صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفر اخیر آیت‌الله رئیسی به عراق؛ مصداق تلاش ایران برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه

۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۷:۲۹
کد خبر: ۷۲۰۷۱۷
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در عراق با بیان اینکه عراقی‌ها به دنبال ترمیم روابط بین کشورهای منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران هستند، گفت: سیاست کشور ما همیشه روشن بوده و به سمت کشورهای منطقه دست دوستی و برادری دراز کرده است؛ چراکه اعتقادش این بوده که ما باید در منطقه به سمت آرامش برویم و مهندسی امنیتی این منطقه به دست کشورهای منطقه صورت بگیرد.

«حسن کاظمیقمی» در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به کشورهای همسایه از جمله عراق، گفت: این سفرها در چارچوب سیاست توسعه همکاری‌های همه‌جانبه با کشورهای منطقه‌ای است.

سفیر پیشین ایران در عراق با بیان اینکه ظرفیت‌ها و زمینه‌های بسیار مناسبی بین جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق وجود دارد، گفت: به ویژه از سال ۲۰۰۳ تا به امروز که ما شاهد یک عراق جدید هستیم، سیاست ایران همواره کمک همه جانبه به این کشور بوده و رفت و آمد مقامات عالی‌رتبه در جهت تقویت این همکاری‌ها است.

کاظمی قمی تصریح کرد: اگر مروری بر روی همکاری‌های دو کشور داشته باشیم، می‌بینیم که این همکاری‌ها به سمت و سوی یک همکاری راهبردی در حرکت است. این همکاری‌ها در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و حتی دفاعی و امنیتی خوشبختانه روز به روز در حال گسترش است.

وی تاکید کرد: این در شرایطی است که شاهدیم برخی از کشورهای منطقه بر خلاف شعار‌هایی که می‌دادند هنوز هم بحث‌های قبلی را در رابطه با عراق مطرح می‌کنند.

کاظمی قمی ادامه داد: اما در جمهوری اسلامی اعتقاد بر این بود که یک عراق آزاد، مستقل و دارای یک حاکمیت ملی می‌تواند به نفع صلح و ثبات منطقه باشد؛ بر همین اساس، این سیاست گام‌های عملی خودش را طی این چند سال برداشته است و سفر وزیر امور خارجه ما و سایر مقامات از جمله سفری که رئیس محترم قوه قضاییه به عراق داشت، ما شاهد این بودیم که هر دو طرف به دنبال این بودند که توافقات بعدی را عملیاتی کنند.

سفیر پیشین کشورمان در عراق، ابراز داشت: در سفر آقای رئیسی بحث زندانیان مسئله مهمی بود که آنها ادامه محکومیتشان را در کشور خود سپری کنند.

وی ادامه داد: طبیعتاً سفر آقای ظریف هم به عراق در همین چهارچوب است. یعنی توافقاتی که در گذشته انجام شده است، در گفت‌وگوها موانع برداشته شود و مشکلاتی که می‌تواند سد راه همکاری باشد، در این مذاکرات برداشته خواهد شد.

کاظمی قمی افزود: علاوه بر آن موضوع همکاری‌های منطقه‌ای و تبادل نظر در موضوعات منطقه‌ای با توجه به شرایطی که منطقه و به ویژه عراق دارد که مشاهده می‌کنیم آمریکایی ها برای ماندن در عراق مقاومت می‌کنند در حالی که مصوبه پارلمان عراق این است که آمریکایی‌ها باید این کشور را ترک کنند.

این دیپلمات کشورمان اضافه کرد: بررسی تحولات منطقه از موضوعاتی است که در دیدار سفر وزیر امور خارجه با مقامات این کشور بوده است از این جهت این نوع سفرها مثبت ارزیابی می شود.

وی ضمن اشاره به دغدغه بغداد برای ایجاد تفاهم در بین همسایگان خود، اظهار داشت: عراقی‌ها به دنبال ترمیم روابط بین کشورهای منطقه‌ای با جمهوری اسلامی ایران هستند. سیاست کشور ما همیشه روشن بوده است و به سمت کشورهای منطقه دست دوستی و برادری دراز کرده است؛ چراکه اعتقادش این بوده که ما باید در منطقه به سمت آرامش برویم و مهندسی امنیتی این منطقه به دست کشورهای منطقه صورت بگیرد.

کاظمی قمی خاطرنشان کرد: ابتکاری که عراق دارد کنش مثبت مقامات کشور ما مواجه هست و امیدواریم که این کشورهایی که تا امروز به دلیل سیاست‌های غلط خود شرایط نامناسبی را که در فضای امنیتی اقتصادی و سیاسی در منطقه ایجاد کردند متوجه سیاست‌های اشتباه خود شده باشند و بخواهند تجدید نظری در سیاست‌های خودشان انجام دهند.

سفیر پیشین ایران در عراق تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از هر نوع ابتکاری که به صلح و ثبات و امنیت منطقه کمک کند استقبال می‌کند.

سفیر پیشین ایران در عراق به سرمایه‌های بلوکه شده ایران در عراق اشاره کرد و افزود: مقامات عراقی به دنبال این هستند که آنچه که به عنوان مطالبات جمهوری اسلامی ایران که بابت صادرات انرژی در قالب و گاز و برق است، پرداخت کنند. اما اشکالی که وجود دارد این است که دلیل اینکه زنجیره بانک‌های عراق به بانک‌های آمریکایی وصل است و آمریکایی‌ها در حقیقت اقدامات مداخله‌گرانه در این کشور انجام می‌دهند، باعث شده است که کندی در پرداخت‌ها به وجود بیاید.

کاظمی قمی تصریح کرد: تا جایی که اطلاع دارم توافقات اخیر مبنی بر این بوده که بتوانند به صورت دیناری پرداخت کاری را انجام بدهند تا مشکلات دلاری حل شود.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *