فتاحی: باشگاههایی که امسال مجوز حرفهای گرفتند، سال بعد چه میکنند؟
- سعید فتاحی در گفتوگو با رادیو جوان در مورد اینکه مجوزهای حرفهای چقدر به پیشرفت فوتبال ایران کمک کرده، اظهار داشت: بحث مجوز حرفهای و استاندارد سازی فقط برای کشور ما نیست. AFC برای اینکه فوتبالش پیشرفت کند و به سطح قارههای دیگر برسد، از باشگاهها شروع کرد. باشگاهها هم وقتی حرفهای و بازیکن ساز میشوند و پیشرفت میکنند که بر اساس یک استاندارد لیگها برگزار شوند.
وی افزود: خوشبختانه AFC از سالهای قبل این شروع کرده، فقط هم برای ایران نیست، ولی تعدادی از کشورها مانند ژاپن و کره یا تیمهای عربی به واسطه زیر ساختهایی که داشتند توانستند راحت این مراحل را پشت سر بگذارند. هرچند که سالهای گذشته حتی در کشورعربستان یکی دو تیم نتوانستند به خاطر بحث شفافیت مالی مجوز بگیرند. یعنی فقط بحث استانداردسازی و امکانات سخت افزاری نیست بلکه بحث شفافیت مالی نیز وجود دارد.
فتاحی در مورد اینکه برخی اعتقاد دارند ایران به راحتی سر AFC را کلاه میگذارد، گفت: این اتفاق مثل تقلب دوران مدرسه سر جلسه امتحان است. در دادگستری هم وکیلی اتفاقی را برنده میشود، چون بلد است از قانون استفاده کند. یک وکیل هم بلد نیست و پرونده را میبازد. بستگی به دانش و آگاهی شما دارد. دوستان هم اگر در فدراسیونها گذشته این کار را میکردند برای کمک به فوتبال بوده، اما مسکن بوده، درمان نبوده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه اگر از روز اول سیستم فدراسیون ما این کار را سفت میگرفت بدهی باشگاهها آن زمان خیلی کم بود و این پروندهها هر سال مدام اضافه نمیشد. این فقط برای کشور ما نیست. کشورهای پولداری مثل امارات و عربستان گرفتار این قضیه هستند. در کل الان همه باید کمک کنند. نه فقط باشگاهها و فدراسیون فوتبال بلکه دولت باید کمک کند.
مسئول سابق کمیته مسابقات سازمان لیگ افزود: باید ببینیم کشورهایی که در فوتبال پیشرفت کردند چه روشی را رفتند که در عرض ۱۰ سال فوتبالشان متحول شده است. ما اول آسیا در رتبه بودیم نه در زیرساخت. چندسال است که نمیتوانیم قهرمان شویم. بازخداراشکر پرسپولیس به فینال میرود. این نشان میدهد فوتبال ما در حال رشد است. از لحاظ فنی فوتبال ما خیلی از آسیا بالا است.
فتاحی در مورد اینکه در مورد دریافت مجوز حرفهای سطحی کار کردهایم، گفت: نباید اسم این مجوز را خیلی بزرگ کرد. رسانهها و خبرنگاران هم باید در این راه کمک کنند. بگویند چهار باشگاهی که در آسیا هستند امسال مجوز را گرفتند، سال بعد میخواهند چکار کنند؟ من ارتباط خیلی خوبی با اصحاب رسانه داشتم و شاید بیشترین کسی هم که از رسانه گلایه میکرد من بودم. توقعم از رسانهها بالا است، چون میدانم رسانه چه تاثیری میتواند در پیشرفت فوتبال ما داشته باشد.
وی افزود: عراقیها تا چند سال قبل زیرساخت نداشتند، اما الان تیمهای عراقی در حال زیاد شدن هستند. AFC این استاندارد را گذاشته، اما میگوید اگر استاندارد ما ۱۰۰ است، قبلا بالای ۵۰ را قبول میکرد، الان بالای ۶۰ را قبول میکند و سال بعد میگوید بالای ۷۰ قبول است. بحث مماشات نیست. برای رسیدن به نقطه ایده آل باید گام به گام جلو برود. AFC بازیها را ۴۰ تیمی کرده که کار خیلی خوبی است. تیمهای هندی و دیگر میآیند که این باعث پیشرفت فوتبال میشود.
فتاحی گفت: فوتبال برای همه است. نه تعدادی خاص مانند تیمهای عربی که پولدار دارند، بازیکن میخرند و هرسال جزو تیمهای بالا قرار میگیرند. نه، هند و بنگلادش و عمان و عراق هم باید بیایند. به خاطر همین باید گام به گام جلو بروند. ما هم باید کمک کنیم باشگاه هایمان گام به گام جلو بروند. نه اینکه اگر جلو رفتند به خاطر نداشتن نظارت یا روابط خاص به عقب برگردیم. زمانی چمنهای ورزشگاههای ما درست شده بود، اما دوباره داریم به زمان عقب بر میگردیم. چمنها زرد و خراب شده اند. چون نظارت کم شده است.