اجازه جنگ میان "افغانستان" و "پاکستان" را نمی دهیم
جامعه جهانی در غالب کمک های بین المللی و یا حضور نظامی، سالهاست که در افغانستان فعالیت داشته و به بهانه مقابله با تروریسم و برقراری صلح و آرامش برای مردم افغانستان در ساحات مختلف کشور و حضور داشته و همچنان دارند.
طالبان معمولا در حملاتی که به طور وسیع به غیرنظامیان آسیب وارد شود، از پذیرفتن مسئولیت شانه خالی می کنند، همانطوری که در حمله اخیر در مکروریان نیز مسئولیت آن را بر عهده نگرفتند و اعلام کردند که کار ما نبوده است.
سفیر اتحادیه اروپا در ادامه خاطرنشان کرد: کاملا واضح است که طالبان و افراد وابسته به آنها در این حملات دست دارند. قابل توجه است که سازمان ملل همه این حوادث را مستند سازی می کند تا به طور قطع عامل کشتار غیر نظامیان در افغانستان مشخص شود. متاسفانه مشاهده می شود که عامل قتل عام زنان و کودکان و به طور کل غیرنظامیان بیشتر شورشیان و مخالفان مسلح هستند. ما معتقدیم که این وضعیت یعنی کشتار عمدی غیرنظامیان افغان باید تغییر کند.
وی گفت: ما به طور عمیق درباره افزایش میزان تلفات غیرنظامیان در افغانستان متاسف و نگران هستیم زیرا معتقدیم که جلو این گونه حملات و تلفات ناشی از آن را می توان گرفت. تجربه های گذشته نشان داده است که تغییر شیوه های جنگ می تواند در کاهش میزان تلفات غیرنظامیان بسیار موثر باشد، پس این مسئله متوجه کسانی است که عامل اصلی این تلفات هستند؛ طرف های درگیر در افغانستان باید اقدامات پیشگیرانه در قبال آسیب دیدن غیرنظامیان را انجام دهند.
البته جنگ یک عمل نادرست است و من به هیچ وجه آن را توجیه نمی کنم اما توجه به جان غیرنظامیان مسئولیت کسانی است که در جنگ نقش دارند، از سویی دیگر این مسئله جزو قوانین بین المللی بشر دوستانه و قانون های مربوط به جنگ نیز هست؛ بنابر این عدم توجه طرف های دخیل در جنگ موجب افزایش تلفات غیرنظامیان می شود.
من از شورشیان می خواهم که اولا از جنگ دست بردارند وگرنه، حداقل در شیوه های جنگ شان تغییر دهند و کشتار عمدی غیرنظامیان را متوقف سازند.
میلبین اظهار داشت: ما به خوبی شاهد این هستیم که چگونه بمب ها منفجر می شوند و کشته و زخمی شدن زنان، کودکان و مردان بیگناه را در این حوادث می بینیم و صدای ناله هایشان را می شنویم؛ به طور قطع می توانم بگویم که ما دردهای این مردم را بسیار بسیار زیاد احساس و درک می نماییم. هر زمان که از تلفات غیرنظامیان در نقطه ای از افغانستان اطلاع می یابیم همانند اعضای خانواده های قربانیان متاسف و غمگین می شویم بنابر این همه تلاش ما این است که به هر طریق ممکن، آسیب پذیری به غیرنظامیان افغان کاهش یابد.
من معتقدم که اتحادثه اروپا، سازمان ملل و همه همکاران جهانی در کنار عموم مردم افغانستان باید در برابر این کشتارها سکوت نکرده و صدایمان را بلند کنیم تا فریاد انزجار از قتل و کشتار افراد بیگناه فراگیر شده و به شورشیان فهمانده شود که این اعمال ضدانسانی آنها مورد پذیرش نیست.
سفیر اتحادیه اروپا گفت: من باور ندارم که چنین گامی برداشته شود زیرا یک اشتباه بسیار بزرگ خواهد بود. اقدام مورد نیاز این است که رهبران دو کشور یک بار دیگر گرد هم آیند چرا که بین سیاسیون افغانستان و پاکستان فاصله ای ایجاد شده که علت آن یاس و ناامیدی و نتیجه نگرفتن مقامات افغانستان از گفتگوها و مذاکرات با طرف پاکستانی است.
این ناامیدی کاملا قابل درک است اما هیچ راهی برای جلو رفتن هر دو جانب در جهت بروز جنگ و درگیری نظامی وجود ندارد و فقط عوامل غیر حکومتی و دشمنان هر دو کشورند که می توانند از این خلا به وجود آمده در جهت منافع خود سوء استفاده نموده و احتمالا به اقداماتی غیرمعقولانه دست بزنند.
بنابر این حکومت های افغانستان و پاکستان باید برای پر کردن این خلا و رفع مشکلات و ابهامات با یکدیگر گفتگو و مذاکره نمایند و اجازه سوء استفاده به عناصر غیر حکومتی و دشمنان ندهند. در واقع هدف من نیز از دیدار با مقامات پاکستان و افغانستان نیز همین بوده است.
در صورت بروز جنگ مطمئن باشید که عناصر غیر حکومتی از آن هم بر ضد مردم افغانستان و هم بر ضد مردم پاکستان استفاده خواهند کرد و این بیشتر به ضرر شما (یعنی حکومت و مردم افغانستان) خواهد بود.
وی یادآور شد؛ طالبان از سالیان قبل دشمن ما بوده و اکنون نیز هستند. عده ای از آنها با اهداف سیاسی و عده ای دیگر با هدف به دست آوردن پول همواره در پی ایجاد خشونت بوده اند و این هرگز برای ما قابل قبول نبوده و نیست.
وی افزود: جامعه جهانی خطوط قرمزی را در مذاکرات صلح مشخص نموده و به طور گسترده نیز به اطلاع همگان رسانیده است از جمله قطع رابطه با دهشت افکنی جهانی مانند القاعده که ما در این زمینه نگران هستیم زیرا رهبری جدید طالبان روابط تازه ای با سران القاعده برقرار ساخته و این نشانه ای بسیار خطرناک و نزدیک به خط قرمزهای ماست.
مسئله دیگر حقوق زنان افغان و پیشرفت های حاصله طی سالیان اخیر است که توسط پروسه صلح تهدید نشوند.
مسئله با طالبان موضوعی نیست که به آسانی حل شود و انتظار داریم که مردم و حکومت افغانستان صبور باشند زیرا پروسه صلح مدت زمان طولانی ای را در بر خواهد گرفت. البته ما امیدواریم که روند صلح به زودی انجام شود اما به طور کلی چنین پروسه هایی زمان گیر است.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *