صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات روزه‌داری برای بیماران کلیوی

۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۲۰۵۹۵
بیماران کلیوی در صورت روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان باید دستورالعمل‌های پزشکی خاصی را رعایت کنند.
_ آنا نوشت: کلیه‌ها از جمله مهم‌ترین اعضای بدن هستند و عملکرد صحیح آن‌ها تأثیر زیادی در سلامتی انسان دارد. از همین رو همه مردم باید با رعایت نکاتی ساده، اما کاربردی همواره مراقب این اعضای حیاتی بدن باشند.
 
افراد زیادی در سراسر دنیا از بیماری‌های کلیوی رنج می‌برند و مجبور هستند با استفاده از دارو‌هایی خاص و رعایت دستورالعمل‌های پزشکی زندگی عادی خود را ادامه دهند. هر ساله در ماه مبارک رمضان بیماران کلیوی با این سوال مواجه هستند که آیا روزه گرفتن برای آن‌ها مجاز است و اگر می‌توانند رزه بگیرند باید چه نکاتی را رعایت کنند؟ در ادامه چند نکته در مورد روزه‌داری برای افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی را بیان می‌کنیم.
 

بیماران کلیوی با رعایت چه نکاتی قادر به روزه گرفتن هستند؟

محمد کاظم مسلمی فوق تخصص بیماری‌های کلیه گفت: «افرادی که مبتلا به بیماری سنگ کلیه هستند و کلیه‌های آن‌ها هر ۶ ماه ۳ بار سنگ تولید می‌کند می‌توانند در ماه مبارک رمضان روزه بگیرند، ولی اگر در این ایام احساس ضعف جسمانی کردند بهتر است هر چند روز یکبار روزه بگیرند. این بیماران باید توجه داسته باشند که نوشیدن مایعات نقش بسیار مهمی در فرایند دفع سنگ و سنگ‌ریزه در کلیه‌ها دارد؛ بنابراین در صورتی که روزه می‌گیرند پس از افطار به اندازه کافی آب بنوشند.»
 
معصومه اصغر پور فوق تخصص بیماری‌های کلیه بیان کرد: «کسانی که دچار نارسایی‌های حاد کلیه هستند نباید روزه بگیرند، زیرا روزه‌داری و عدم نوشیدن آب موجب اختلال در عملکرد کلیه این افراد شده و سلامتی آن‌ها به خطر می‌افتد. بیماران دیالیزی نیز مجاز به روزه گرفتن نیستند، اما افرادی که میزان دفع پروتئین در آزمایش ادرار آن‌ها کمتر از ۳ گرم باید مانعی برای روزه گرفتن ندارند و می‌توانند مانند سایر مسلمانان در ماه رمضان روزه بگیرند. فقط این بیماران باید حداقل هر ۲ ساعت یکبار پس از افطار ۱ لیوان آب بنوشند و پیاده‌روی آهسته را نیز فراموش نکنند.»

برچسب ها: بیماری روزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *