صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

میزان آب مورد نیاز روزانه بدن افراد به چه عواملی بستگی دارد؟

۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۲۰۱۳۵
آب نقش بسیار مهمی در سلامت انسان دارد و ۶۰ درصد بدن را آب تشکیل می‌دهد و پزشکان توصیه می‌کنند نوشیدن هشت لیوان استاندارد معادل دو لیتر آب در طول روز کافی است.

- روزنامه خراسان نوشت: آب نقش بسیار مهمی در سلامت انسان دارد و ۶۰ درصد بدن را آب تشکیل می‌دهد. تمام اندام‌های بدن برای فعالیت خود نیاز به آب دارند، از طرفی سموم بدن هم از طریق آب دفع می‌شود، اما برای این که بدانید در طول روز باید چقدر آب بنوشید با ما همراه باشید.

چگونگی دفع آب در طول روز

در طول روز، بیشترآب موجود در بدن از طریق تعریق و ادرار و مقدار خیلی کمی از طریق تنفس به تدریج دفع می‌شود. برای این که بدن تان با کمبود آب مواجه نشود، باید هر روز به قدر کافی مایعات بنوشید که این مایعات شامل آب، چای، میوه‌های آب دار، سبزیجات، آب میوه، انواع نوشیدنی و غذا‌های آبکی می‌شود. ۲۰ درصد آب مورد نیاز بدنتان از طریق غذایی که می‌خورید تامین می‌شود.

نظرات متفاوتی وجود دارد که مقدار آب مورد نیاز هر فرد در روز چقدر است.

پزشکان توصیه می‌کنند نوشیدن هشت لیوان استاندارد معادل دو لیتر آب در طول روز کافی است که این مقدار هم از فردی به فرد دیگر متفاوت است و بستگی به عوامل زیر دارد:

مکانی که زندگی می‌کنید| افرادی که در نواحی گرم، مرطوب و خشک یا مناطق کوهستانی و ارتفاعات زندگی می‌کنند، نیاز بیشتری به آب دارند.

رژیم غذایی| اگر در روز مقدار زیادی قهوه.

می‌نوشید یا از غذا‌های شیرین، تند و شور استفاده می‌کنید یا میوه‌های آب دار و سبزیجات نمی‌خورید، باید آب بیشتری بنوشید.

درجه حرارت یا فصل| همان طور که می‌دانید در ماه‌های گرم سال به دلیل تعریق زیاد شما نیاز به آب بیشتری دارید.

میزان فعالیت بدنی| اگر در طول روز فعالیت بدنی دارید یا قدم می‌زنید یا حتی ایستاده هستید نسبت به فردی که روی صندلی نشسته است، به نوشیدن آب بیشتری نیاز دارید و دیگر این که در طول روز آب را به صورت کم کم یا جرعه جرعه بنوشید حتی زمانی که تشنه نیستید.

مشکلات جسمی| اگر مشکلات جسمی مثلا عفونت یا تب دارید یا از طریق اسهال و استفراغ مایعات بدنتان دفع شده، باید آب بیشتری بنوشید، همچنین اگر مبتلا به دیابت هستید یا از دارو‌های ادرارآور استفاده می‌کنید، به آب بیشتری نیاز دارید.

دوران بارداری و شیردهی مادر| اگر باردار هستید یا کودکی را شیر می‌دهید، فوق العاده نیاز به نوشیدن آب دارید تا دچار کمبود آب نشوید، چون بدن شما دو نفر را تغذیه می‌کند. حتی مردان هم نسبت به زنان باید آب بیشتری بنوشند.

آیا میزان آب بدن بر سطح انرژی و کارکرد مغز تاثیر می‌گذارد؟

باید بدانید اگر در طول روز به قدر کافی آب ننوشید، سطح انرژی و میزان کارکرد مغزتان رو به تحلیل می‌رود.

افرادی که بعد از انجام فعالیت بدنی، مایعات کافی نمی‌نوشند به تدریج دچار عوارضی مثل خستگی، بی حالی، بی حوصلگی، نداشتن تمرکز کافی، کندی حافظه کوتاه مدت و سردرد‌های مکرر می‌شوند. حتی کم شدن آب بدن به صورت کم کم می‌تواند عملکرد فیزیکی را نیز کاهش دهد. زمانی که ۲ درصد آب موجود بدن را از دست بدهیم، دچار تشنگی می‌شویم.

کاهش یک درصد وزن بدن خیلی زیاد به چشم

نمی‌آید، اما مقدار قابل توجهی از آب بدن کاهش می‌یابد و کاهش یک درصد آب بدن، به کاهش توان و استقامت عضلات و ماهیچه‌ها منجر می‌شود.

آیا نوشیدن مقدار کافی آب به کاهش وزن کمک می‌کند؟

نوشیدن مقدار کافی آب مخصوصا قبل از صرف وعده غذایی باعث افزایش سوخت و ساز بدن و کاهش اشتهای شما می‌شود و از پرخوری پرهیز می‌کنید در نتیجه وزن تان کاهش می‌یابد.

کمبود شدید آب بدن به چاقی، دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی منجر می‌شود. علاوه بر آن، نوشیدن میزان آب کافی به رفع برخی مشکلات جسمی از قبیل یبوست، عفونت مجاری ادراری و سنگ کلیه کمک می‌کند و باعث شادابی و طراوت پوست می‌شود.


برچسب ها: اخبارسلامت تشنگی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *