صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار به زنان؛ عاملی که منجر به سقط مکرر می‌شود

۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۹۰۹۶
محققان هشدار می‌دهند که خطر سقط‌های مکرر در زنان چاق، ۷۰ درصد بیشتر است.
_ ایرنا به نقل از روزنامه دیلی میل نوشت: سقط مکرر به بیش از دو یا سه بار از دست رفتن جنین در نیمه اول بارداری گفته می‌شود. شیوع سقط مکرر در زنان باردار حدود دو تا سه درصد است و بیش از ۸۰ درصد سقط‌های مکرر در سه ماه‍ه نخست بارداری رخ می‌دهد.
 
محققان دانشگاه «ساوت همپتون» در آمریکا در این مطالعه برای بررسی اینکه چه عواملی در زندگی ممکن است در بروز سقط‌های مکرر دخیل باشد، مطالعات مختلف موجود در این زمینه را بررسی کردند.
 
این مطالعه نشان داد: افرادی که دارای اضافه وزن یا کمبود وزن هستند - یعنی به ترتیب شاخص توده بدنی (BMI) بین ۲۵ تا ۳۰ یا زیر ۱۸.۵ دارند - در معرض خطر بیشتر بروز سقط مکرر قرار دارند.
 
سقط جنین شایع‌ترین عارضه در اوایل بارداری است و متأسفانه حدود ۱۵-۲۰ درصد مادران باردار را گرفتار می‌کند،  اما سقط مکرر زمانی تعریف می‌شود که یک خانم دو یا چند سقط زودرس متوالی داشته باشد.
 
سقط مکرر یک بیماری پیچیده است و  اگرچه اغلب به عوامل پزشکی متعددی و تأثیر در سبک زندگی نسبت داده می‌شود،  اما حدود نیمی از موارد غیرقابل توضیح باقی می‌ماند.
 
مطالعه این محققان شامل بررسی ۱۶ مطالعه بود و نشان می‌دهد که کمبود وزن یا اضافه وزن به طور قابل توجهی خطر از دست دادن بارداری متوالی را افزایش می‌دهد.
 
به گفته این محققان، برای افرادی که BMI بیش از ۲۵ [اضافه وزن]و ۳۰ [چاق]دارند، خطر سقط به ترتیب ۲۰ و ۷۰ درصد افزایش می‌یابد.
 
در کنار خطر بروز سقط مکرر برای زنان دارای اضافه وزن یا چاق، محققان همچنین هشدار دادند که سقط‌های پی در پی در میان افراد کم وزن (یعنی افرادی که نمره BMI آن‌ها کمتر از ۱۸.۵ است) نیز بالاتر است.
 
با این حال محققان همچنین برای ارزیابی تأثیر سایر عوامل سبک زندگی در بروز سقط مکرر در کنار BMI، عادت‌هایی مانند سیگار کشیدن، مصرف کافئین و ... را نیز مد نظر قرار دادند، اما ارتباطی میان سقط مکرر و این عوامل پیدا نکردند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *