صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعلیق مذاکرات؛ پاسخ ضروری به خرابکاری نطنز/ هماهنگی بالای بایدن و رژیم صهیونیستی درباره ایران

۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱:۰۷
کد خبر: ۷۱۸۷۹۵
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
شواهد متعدد نشان می‌دهد آمریکا با رژیم صهیونیستی در عملیات خرابکاری نطنز هماهنگی کرده و این اقدام همزمان با مذاکرات وین، چیزی جز تضعیف موقعیت ایران نیست. دولت به جای تعلیق مذاکرات، تصمیم به ادامه آن گرفت.

- سعید داغینه - در بحبوحه‌ مذاکرات وین، خبر انفجار در شبکه توزیع برق نطنز و از کار افتادن برخی سانتریفیوژ‌ها فضای رسانه‌ای را پر کرد. هر چند مقامات رژیم صهیونیستی در این رابطه اظهار نظری نکردند، اما رسانه‌های منتسب به رژیم صهیونیستی تلویحاً اذعان داشتند که مسئول این اقدام خرابکارانه، سازمان اطلاعات و امنیت رژیم صهیونیستی، یعنی موساد است.

 
آمریکا در واکنش به این عملیات خرابکارانه اعلام کرد هیچ نقشی در این عملیات نداشته است و عده‌ای در داخل کشور تلاش کردند این اقدام رژیم صهیونیستی را یک اقدام خودسرانه و در مخالفت با مذاکرات احیای برجام قلمداد کنند. اما شواهدی بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد عملیات خرابکارانه موساد با هماهنگی آمریکا صورت گرفته و هدف از این عملیات این بوده است، دست ایران برای فشار بر روی آمریکا خالی شود.
 

هماهنگی‌های اطلاعاتی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی
از زمان استقرار کابینه جدید در آمریکا، دولت این کشور و  رژیم صهیونیستی، علیرغم این که اولین تماس «جو بایدن» و «بنیامین نتانیاهو» دیرتر از گذشته انجام شد، هماهنگی‌های بسیار بالایی در موضوعات مختلف، به خصوص ایران، داشتند. «جِیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده و «مئیر بن‌شابات» مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در روز ۲۳ ژانویه ۲۰۲۱، به صورت تلفنی گفت‌وگو کردند. «سالیوان» و «بن‌شابات» در این تماس تلفنی بر لزوم آغاز گفت‌وگوی دولت جدید آمریکا با تل‌آویو درباره ایران و توافق‌های سازش بین اسرائیل و کشور‌های عربی تاکید کردند.
 
روزنامه «جروزالم پست» در خبری اعلام کرد که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اولین گفت‌وگوی استراتژیک درباره تصمیم دولت بایدن در ارتباط با توافق هسته‌ای ایران را روز ۲۲ فوریه ۲۰۲۱ (۲ اسفندماه ۱۳۹۹) برگزار می‌کند. این رسانه صهیونیستی به نقل از «کانال ۱۲» رژیم صهیونیستی اعلام کرد نتانیاهو در این جلسه «درباره قصد دولت بایدن برای بازگشت به برجام» با سران این رژیم از جمله «بنی گانتز» وزیر جنگ، «گابی اشکنازی» وزیر خارجه، «مئیر بن شبات» رئیس آنچه امنیت ملی رژیم صهیونیستی خوانده می‌شود و همچنین «یوسی کوهن» رئیس موساد گفت‌وگو کرد.
 
همچنین «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز ۵ مارس ۲۰۲۱ (۱۵ اسفندماه ۱۳۹۹) با «کامالا هریس» معاون رئیس جمهور آمریکا به صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. نتانیاهو گفت که به معاون رئیس جمهور آمریکا گفته است به تقویت همکاری اطلاعاتی ادامه داده خواهد شد و تا زمانی که نخست وزیر است مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای می‌شود.
 
پایگاه خبری آکسیوس در ۷ فروردین‌ماه خبر از نشست مشورتی بین تیم امنیتی آمریکا و رژیم صهیونیستی خبر داد. پایگاه خبری آکسیوس در گزارش خود عنوان کرد ارزیابی اطلاعاتی‌ای که دو طرف در آن جلسه درباره تحولات اخیر برنامه هسته‌ای ایران ارائه کرده‌اند تقریباً یکسان بوده است. یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی به اکسیوس گفت: «در زمینه مسائل اطلاعاتی هم‌نظریم. اختلافات اندکی وجود دارند، اما در مجموع، دو طرف نگاه یکسانی به داده‌ها دارند. جلسه، خیلی مثبت بود، ولی این فقط آغاز یک روند است.» یکی از نتایج این نشست مشورتی، توافق بر سر تشکیل یک تیم ویژه با مأموریت تبادل اطلاعات در خصوص برنامه هسته‌ای ایران بود.
 

واکنش ایران نسبت به اقدام خرابکاری نطنز
ایران در واکنش به این خرابکاری اقدام به جایگزینی سانتریفیوژ‌های از کار افتاده با سانتریفیوژ‌های جدیدتر کرد و هم‌چنین سالنی که برق آن از کار افتاده بود را راه‌اندازی کرد. هم‌چنین ایران غنی‌سازی ۶۰ درصد را برای اولین بار آغاز کرد که بنابر گفته‌ صالحی، ریاست سازمان انرژی اتمی در هر ساعت تقریبا ۹ گرم اورانیوم ۶۰ درصد تولید می‌شود.

اما با توجه به اینکه اقدام رژیم صهیونیستی در هماهنگی با آمریکا بوده است، هدفی جز خالی کردن دست ایران در مذاکرات را نمی‌توان برای آن متصور بود. با در نظر داشتن اینکه گذشت زمان به ضرر ایران نیست، واکنش مناسب این بود که مذاکرات برای مدتی تعلیق شود. اما از آنجا که دولت نتوانسته است در هشت سال گذشته اقدام مثبتی در راستای حل مشکلات اقتصادی کشور انجام دهد، بر بروی ادامه‌ی مذاکرات پافشاری کرد.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *