صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سقوط آزاد لبنان و بن بست در تشکیل کابینه

۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۲۰۰۰۴
بحران در لبنان در حال حاضر به شدت گسترش یافته و این کشور را در وضعیت سقوط آزاد قرار داده است.

- وضعیت بحران زده سیاسی و اقتصادی لبنان مدت‌ها پیش از انفجار ویرانگر در بیروت آغاز شده بود اما این رویداد در پی این انفجار در وضعیت سقوط آزاد قرار گرفته است.

به گزارش «دویچه وله»، در سال ۲۰۱۹ اعتراضات در لبنان آغاز شد و پس از چندین ماه تظاهرات، در نهایت دولت این کشور به نخست وزیری «سعد الحریری» استعفای خود را اعلام کرد.

اکنون وضعیت اقتصادی و سیاسی لبنان در وضعیتی به شدت بحرانی قرار دارد و اوضاع در این کشور با گذشت مدتی طولانی همچنان فاجعه بار است.

دویچه وله در گزارش خود می‌نویسد «بعد از ناآرامی‌های خشونت بار سال ۲۰۱۹، هنوز اقتصاد لبنان در وضعیتی بحرانی قرار دارد؛ علاوه بر این شیوع ویروس کرونا در این کشور نیز به طور قابل ملاحظه‌ای روند افزایشی دارد.»

در حالی که بحران لبنان از سال ۲۰۱۹ همچنان در حال عمیق‌تر شدن بود، اما انفجار بیروت در ماه آگوست سال ۲۰۲۰ تحولات این کشور را در مسیر دیگری قرار داد به گونه‌ای که این کشور به اذعان مقامات آن در معرض فروپاشی قرار گرفته است.

دویچه وله می‌نویسد «انفجار بیروت در ۴ آگوست سال ۲۰۲۰ به عنوان نماد دیگری از شکست سیاسی در لبنان به شمار می‌رود؛ بیش از ۱۷۰ نفر در پی این انفجار جان خود را از دست دادند و حدود ۶ هزار نفر دیگر نیز مجروح شدند.»

برآورد‌های انجام شده نشان می‌دهد که خسارت ناشی از این انفجار حدود ۱۵ میلیارد دلار است و به گزارش این رسانه آلمانی «اسناد منتشر شده نشان می‌دهد که مقامات لبنان از ذخیره سازی نامناسب آمونیاک در بیروت مطلع بوده اند.»

در پی انفجار بیروت، دولت «حسان دیاب»، نخست وزیر دولت پیشبرد امور، هدف فشار‌ها و انتقادات گسترده‌ای قرار گرفته و مجبور به استعفا شد.

استعفای دولت حسان دیاب وضعیت در لبنان را فاجعه بارتر کرد و در نهایت بار دیگر «سعد الحریری» از سوی «میشل عون»، رییس جمهور این کشور مامور تشکیل کابینه شد.

الحریری، اکنون بعد از گذشت چندین ماه هنوز موفق به تشکیل کابینه نشده است.

تاکنون بار‌ها مقامات لبنان شامل حسان دیاب و میشل عون درباره تاخیر در تشکیل کابینه در این کشور هشدار داده اند؛ حسان دیاب پیش از این گفته که کشورش در آستانه فروپاشی قرار دارد.

با این وجود تاکنون توافقی میان سعد الحریری و میشل عون برای تشکیل دولت صورت نگرفته و علاوه بر این اخیرا تنش‌هایی میان دو طرف ایجاد شده است.

تنش‌ها میان میشل عون و سعد الحریری بالا گرفته و هر یک از آن‌ها دیگری را عامل شکست در تشکیل دولت جدید می‌داند.

در حال حاضر و در میانه این تنش ها اوضاع سیاسی و اقتصادی لبنان همچنان در مسیر فروپاشی قرار گرفته و چشم اندازی برای حل آن در آینده نزدیک وجود ندارد.

 


برچسب ها: لبنان میشل عون

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *