تقویم تاریخ؛ از میلاد کریم اهل بیت (ع) تا عقب نشینی تحقیرآمیز نیروهای آمریکایی از ویتنام
امروز چهارشنبه، هشتم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با پانزدهم رمضان سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با بیست و هشتم آوریل سال ۲۰۲۱ میلادی است.
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهمترین رویدادهای تاریخی جهان در چنین روزی (هشتم اردیبهشت سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
میلاد امام حسن مجتبی (ع)، امام دوم شیعیان
۱۴۳۹ سال پیش در چنین روزی، پانزدهم رمضان سال سوم هجری قمری امام حسن مجتبی (ع)، از اهل بیت رسول گرامی اسلام (ص)، چشم به جهان گشود.
آن حضرت تحت نظارت پیامبر اکرم (ص) و در دامان پاک حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع)، دختر و داماد پیامبر اسلام (ص)، تربیت و پرورش یافت و پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت علی (ع) درسال ۴۰ هجری قمری، رسالت عظیم هدایت و رهبری مسلمانان را به عهده گرفت. در آغاز، جمع زیادی از مسلمانان با آن حضرت بیعت کردند، اما دستگاه حکومتی اموی به ریاست معاویه که در آن زمان صاحب قدرت بسیار بود با امام حسن (ع) به دشمنی و ستیزه جویی پرداخت. سرانجام امام حسن (ع) برای مقابله با امویان، همراه با مردان جنگی خود، آماده نبرد با آنها شد. اما بسیاری از سران سپاه او فریب وعدههای دروغین دشمنان را خوردند و امام را تنها گذاشتند. به ناچار، امام حسن (ع) با تدبیر و دوراندیشی و با هدف حفظ و بقای اسلام، صلح را پذیرفت. این اقدام امام مقدمهای برای مبارزه ریشهای با انحرافاتی بود که در جامعه وجود داشت و در ادامه این حرکت، زمینه قیام برادرش امام حسین (ع) در محرم سال ۶۱ هجری قمری فراهم شد. ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد حضرت امام حسن مجتبی (ع)، سخنی کوتاه از ایشان را برای شما نقل میکنیم آن حضرت فرمود: «در شگفتم از کسی که در غذای جسم خود میاندیشد، ولی در غذای روح نمیاندیشد.»
تصویب آزادی مذهب برای پروتستانها
۴۶۶ سال پیش، در روز بیست و هشتم آوریل سال ۱۵۵۵ میلادی کنگره اوگسبورگ (Augsburg) در شهری به همین نام در آلمان تشکیل شد.
در این کنگره روحانیون کاتولیک به ریاست پاپ پل چهارم، برای اولین بار به آزادی مذهب پروتستانها رأی دادند. همچنین مقرر شد املاکی که از پروتستانها گرفته شده است، به آنها پس داده شود. اما مصوبات کنگره اوگسبورگ عملا اجرا نشد و جنگ میان پروتستانها و کاتولیکها در کشورهای مختلف اروپایی دهها سال ادامه پیدا کرد.
اعدام موسولینی، دیکتاتور ایتالیا
۷۶ سال پیش در چنین روزی در ۲۸ آوریل سال ۱۹۴۵ میلادی "بنیتو موسولینی" دیکتاتور فاشیست ایتالیا توسط میهنپرستان ایتالیایی اعدام شد.
موسولینی در ۲۰ ژوئیه ۱۸۸۳ در خانواده فقیری در شمال ایتالیا متولد شد. وی پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، به روزنامه نگاری روی آورد. موسولینی در ۲۳ مارس سال ۱۹۱۹ م با استفاده از شورش ها و هرج و مرج موجود در ایتالیا، حزب فاشیست را به وجود آورد و رهبری آن را بر عهده گرفت. با پیروزی این حزب در انتخابات سال ۱۹۲۲، موسولینی با جلب رضایت پادشاه ایتالیا، به نخست وزیری رسید و با شدت عمل، کشور را از وجود مخالفان خود پاک نمود. وی در اندک زمانی، ایتالیا را زیر سلطه حزب فاشیست درآورد. با روی کار آمدن هیتلر در آلمان، موسولینی به او نزدیک شد به طوری که طی سال های ۱۹۳۶ الی ۱۹۳۹ نیروها و تجهیزات ایتالیا همراه با نیروهای آلمان در جنگ های داخلی اسپانیا به نفع سلطنت طلبان فعالیت می کردند. با آغاز جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۳۹ م موسولینی رسماً حمایت خود را از هیتلر اعلام کرد و یک سال بعد، ارتش ایتالیا وارد جنگ شد. موسولینی پس از یک رشته پیروزی ها و شکست ها در ۲۵ ژوئیه ۱۹۴۳ م، از طرف پادشاه بر کنار شد و از آن پس، سیاست ایتالیا، علیه آلمان ادامه یافت. موسولینی پس از برکناری، در مکانی در یکصد کیلومتری رم زندانی شده بود، اما با کمک خلبانان آلمانی در ۱۲ سپتامبر ۱۹۴۳ م آزاد شد. موسولینی پس از آن به مونیخ انتقال یافت و پس از ملاقات با هیتلر، برای تشکیل یک حکومت جمهوری طرفدار آلمان در شمال ایتالیا به میلان بازگشت. عمر حکومت جمهوری موسولینی بیش از پانزده ماه به طول نینجامید و موسولینی به دنبال پیشروی نیروهای متفقین به شمال ایتالیا، متواری شد. در نهایت، بنیتو موسولینی در حین فرار در لباس سربازان آلمانی، در ۲۸ آوریل ۱۹۴۵ م توسط یک گروه از پارتیزان های مخالف، شناسایى و دستگیر گردید و پس از یک محاکمه کوتاه، در ۶۲ سالگی اعدام شد.
حمله آمریکا به جمهوری دومینیکن
۵۶ سال پیش، در روز بیست و هشتم آوریل سال ۱۹۶۵ میلادی دولت آمریکا به بهانه پشتیبانی از اتباع خود، کشور دومینیکن را مورد تهاجم نظامی قرار داد.
قبل از حمله آمریکا، مردم دومینیکن علیه نظامیان مستبدی که قدرت را در این کشور در دست داشتند، قیام کردند و در نهایت با پیوستن گروهی از نظامیان به انقلابیون، شکست سختی بر ارتش و رژیم دیکتاتوری نظامی دومینیکن وارد آوردند. آمریکا برای مبارزه با مردم دومینیکن، ابتدا ۱۵۰۰ تفنگدار به این کشور اعزام کرد، اما در مدت زمانی کوتاه این نیروها به چهل هزار نفر افزایش یافتند و با حمایت ۳۷ رزم ناو، دومینیکن را محاصره کردند. سرانجام با تشکیل دولتی متشکل از انقلابیون، نیروهای آمریکایی مجبور به خروج از دومینیکن شدند. دومینیکن در آمریکای مرکزی واقع شده است و با کشور هائیتی، یک جزیره را در آبهای اقیانوس اطلس تشکیل میدهد.
عقب نشینی تحقیرآمیز نیروهای آمریکایی از ویتنام
۴۶ سال پیش در چنین روزی ۲۸ آوریل سال ۱۹۷۵ میلادی نیروهای آمریکایی پس از تحمل شکستی خفت باردر ۲۸ آوریل سال ۱۹۷۵ عقب نشینی از ویتنام را آغاز کردند.
پس از خروج استعمارگران فرانسوی از ویتنام، آمریکا به اسم مقابله با گسترش کمونیسم نیروهای خود را وارد ویتنام کرد. در پی ورود نیروهای آمریکایی به ویتنام جنگی گسترده بین نظامیان اشغالگر آمریکا و مبارزان ویتنامی معروف به ویت کنگها در گرفت. ویت کنگها بخش شمالی ویتنام را در اختیار گرفته و دولتی را تشکیل دادند. آمریکا در این جنگ از هر سلاح ممنوعهای به غیر از سلاحهای هستهای علیه ویت کنگها استفاده کرد. اما ویت کنگها در جنگی پارتیزانی ارتش آمریکا را زمین گیر کرده و صدمات زیادی به انها وارد کردند. با روی کار آمدن ریچارد نیکسون، تلاشها برای پایان دادن به دخالت نظامی امریکا ابعاد وسیعی یافت و در نهایت در ۲۸ آوریل ۱۹۷۵ م، وی دستور عقب نشینی کامل نیروهای امریکایی از ویتنام را صادر کرد. به دنبال خروج نیروهای امریکایی، دولت ویتنام جنوبی سقوط کرد و ویتنام شمالی و جنوبی، کشور واحدی تشکیل دادند. در طی جنگ امریکا علیه ویتنام که بیش از ده سال به طول انجامید، بیش از سه میلیون ویتنامی و پنجاه هزار امریکایی کشته و چندین برابر آن، مجروح شدند.
پیروزی گروههای مجاهد افغانستان
۲۹ سال پیش، در روز بیست و هشتم آوریل سال ۱۹۹۲ میلادی گروههای مجاهد افغانستان پس از سیزده سال مبارزه با ارتش شوروی و دولت دست نشانده این کشور، به پیروزی دست یافتند.
نظامیان شوروی پس از ده سال اشغال افغانستان در فوریه ۱۹۸۹ مجبور به خروج از این کشور شدند، اما ناهماهنگی گروههای افغانی و کاهش کمکهای خارجی به آنها، باعث شد تا نیروهای دولتی افغانستان با کمکهای مالی و نظامی شوروی همچنان برسر قدرت باقی بمانند. در آوریل سال ۱۹۹۲، نیروهای مجاهدین افغانستان، کابل پایتخت افغانستان را تصرف کردند و دولت دست نشانده شوروی سقوط کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *