرالمومنین (ع)» در جهت منافع اسلام قدم برداشتند و ایشان ابتدا به اسلام و «خاتم النبیین (ع)» معرفت و شناخت پیدا کردند، در ادامه مجاهدان از اسلام و «پیامبراکرم (ص)» دفاع کردند، تمام ابعاد زندگی «امیرالمومنین (ع)» حاکی از درس برای همه مردم اعصار است.
وی به از خود گذشتگی «امیرالمومنین (ع)» در راه اسلام اشاره و ابراز کرد: حضرت «علی (ع)» کسی بود که در شب لیله المبیت حاضر شد که در بستر «رسول اکرم (ص)» بخوابد، در حالی که احتمال بسیار زیاد میرفت که به شهادت برسند، اما با این حال این پیشنهاد را به «پیامبراکرم (ص)» ارائه دادند و حاضر شدند در چنین وضعیتی به جای «پیامبراکرم (ص)» در بستر قرار بگیرند.
*** «امیرالمومنین (ع)» اسوه ماندگار
این کارشناس علوم قرآنی به بررسی اهداف حضرت «علی (ع)» پرداخت و افزود: «امیرالمومنین (ع)» همواره اهداف «پیامبراکرم (ص)» که مبتنی بر رسالت اسلام بود را در نظر گرفته و بر اساس آنها حرکت میکردند. شهید سپهبد قاسم سلیمانی نیز از حضرت «علی (ع)» الگو گرفته بود وی خود را فدای اسلام کرد و برای آرمانهای اسلام از خود گذشتگی بسیاری نشان داد و در نتیجه باید تاکید کرد کسی که خود را برای عزت اسلام فدا کند نامش در تاریخ ماندگار خواهد شد.
وی در همین راستا ادامه داد: سبک زندگی که «امیرالمومنین (ع)» به ما نشان میدهد دفاع از آرمان و مکتبمان همیشه در راس امور است، همانند شهید سپهبد قاسم سلیمانی برای دفاع از اسلام، «اهل بیت (ع)» همچنین حمایت از مظلومین از جان گذشتگی و ایثار کرد.
***خلافت «امام علی (ع)» و دوران درخشان اسلام
بهرام به اتفاقات جنگ احد اشاره و بیان کرد: در جنگ احد هنگامی که همه افراد صحنه را برای جمع آوری غنایم ترک کرده بودند «امیرالمومنین (ع)» در کنار پیامبر بودند، در این جنگ، احزاب مختلفی شرکت کرده بودند تا برای همیشه اسلام را نابود کنند، برای این امر فردی را به نام «آطلحة بن ابیطلحة» آوردند کسی که بسیاری از اعراب از شنیدن نام او لرزه بر اندامشان میافتاد، در این میان منافقین نیز دلهره بیشتری را در بین مسلمین ایجاد کردند، اما با تمام این حرفها «امیرالمومنین (ع)» وارد میدان شد زمانی که همه کنار کشیده بودند حضرت «علی (ع)» با او مبارزه کرد. هنگامی که «پیامبراکرم (ص)»، «امیرالمومنین (ع)» را به میدان فرستاد بیان کردند تمام اسلام در برابر تمام کفر ایستاده است و سرانجام «امیرالمومنین (ع)» با از بین بردن کفر پیروزی و موفقیت و سربلندی را برای مسلمانان به ارمغان آورد و بساط کفر را نابود کرد. امروزه یک و نیم میلیارد مسلمان به برکت ایثار و از خودگذشتگی «امیرالمومنین (ع)» است که ادامه حیات داده و توانسته اند بر دین و اعتقادات خود باقی بمانند.
این کارشناس علوم قرآنی پیرامون دوران زمامداری «امیرالمومنین (ع)» ابراز کرد: «امیرالمومنین (ع)» در طی ۵ سال زمامداری حکومت اسلامی، این دوران را بهترین دوران جامعه اسلامی قرار دادند، اگرچه در این مدت چند جنگ خانمان سوز داخلی شکل گرفت، جنگهایی مانند جمل که اصحاب «پیامبراکرم (ص)» به مبارزه با «امیرالمومنین (ع)» پرداختند و جنگ صفین همچنین جنگ نهروان که مقدس مآبان از درون قصد داشتند تا ریشه اسلام را قطع کنند، اما درایت «امیرالمومنین (ع)» سبب خشکاندن ریشه کفر شد.
***تدبیر «امیرالمومنین (ع)» در قبال حکومت اسلامی
وی به تدابیر که «امیرالمومنین (ع)» در ساختار نظام اداری کشور نو پای اسلامی ایجاد کرد، اشاره و بیان کرد: «امیرالمومنین (ع)» همواره تاکید داشت که وجود نیازمند و فقیر برازنده نظام اسلامی نیست لذا در زمان حکومتش تشکیلاتی را ایجاد کرد که همانند کمیته امداد امروز فعالیت میکرد، این تشکیلات در جهت کمک به مسلمانان نیازمند و فقرا تشکیل شده و آنها را تحت پوشش خود قرار داده بود. «امام خمینی (ره)» نیز ایجاد کمیته امداد را برگرفته از رویکرد «امیرالمومنین (ع)» برپا کردند.
بهرام به بخش دیگری از سبک زندگی «امیرالمومنین (ع)» پرداخت و تاکید کرد: تربیت فرزندانی همچون حضرت «عباس (ع)» و سایر فرزندان «امیرالمومنین (ع)» نمونهای از شیوه و سبک تربیت و پرورش فرزند است، به غیر از «امام حسن (ع)» و «امام حسین (ع)» که هر دو خود معصوم بودند افرادی همچون حضرت «عباس (ع)» تربیت شدند، افرادی شجاع، عالم، فقیه و دانشمند اینها نشان دهنده نوع پرورش و تربیتی است از سوی خانواده شکل گرفته که مدیر آن «امیرالمومنین (ع)» بودند. حضرت «ابوالفضل العباس (ع)» کسی بود که در صحنه واقعه کربلا سلحشورانه از دین اسلام دفاع کرد و از برادر و اهلبیت به خوبی محافظت میکرد تا زمانی که ایشان زنده بودند دشمن هرگز جرات نزدیک شدن به خیمهها را نداشت.
علی محسنی راد در گفتوگو با پیرامون فضیلت شبهای قدر گفت: فضیلت شب قدر به اندازهای زیاد است که برتر از هزار ماه شمرده میشود و در طول سال هیچ شبی از نظر قدر و فضیلت، با آن هماندازه نیست، تقدیر یک سال انسانها در شبهای قدر رقم میخورد هرچقدر انسانها در این شب بیشتر عبادت کنند و به راز و نیاز با پروردگار بپردازند، امید بیشتری برای تعیین سرنوشتشان به شیوهای نیکوتر خواهند داشت.
***ضربت خوردن «امیرالمومنین(ع)»
وی پیرامون ضربت خوردن «امیرالمومنین(ع)» در نوزدهمین شب ماه مبارک رمضان ابراز کرد: در نوزدهمین شب از ماه میهمانی خدا، «حضرت علی (ع)» در مسجد کوفه ضربت خوردند. «مولای متقیان (ع)» در هنگامی که شمشیر بر فرق مبارکشان فرود آمد، به قدری در نماز و عبادت با پروردگار غرق شده بودند که متوجه حضور ابن ملجم در مسجد کوفه نشدند.
این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا تاکید کرد: روایت شده که در هنگام ضربت خوردن «حضرت علی (ع)» توسط ابن ملجم، زمین به لرزه درآمد، دریاها مواج و آسمانها متزلزل شدند، درهای مسجد بههم خوردند و خروش از فرشتگان آسمانها بلند شد و باد سیاهی وزید بهطوری که جهان را تیره و تار ساخت.
وی پیرامون ماجرای چگونگی ضربت خورد «امیرالمومنین(ع)» در مسجد کوفه ابراز کرد: در روز ضربت خوردن «حضرت علی (ع)»، زمانی که ایشان به مسجد کوفه وارد شدند، افرادی را که خوابیده بودند را برای بجا آوردن نماز صبح بیدار کردند که ابن ملجم نیز یکی از آن اشخاص بود، پس از اینکه شمشیر بر سر مطهر «حضرت علی (ع)» فرود آمد، این حضرت فرمودند: «فُرتُ و ربّ الکَعبه» به معنای آنکه، سوگند به خدای کعبه، رستگار شدم. شایسته است ما مسلمانان بهعنوان پیروان «امام علی (ع)» همواره در بخشهای مختلف زندگی از این حضرت الگوبرداری کنیم.