صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشف یک بطری دارویی ۱۶۰ ساله

۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۹۵۹۰
یک بطری دارویی به قدمت ۱۶۰ سال با کمک اشعه‌ایکس متعلق به اوگاتا کوان کشف شد.

- ایسنا به نقل از دیلی‌میل نوشت: این شیشه داروی قدیمی متعلق به اوگاتا کوان (Ogata Koan) یکی از طرفداران طب غربی در اواخر عصر فئودال ژاپن است.

محققان دانشگاه اوساکا (Osaka) این ظرف را با ذرات میون (muons) بمباران کردند. این ذرات از شیشه می‌گذرند و با برخورد به هر ماده، نوری متفاوت ساطع می‌کنند.

آن‌ها دریافتند که پودر سفید رنگ درون بطری جیوه کلرید است که در آن زمان دارویی رایج بوده است. این دارو که معمولا به عنوان ملین و یا برای درمان بیماری‌هایی مثل سیفلیس و روماتیسم مورد استفاده قرار می‌گرفته است بسیار سمی است و می‌تواند باعث نارسایی کلیوی شود.

دانشگاه اوساکا دو قفسه‌ی دارویی متعلق به اوگاتا کوان دارد که تصور می‌شود او با خود به خانه‌ی بیماران می‌برده است. یکی از آن‌ها که او در اواخر زندگی‌اش استفاده می‌کرد شامل ۲۲ بطری شیشه‌ای است که هنوز درون آن‌ها دارو وجود دارد.

محققان می‌خواهند محتوای این بطری‌ها را بفهمند، اما از آن‌جا که آن‌ها بسیار قدیمی و شکننده هستند نمی‌توان بدون شکستن و تخریب آن‌ها را باز کرد؛ بنابراین محققان تصمیم گرفتند از ذرات میون استفاده کنند که می‌تواند بدون آسیب رساندن از شیشه‌ی سه میلی‌متری بطری‌ها عبور کند و با برخورد به ماده‌ی درون بطری نوری منحصر به‌فرد منتشر می‌کند.

فلورسانس اشعه‌ایکس مشخص کرد که بطری‌ها از شیشه کریستال حاوی پتاس ساخته شده است.

جیوه‌کلیرید ماده‌ای بسیار سمی است و عوارض جانبی آن شامل معده درد، استفراغ خونی و احساس سوزش در گلو و دهان است.

از آن‌جایی که این دارو به کرات مورد استفاده بوده است عوارض ناشی از آن با بیماری سفلیس اشتباه گرفته می‌شده. این دارو به صورت خوراکی، استنشاقی و تزریقی مورد استفاده قرار می‌گرفت.

کیوکو تاکاهاشی (Kyoko Takahashi) یکی از نویسندگان این مقاله به روزنامه‌ی "Asahi Shimbun" گفت: به نظر می‌رسد جیوه کلرید به طور خالص مورد استفاده نبوده است بلکه با دارو‌های دیگری ترکیب شده است تا برای درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی و روماتیسم مورد استفاده قرار گیرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *