صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تداوم جنگ یمن چه تبعاتی برای عربستان دارد؟

۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۱۸۲۹۰
عربستان پس از ۶ سال مداخله نظامی در یمن، به هیچ یک از اهداف خود دست نیافته است.
موضوع جنگ عربستان علیه یمن دستمایه یادداشتی در پایگاه تحلیلی «ریسپانسیبل استیت کرفت» قرار گرفته است.
 
ماه گذشته، ششمین سال مداخله نظامی ائتلاف سعودی به هدایت عربستان با عنوان «عملیات طوفان قاطع»، علیه یمن در حالی پایان یافت که عربستان و شرکایش به هیچ یک از اهداف از پیش تعیین شده خود نرسیدند و تنها دستاوردشان تقویت نظامی و سیاسی نیرو‌های یمنی بود.
 
این در حالی است که عملیات مذکور برای چند هفته با هدف بازگرداندن دولت مستعفی یمن به قدرت طراحی شده بود.
 
از بازخورد‌های ناشی از این عملیات می‌توان به تغییر رویکرد امارات و بازبینی این کشور در سیاست‎هایش در یمن و حتی گسترده‌تر از آن در یمن، اشاره کرد.
 
امارات در سال ۲۰۱۹ بیشتر نیرو‌های خود را از یمن خارج کرد و آشکارا از حضور خود در این کشور کاست؛ اگرچه همچنان در جنوب یمن به شدت درگیر است.
 
به نظر می‌رسد عربستان هم باید مانند امارات، رویکرد واقع بینانه تری را اتخاذ کند؛ این کشور برای خروج از باتلاق یمن باید در تعامل‌های دیپلماتیک و اقتصادی خود در مورد یمن تجدیدنظر کند؛ تداوم جنگ علیه یمن، عربستان را بیش از پیش به لاینحل بودن مشکلاتش در جنگ با این کشور مطمئن می‌کند.
 
از مهم‌ترین مشکلات عربستان می‌توان به توسعه فنی یمنی‌ها در زمینه پهپادی، راکتی و موشکی اشاره کرد که مهم‌ترین دلیل آن حمله عربستان به خاک یمن بود.
 
نیرو‌های یمنی با تسلیحات بومی، اهدافی را در داخل خاک عربستان هدف قرار می‌دهند؛ آن‌ها ثابت کرده‎اند که با استفاده از پهپاد‌های بومی خود می‌توانند عمق خاک عربستان را هدف قرار دهند.
 
ضمن اینکه نیرو‌های یمنی از نظر نظامی بسیار سریع هستند؛ آن‌ها به دلیل این که در زمین خود می‌جنگند، مزیت‌های بیشتری دارند.
در مقابل، ارتش عربستان نه با این پیشرفت‌های نیرو‌های یمنی سازگار شده و نه به حدی پیشرفت کرده که بتواند با نیرو‌های یمنی مبارزه کند.
 
نیرو‌های یمنی نشان داده اند که می‌توانند وارد حلقه مشاهده، جهت گیری، تصمیم گیری و اقدام ارتش عربستان شوند.

۶ سال جنگ یمن نشان داده که نه عربستان تحت حمایت آمریکا، نه امارات و نه گروه‌های تحت حمایت آن‌ها نمی‌توانند از نظر نظامی نیرو‌های یمنی را شکست دهند.
 
این درگیری نظامی تنها سبب سوق یافتن نیرو‌های یمنی به سمت بهبود و ترقی داشته هایشان شده است.
 
به نظر می‌رسد «جو بایدن»، رییس جمهور آمریکا، این موضوع را به خوبی درک کرده و در تلاش است تا با اعمال فشار بر عربستان در مسیر تنش زدایی حرکت کند.
 
عدم توانایی درک نقش مهم مردم یمن در تعیین سرنوشت خود توسط عربستان، چرخه‌های خشونت مرگباری را در یمن و منطقه تداوم می‌بخشد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *