صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیاز کشور اقتصاد یکپارچه است

۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۲:۵۸
کد خبر: ۷۱۸۹۷۱
نامزد ریاست جمهوری بابیان «دولت اعتماد» معتقد به اقتصاد یکپارچه است گفت: برای دستیابی به این مدل، برنامه‌های مفصلی را طراحی و برای تحقق آن با بیش از ۱۰۰ متخصص مشورت کردیم.

- طبق اعلام روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در سلسله نشست‌های گفتمانی گرا «گفتمان راقی انقلاب اسلامی» که در مجموعه سرچشمه شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری به تبیین دیدگاه‌های خود در مورد انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و اظهار داشت: معتقدم از منظر نظام مردم‌سالاری دینی که یک مدل اجرایی نظم گرا است و از رابطه بین «امام» و «امت امام» سرچشمه می‌گیرد بنابراین طبق این اصل حضور در انتخابات نیز یک تکلیف شرعی تلقی می‌شود از طرفی مردم باید وارد عرصه انتخابات شوند چراکه در قانون اساسی بخشی از اداره جامعه به امت واگذارشده است.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگر رئیس‌جمهوری بارأی اکثریت انتخاب شود بی‌شک، خروجی کار‌های او مثبت‌تر و از پشتوانه قوی‌تری برای انجام وظایف خود برخوردار خواهد بود؛ دولتی که مردمی‌تر است نفوذ کلامش در میان آحاد ملت بیشتر خواهد بود و از تقویت منافع ملی، افزایش امنیت کشور، کاهش تهدیدات دشمنان و کارایی بیشتر برخوردار خواهد شد.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه ۲۰ سال در عرصه‌های مختلف مدیریتی کشور از قائم‌مقام و مشاور وزیر گرفته تا نماینده مجلس و نایب‌رئیس اول مجلس شورای اسلامی خدمت‌گزار مردم بودم عنوان داشت: من و جمعی از اندیشمندان جوان که دارای سابقه اجرایی هستند نزدیک دو سال و نیم وقت صرف کردیم تا برنامه‌هایی برای پیاده‌سازی گام دوم انقلاب را ترسیم و تنظیم کنیم و این کار پس از انقلاب اسلامی بی‌سابقه است.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از ساختار‌های کشور توانایی حل مشکلات جامعه را ندارند و متعلق به دوران قاجار و نظام رضاخانی هستند تصریح کرد: متأسفانه تاکنون نتوانستیم این ساختار‌ها را در راستای اهداف ارزش‌های انقلاب اسلامی اصلاح کنیم و این امر منجر به تضاد مبنایی شده است.

هاشمی در مورد اینکه چرا تاکنون مجلس نتوانسته برای رفع مشکلات فرهنگی و مسئله برجام کارآمدباشد اظهار داشت: مجلس سازمانی متکثر است و کنش‌های متفاوتی دارد این در حالی است که ابزار مجلس ابزار محدودی است همچنین مجلس درخصوص برجام با مذاکره مخالف نیست بلکه با وادادگی مخالف است، اما این وادادگی در حوزه فرهنگی هم مشهود است. ضمن اینکه ما معتقدیم حوزه فرهنگ حوزه نرم‌افزاری و درازمدت است و نمی‌توان با ارتباط‌های مستقیم آن را حل کند.

این نماینده مجلس با عنوان این مطلب که اگر باطن کارگزاران تغییر کند سبک زندگی مردم نیز تغییرخواهد کرد از دولت خود به‌عنوان «دولت اعتماد برای ساخت ایران جدید» نام برد و ابراز داشت: ما به‌عنوان دولت اسلامی باید به دنبال بستر ملی باشیم و اگر این بستر تقویت شود بی‌شک، تمایل مردم به سمت فرهنگ بیگانه کاهش می‌یابد.

هاشمی مقابله با معضلاتی مانند تحریم، کرونا و دیگر مشکلات جامعه را عامل افزایش تاب‌آوری مردم برشمرد و بیان داشت: خوشبختانه کشور از رشد منفی به رشد مثبت رسیده است و یکی از دلایلی که دشمن تمایل به مذاکره با ایران دارد این است که متوجه شده دیگر فشار‌های حداکثری، اثری ندارد این در حالی است که رشد اقتصادی سال ۹۹ بدون وابستگی به صادرات نفت تحقق پیدا کرد و این امر نشان می‌دهد که برای ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی در کشور بسترسازی شده است.

وی با تأکید بر اینکه نمی‌توان انتظار داشت تمام زنجیره تولید متصل به ظرفیت‌های داخلی باشد گفت: باید بپذیریم که بخش‌های مختلف تولید کشور با درصد‌های متفاوتی به خارج از کشور وابسته است، اما ازطرفی هم باید تولید «رقابت‌پذیر» داشته باشیم و به سمت توسعه بازار حرکت کنیم.

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی بابیان اینک کشور از منظر شاخص‌های رفاه عدالت وضعیت خوبی دارد، اما به دلیل ساختار‌های کشور دارای وضعیت خوبی نیست ادامه داد: در سال ۹۹ شاخص‌های رفاه یک ونیم برابر شد، اما سرانه تولید ناخالص نیز ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد همچنین با وجود اینکه منابع کشور برای تأمین مایحتاج جامعه کافی است، اما تاکنون نتوانستیم منابع را به ثروت تبدیل کنیم لذا مردم بدهکارتر شدند.

دکتر هاشمی بابیان اینکه برنامه‌های اجرایی «دولت اعتماد» را منتشر خواهد کرد اعلام داشت: در دولت اعتماد تأکید ویژه‌ای بر روی قیمت‌ها وجود دارد و نقش دولت در کنترل قیمت‌ها برای مردم اطلاع‌رسانی می‌شود ضمن اینکه ما برای حوزه‌های «سیاسی»، «اقتصادی»، «فرهنگی و کشاورزی» برنامه‌های خاصی را تدارک دیده‌ایم.

وی با تأکید بر اینکه برای رفع بیکاری در کشور برنامه دارد اظهارداشت: مسئله اصلی من تمرکز بر روی «افراد بیکار مطلق» است این در حالی است که محاسبات ما نشان می‌دهد ما هم‌اکنون در سطح کشور حدود شش میلیون بیکار داریم هرچند که دولت مدعی است که دونیم میلیون بیکار در کشور وجود دارد، اما باید به این نکته هم توجه داشت که بیشتر این قشر تحصیلات دانشگاهی دارند و من تلاش می‌کنم در دو سال اول ریاست جمهوری برای همه آنان شغل مهیا کنم، اما نه شغلی مطابق تحصیلاتشان، اما سعی می‌کنم در سال‌های بعد نظام اشتغال و نیروی انسانی را طوری اصلاح شود تا این طیف به مشاغل مطابق با تخصص خود دست پیدا کنند.

این نامزد ریاست جمهوری تاکید کرد: برای تأسیس بنگاه‌ها در دولت پولی اختصاص داده نمی‌شود بلکه پول به مدیری تعلق می‌گیرد که زنجیره ارزش را از بذر تا سفره مدیریت کند همچنین معتقدم بازار سرمایه نیازمند اصلاحات بنیادین است و باید مردمی شود به‌گونه‌ای که سهامداران یا همان مردم در آن نقش مهمی ایفا کنند.

هاشمی ادامه داد: «دولت اعتماد» معتقد به اقتصاد یکپارچه است و برای این مدل، برنامه‌های مفصلی را طراحی و برای تحقق آن با بیش از ۱۰۰ متخصص مشورت داشته است.

دکتر هاشمی گفت: «کسانی که در دولت اعتماد مسئولیت می‌پذیرند باید از افراد محروم یا متوسط باشند و اشرافی گری جایی در این دولت ندارد».

دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: «معتقد به دولت مشارکتی هستم و برای تحقق این هدف باید از تمام استعداد‌ها و توانایی کشور بهره برد شفافیت در نظام مالیاتی مانع به وجود آمدن جریان اشرافی گری است و کشور‌هایی که عدالت اجتماعی را رعایت می‌کنند دارای نظام مالیاتی شفاف هستند».

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *