صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کابوس همه پرسی اسکاتلند برای دولت انگلیس

۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷:۴۶
کد خبر: ۷۲۰۲۳۹
استقلال طلبی اسکاتلند بر مشکلات دولت بوریس جانسون افزوده است.
ماجرای استقلال اسکاتلند از انگلیس در پی خروج این کشور از اتحادیه اروپا، شکل جدی تری به خود گرفته و حزب «اس ان پی» اسکاتلند به ریاست «نیکولا استروژن»، مصرانه خواهان برگزاری همه پرسی دوم است.
 
در فاصله کمتر از ۱۰ روز مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی در اسکاتلند، موضوع همه پرسی استقلال این کشور به مهم‌ترین مولفه و وعده انتخاباتی تبدیل شده است.
 
نخستین همه پرسی اسکاتلند در سپتامبر ۲۰۱۴ برگزار شد اما این همه پرسی مورد تایید انگلیس، نتیجه دلخواه را برای دولت اسکاتلند به دنبال نداشت.
 
رخ دادن تحولات متعددی که عمده‌ترین آن‌ها برگزیت و ناکامی انگلیس در مقابله با شیوع کروناست، سبب شده تا اسکاتلند مجددا سودای برگزاری همه پرسی استقلال را داشته باشد.
 
«نیکولا استروژن»، بر این باور است که پیوستن مجدد به اتحادیه اروپا می‌تواند باعث افزایش سرمایه گذاری داخلی در این کشور و در نتیجه ایجاد اشتغال بیشتر شود.
 
اما این مسئله با اختلاف نظر‌های حقوقی مواجه است؛ در حالی که «ادینبورگ» بر اختیار خود مبنی بر برگزاری همه پرسی تاکید دارد، لندن، این امر را در حوزه اختیار «وست مینستر» می‌داند و ادعا می‌کند که همه پرسی مذکور تنها در صورت موافقت پارلمان انگلیس قابل برگزاری و دارای اعتبار است.
موضوع استقلال اسکاتلند همانقدر که برای «ادینبورگ» به معنای دست یافتن به فرصت‌های فوق العاده جدید است، برای انگلیس مایه دردسر و نگرانی است؛ از هم فروپاشیدن اتحادیه ۴ عضوی با حضور اسکاتلند، ایرلند شمالی، ولز و انگلیس، عضویت اسکاتلند در ناتو، استقلال خواهی سایر اعضای اتحادیه و ... از جمله نگرانی‌های لندن با استقلال اسکاتلند و مخالفت با برگزاری آن است.
 
در واقع نتیجه انتخابات پارلمانی اسکاتلند در ۶ ماه می (۱۶ اردیبهشت) سال جاری، رای مردم این کشور به برگزاری یا عدم برگزاری همه پرسی استقلال است زیرا «اس ان پی» با تمام قدرت در انتخابات حاضر شده و نسبت به رقبای خود موقعیت بهتری دارد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *