صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سامانه جامع اطلاعات چاپ در آستانه روز ملی صنعت چاپ راه اندازی می شود

۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹:۱۸
کد خبر: ۷۲۰۸۷
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
خبرگزاری میزان - دبیر جشنواره صنعت چاپ از تکمیل شدن سامانه جامع اطلاعات صنعت چاپ در آستانه جشنواره پانزدهم خبر داد و گفت: پس از راه‌اندازی این سامانه می‌توان صنعت چاپ را بهتر هدایت و حمایت کرد.
به گزارش ، نشست خبری پانزدهمین جشنواره صنعت چاپ پیش از ظهر امروز دوشنبه، 9 شهریورماه، در سرای اهل قلم با حضور محمودرضا برازش مدیر اداره کل چاپ و نشر وزارت ارشاد، محمدحسین رحیمی دبیر جشنواره و فکری مسئول بخش مسابقات جشنواره برگزار شد.

در ابتدای این مراسم از پوستر این دوره جشنواره که توسط بیژن جناب طراحی شده رونمایی شد و سپس برازش در ادامه این مراسم با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: اگر که برجام به نتیجه نهایی برسد، تأثیرش در بخش‌های مختلف کشور از جمله صنعت چاپ و بسته بندی بسیار خواهد بود. چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم می‌تواند هم فرصت باشد و هم تهدید. انتظار بر این است که بعد از نتیجه رسیدن مذاکرات از نظر اقتصادی وضع بهتری داشته باشیم. حال اگر ما فکر کنیم که محصولات چاپی بیشتری را به راحتی می‌توانیم وارد کنیم، تهدید است و ما صنعت چاپ را توسعه نداده‌ایم، بلکه بیشتر وابسته شده‌ایم.

وی ادامه داد: اما اگر از این فرصت در ارتقای علم چاپ و توسعه تجهیزات استفاده کنیم، فرصتی برای این صنعت و مابقی صنایع خواهد شد، چرا که صنعت چاپ پشتیبان و خدمت رسان به تمام صنایع است. اکنون برای مثال ما توانسته‌ایم محصول پتروشیمی را تولید کنیم، اما کیسه‌ای که این محصول را عرضه می‌کند را از عربستان سعودی وارد می‌کنیم. اینگونه موارد نشان می‌دهد که زنجیره تولید ما تکمیل نیست. بسیاری از صنایع برای تکمیل زنجیره تولیدشان به صنعت چاپ نیاز دارد. اکنون نیاز چاپ برای بسیاری از صنایع واضح شده است اما باید دید جدیدی همراه با تحول صنعتی و علمی برای چاپ داشته باشد.

برازش تصریح کرد: یکی از بخش‌های مهمی که باید به آن بپردازیم، توسعه و ارتقای دانش صنعت چاپ است. صنعت چاپ دانشی است که باید همراه با تحولات روز و تکنولوژی دنیا باشد، اگر ما نتوانیم صنعت چاپ را روزآمد کنیم در بسیاری از بخش‌ها دچار نقصان خواهیم شد.

مدیر اداره چاپ و نشر ارشاد با اشاره به جشنواره صنعت چاپ گفت: امسال تلاش داشتیم تا جشنواره را ساماندهی کنیم، سال گذشته جشنواره را در 10 استان و در ایام مختلفی از سال برگزار کردیم، اما با توجه به اینکه 11 شهریور روز صنعت چاپ است، قرار شد ما جشنواره را در16 استان و در یک بازه زمانی مشخص یعنی از 11 الی 29 شهریور برگزار کنیم.

وی افزود: طبق روال پیشین جشنواره صنعت چاپ در چند بخش برگزار می‌شود. تقدیر از بزرگان و پیشکسوتان چاپ، بزرگداشت استاد متین رضا پیشکسوت بخش صحافی، تجلیل از زحمات 32 ساله آقای طارمی مدیرعامل شرکت افست که از صادرکننده‌های نمونه کشوری و از جمله افرادی است که بیشترین سرمایه گذاری را در طول یک سال گذشته داشته است.

برازش گفت: از 32 استان کشور 29 استان کاندیداهایی را برای انتخاب به ما معرفی کردند و این نشان دهنده فعالیت خوب استان‌ها است. جلسه نهایی داوری دوشنبه هفته آینده برگزار می‌شود و نتیجه داوری مشخص خواهد شد.

این فعال حوزه چاپ با اشاره به بخش مسابقات آثار چاپی برتر گفت: سال گذشته به سمت مکانیزه کردن مسابقات حرکت کردیم، این مسابقات در اواخر سال برگزار شد، اما امسال در همین ایام روز چاپ مسابقات آثار برتر چاپی را نیز برگزار خواهیم کرد. البته به دلیل اینکه بین این دوره و دوره گذشته فاصله شش ماهه اتفاق افتاده است تعداد آثار کاهش می‌یابد.

وی با بیان این مطلب که یکی از اهداف ما شناسایی تولیدکنندگان آثار برتر چاپی و معرفی آن به سراسر کشور است گفت: ما در اداره چاپ و نشر آثار برتر چاپی را به نمایش گذاشتیم و نشان دادیم این‌ها توانمندی‌های صنعت چاپ کشور است، از طرف دیگر اقلام وارداتی نیز در معرض دید قرار دادیم تا نشان داده شود که محصولات داخلی در بسیاری از موارد با کیفیت تر از تولید خارجی است. امسال این نمایشگاه‌ها را در 10 استان به صورت دائمی با ادارات کل ارشاد  وصنوف تشکیل دادیم، استان یزد اولین استانی است که این نمایشگاه‌ها درآن برگزار می‌شود، البته ما تلاش داریم اولین نمایشگاه آثار چاپی را در خارج از کشور و در یکی از کشورهای همسایه مهرماه امسال برگزار کنیم.

برازش با اشاره به برنامه‌های آموزشی و پژوهشی گفت: اکنون دوره‌های آموزشی مهارتی به درخواست استان‌ها در حال برگزاری است. همچنین تفاهم نامه‌هایی با دانشگاه‌ها به امضا رسیده که اگر دوستان صنف در رشته‌های چاپ و نشر ادامه تحصیل دهند، ما 50 درصد هزینه‌های تحصیل را متقبل شویم.

حمایت از طرح‌‌های پژوهشی مرتبط با چاپ و نشر، دوره عالی کسب وکار در حوزه چاپ و نشر برای مدیران این صنعت از جمله دیگر برنامه‌هایی بود که برازش از آنها به عنوان برنامه‌های آموزشی و پژوهشی نام برد.

محمدحسین رحیمی رئیس بخش مسابقات صنعت جشنواره صنعت چاپ نیز در این مراسم در سخنانی اظهار امیدواری کرد که امسال حجم آثار ارسالی به دبیرخانه افزایش یابد و گفت: سال گذشته سه هزار و 500 اثر به دبیرخانه رسید که از این میان بیش از 500 اثر به مرحله دوم داوری راه یافت و 24 اثر حائز دریافت سیمرغ شدند.

وی ادامه داد: انتظار ما این است که امسال هم به چنین تعدادی برسیم، اما چون شش ماه زمان کمتری داریم، ممکن است تعداد کاهش داشته باشد. در این دوره ما رشته جدیدی را به بخش‌های جشنواره اضافه کردیم و آن رشته لیبل‌ها و برچسب‌های هوشمند امنیتی است. همچنین امکان شرکت افراد به صورت فردی نیز در جشنواره وجود دارد. اسپانسر این دوره جشنواره نیز شرکت رسام رایان است، اما ما برای اسپانسرهای طلایی، نقره‌ای و معنوی نیز از شرکت‌های علاقه‌مند می‌خواهیم که اعلام آمادگی کنند.

محمدحسن فکری دبیر جشنواره صنعت چاپ نیز در سخنانی گفت: جشنواره چاپ فرصتی است برای ارائه توانمندی‌های این صنعت که به ما کمک می‌کند در بازارهای منطقه‌ای حضور پیدا کنیم و برای رسیدن به آمار و اطلاعات مورد نیاز جهت سرمایه گذاری جشنواره صنعت چاپ می‌تواند ما را یاری کند.

وی از تکمیل شدن سامانه جامع اطلاعات صنعت چاپ در آستانه جشنواره پانزدهم خبر داد و گفت: پس از راه‌اندازی این سامانه ارتباطات چاپخانه‌ها از طریق ارتباط حضوری ضروری نیست، این سامانه این امکان را می‌دهد که به اطلاعات جامع صنعت چاپ دسترسی داشته باشیم، از این طریق ما می‌توانیم صنعت چاپ را هدایت و حمایت کنیم. سامانه جامع صنعت چاپ در استان البرز به صورت آزمایشی فعالیت خود را آغاز می‌کند و پس از رفع ایرادات در مهرماه اجرا و پس از آن در سایر استان‌های کشور آغاز به کار می‌کند.

فکری تصریح کرد: از 16 استان کشور 71 نفر پیشکسوت صنعت چاپ و 21 نفر کارآفرین برتر معرفی شده‌اند همچنین از تهران نیز 77 پیشکسوت معرفی شده ‌اند که در روز یک‌شنبه در مراسم داوری برگزار و انتخاب افراد برتر انجام می‌شود.

وی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد که بخش پژوهش و آثار پژوهشی در این دوره شاهد آثار قابل قبول با معیارهای لازم داوری باشد و گفت: متأسفانه سال گذشته بخش پژوهشی به صورت دانشجویی برگزار شد و آثار ارائه شده دارا معیارهای لازم برای این مسابقه نبودند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *