مهمترین راهبرد سال ۱۴۰۰ محوریت اقتصاد و پشتیبانی از فعالان اقتصادی است
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان گفت: در برنامههای سال ۱۴۰۰ برگزاری همایش جرایم فضای مجازی با اولویت موضوعات اقتصادی در دستور کار است
- سیدمهدی قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان در نشست هم اندیشی با رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان اظهار کرد: یکی از برنامههای سالهای گذشته این معاونت، تعامل و همگرایی با اتاق بازرگانی بوده که ماحصل آن برگزاری نشستها و تدوین کتب علمی بوده است.
وی با بیان اینکه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بر اساس برنامه و راهبرد پیش میرود، گفت: در موضوعات پیشگیری هر یک از همکاران صاحب تجربه و توانمندی هستند و نقش مهمی را در حیطه فعالیت خود ایفا میکنند، ضمن اینکه علاوه بر برنامههای سالهای گذشته، در سال جدید دارای برنامههای ابلاغی در دو حوزه زنان و کودکان و جرایم سایبری و اقتصادی نیز هستیم.
این مقام قضایی تصریح کرد: رئیس قوه قضاییه در سال گذشته و در قالب سند تحول قوه قضاییه هفت ماموریت بسیار مهم را اعلام کرده که یکی از این ماموریتها محوریت پیشگیری از وقوع جرم است و در این زمینه ۳۶ راهبرد مربوط به معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم است که در ۱۲ مورد به صورت مستقیم و مجری و در ۲۴ مورد نیز همکاری خواهد داشت.
مهمترین راهبرد سال ۱۴۰۰ با محوریت اقتصاد و پشتیبانی از فعالان اقتصادی است
قویدل با تاکید بر اینکه مهمترین مسئله راهبردی سال ۱۴۰۰ با محوریت اقتصاد و پشتیبانی از فعالان اقتصادی است، گفت: در برنامههای سال جاری که منطبق با سند تحول قوه قضاییه خواهد بود، پیشگیری از جرایم مرتبط با کسب و کارهای اینترنتی، ارائه راهکارهای پیشگیری از شیوههای نوین کلاهبرداری در فضای مجازی و... به صورت ویژه پیگیری خواهند شد که رفع تعارض منافع موارد مربوط به مسئله تجاری و بازرگانی و جرایم فضای سایبری بر اساس پروندههای جاری در سطح استان کرمان و ارتقای آگاهیهای حقوقی و عمومی در جامعه صنفی و بازرگانی که به نوعی مرتبط با برنامههای معاونت هستند پیگیری خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان همچنین تصریح کرد: در برنامههای سال ۱۴۰۰ برگزاری همایش جرایم فضای مجازی با تکیه و اولویت موضوعات اقتصادی در دستور کار معاونت قرار گرفته است، ضمن اینکه از طرحهای ابتکاری در حوزه قضایی نیز با حمایت از سرمایه گذاران و شناسایی نقاط ضعف و خطرهای ایمنی در مراجع کاری که منجر به بروز حوادث کارگری میشود نیز استقبال خواهد شد.
قویدل در ادامه یادآور شد: در سال جدید همچنین معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در قالب جشنواره طرح پیشگیری؛ از طرحهای ابتکاری و پیشگیرانه کاربردی حمایت خواهد کرد و برخی از طرحهایی که در سالهای گذشته در سطح استان برگزار شده و نتایج بسیار خوبی دریافت کرد، امسال نیز این پروژه با راهبری و نظارت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان و در راستای حمایت از تولید و اقتصاد استان اجرا خواهد شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان افزود: همچنین جهت حمایت از تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها که شعار سال ۱۴۰۰ است برنامههای اثربخشی در دستور کار این معاونت قرار دارد که یکی از این موارد در موضوع پیشگیری از قاچاق کالا و حمایت از مراکز تولیدی است و مجموعا ۶۰ برنامه در حوزههای قضایی استان کرمان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
قویدل با اشاره به اینکه سامانه جامع ارتباط مردمی (سجام) نیز در انعکاس همه مسائل پیشگیرانه بسیار کمک کننده خواهد بود، بیان کرد: در قالب سامانه سجام گزارش تخلفات و مشکلات نیز دریافت و به دادستانها ارجاع میشود و خوشبختانه تمامی داستانها و مدیران دستگاههای اجرایی در جریان روال کار سامانه سجام قرار دارند، از این رو انتظار ما این است که با عضویت در این سامانه مشکلات و موانع حوزه اقتصادی و تولیدی نیز منعکس شود.
وی سپس به برگزاری نشستهای شورای پیشگیری از وقوع جرم در همه حوزههای قضایی استان کرمان اشاره و تاکید کرد: به طور کلی هر موردی که احساس شود منجر به بروز آسیبهای اجتماعی و معضلاتی در جامعه خواهد شد در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم مطرح و با تعامل مدیران ارشد استان کرمان و شهرستانها بررسی و پیگیری میشود.
قویدل ادامه داد: یکی از مباحثی که در نشستهای شورای پیشگیری از وقوع جرائم بررسی میشود، کوتاهی مسئولین دستگاههایی است که اهمال کرده و یا مانع تراشی میکنند و این مشکل ممکن است در آینده موجب بروز موانعی برای تولید کنندگان و اقتصاد استان و کشور شود.
اقدامات پیشگیرانه و حمایتی جهت جلوگیری از ورشکستگی فعالان اقتصادی مد نظر قرار دارد
این مقام قضایی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تفاهم نامه همکاری میان معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، اظهار داشت: در بند ۱۱ و ۱۲ این تفاهم نامه تعامل نظاممند و مستمر جهت اطلاع از مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی سرمایه گذاری و ایجاد سازکار اخذ ایدهها و نوآوری به منظور اقدامات پیشگیرانه و حمایتی در جهت جلوگیری از ورشکستگی و ارائه راهکارهای قانونی برای تداوم فعالیت فعالان اقتصادی، توسط اتاق استان کرمان مد نظر قرار دارد.
وی ادامه داد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان از ظرفیت اتاق بازرگانی جهت اجرای برنامههای علمی و همایشهای کاربردی استفاده خواهد کرد، همچنین در سال جدید بنا داریم همایش منطقهای در راستای پیشگیری از قاچاق کالا، سوخت، مواد مخدر و ورود غیرمجاز اتباع بیگانه را با مشارکت استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان، یزد و خراسان در دستور کار قرار دهیم.
قویدل خاطرنشان کرد: امیدوارم پیرو اهداف تفاهم نامه مشترک با اتاق بازرگانی بتوانیم برنامههای خود در حوزه حمایت از تولید و اقتصاد را پیش ببریم ضمن اینکه در سال جدید به دنبال تدوین طرحی هستیم تا الزامات تغییر رویکرد همکاران قضایی و مدیران اجرایی به منظور اولویت بخشی به اقدامات پیشگیرانه را شناسایی و تدوین کنیم و در این خصوص از نظرات جامعه علمی و نخبگان استقبال میکنیم.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در پایان گفت: در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۰ مبنی بر حمایت از تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها، جلسهای با حضور دادستانها و روسای حوزههای قضایی استان کرمان و فعالان اقتصادی برگزار خواهیم کرد تا به صورت شفاف مشکلات آنها بیان و چاره اندیشی شود.
در این نشست همچنین "منصور سالاری" رییس مرکز داوری اتاق بازرگانی کرمان اظهار داشت: اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی دارای وظایف تعریف شدهای است که خدماتی را به فعالان اقتصادی ارائه میکند.
وی تاکید کرد: فعالان اقتصادی در سالهای گذشته متحمل ضربات متعددی شده اند از این رو میتوان در نخستین جلسهای که با حضور این فعالان و مقامات قضایی برگزار میشود، مشکلات آنها در زمینه تولید و اقتصاد بررسی و آسیبشناسی شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *