تاثیر واکسیناسیون بر روند جهانی همه گیری کووید۱۹ چگونه بوده است؟
- تقریبا ۶ ماه پس از تایید نخستین واکسن کووید-۱۹ برای استفاده اضطراری گذشته است و تجزیه و تحلیل گاردین نشان میدهد که بیشتر جهان هنوز سود قابل توجهی از این موضوع نبردهاند.
به گزارش «گاردین»، کمبود تامین واکسن، نگرانیهای ایمنی، عدم تمایل عمومی و راه اندازی کُند واکسیناسیون باعث شده است که بیشتر کشورها هنوز به قرنطینهها و محدودیتهای سنگین برای کاهش شدت شیوع اتکا کنند.
شکافهای مشخصی بین تعداد معدودی از کشورها که سطح واکسیناسیون در آنها بالاست و بسیاری از کشورهای فقیر که تاکنون مقدار ناچیزی از واکسن دریافت کردهاند، ایجاد شده است.
تاکنون بیش از ۹۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تولید و توزیع شده است اما هنوز بسیار زود است که بتوان تاثیری خاص بر روند همه گیری جهانی ویروس کووید-۱۹ مشاهده کرد.
بر اساس مطالعات انجام شده، در صورتی که بتوان نیمی از جمعیت کشوری را واکسیناسیون کرد، میتوان انتظار داشت که آمار مبتلایان و تلفات در حد چشم گیری کاهش پیدا کند.
نکته دیگری که اهمیت زیادی دارد این است که واکسیناسیون به تنهایی به کاهش مبتلایان و تلفات منجر نمیشود و ویروس میتواند در حالتی که واکسیناسیون با حجم بالایی انجام شده، باز هم گسترش یابد؛ برای رسیدن این هدف، همچنان تا مدتی باید فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کرد.
بسیاری از کشورهای به مقدار زیادی از برنامه واکسیناسیون عقب افتادهاند؛ همین موضوع باعث شده تا تعدادی از این کشورها شاهد افزایش مبتلایان و تلفات ناشی از ویروس کووید-۱۹ باشند.
یکی دیگر از دلایلی که باعث شده برنامه واکسیناسیون حتی در کشورهای ثروتمند هم با اختلال مواجه شود، گزارشها از عوارض جانبی برخی از واکسنهاست.
تاکنون کشورهای مختلفی به دلیل ترس از میزان عوارض جانبی ناشی از واکسن، استفاده از واکسنی خاص را به طور موقت متوقف کردهاند.