صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علائم جدید ابتلا به کرونا

۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۷۸۳۴
ویروس کرونا با علائمی شبیه بیماری سرماخوردگی و علائم گوارشی مانند درد شکم، اسهال، حالت تهوع و تب خفیف همراه است.
_ آنا نوشت: ویروس‌ها به طور مداوم از طریق جهش تغییر می‌کنند و انتظار می‌رود انواع مختلف ویروس با گذشت زمان ایجاد شود، همانند ویروس کرونا انگلیسی که از جهش‌های ویروس ووهان شکل گرفته است.
 
جهش جزیی از چرخه زندگی یک ویروس است، گاهی این جهش، ویروس را به سمت پایدارتر شدن و خفیف شدن بیماری می‌برد و گاهی به سمت کشنده‌تر شدن بیماری که باعث می‌شود ویروس زودتر از بین برود، بنابراین تمام جهش‌هایی که در یک ویروس اتفاق می‌افتد الزاماً باعث کشندگی بیشتر آن نمی‌شود.
 
آنچه در نوع جهش یافته کرونا مهم است، سرعت بالای وخامت حال بیماران است، به‌طوری که افراد ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت دچار علائم شدید بیماری می‌شوند.
 
در کرونای معمولی به طور معمول افراد در هفته دوم بیماری دچار علائم شدید می‌شدند، اما در نوع کرونای انگلیسی این وخیم شدن حال بیماران تنها ظرف یک تا دو روز اتفاق می‌افتد، بنابراین افرادی که ظرف مدت کوتاهی بدحال شدند باید به ابتلا به کرونا انگلیسی مشکوک شوند.
 
افرادی که به نوع جهش یافته ویروس کرونا یا کرونا انگلیسی (COVID-۱۹) مبتلا شدند، علائم اصلی آن‌ها شامل سرفه، خستگی، درد‌های عضلانی، گلو درد و تب می‌باشد که شدت این علائم در مقایسه با افرادی که به نوع اصلی مبتلا شده اند بیشتر می‌باشد، علائمی مانند از دست دادن حس چشایی یا بویایی در بیماران مبتلا به نوع جهش یافته (کرونا انگلیسی) کمتر است.
 

علائم شبیه سرماخوردگی

همه افراد تجربه سرماخوردگی را دارند، بنابراین نباید انتظار داشته باشیم علائم بیماری تا یک هفته و یا ۱۰ روز ادامه داشته باشد و حتی علائمی مثل تب یا بدن درد بدتر شود. اگر علائم بیماری ظرف چند روز بهبود پیدا نکرد و یا علائمی داشت که نشان می‌دهد حال بیمار نه تنها رو به بهبودی نیست، بلکه در حال بدتر شدن است حتما باید به پزشک مراجعه کند. این نکته را هم باید درنظر داشت که همیشه سطح اکسیژن بیمار  به خصوص در افراد جوان افت نمی‌کند، بنابراین نباید منتظر افت اکسیژن بود. پس ۱۰ روز اولیه را نباید از دست دهیم و در این مدت حال عمومی بیمار نشان می‌دهد که نیاز به مراجعه به پزشک به صورت تلفنی، آنلاین یا حضوری و درمان هرچه زودتر را دارد.
 

علائم گوارشی

در حال حاضر یکی از شایعترین علائم کرونای جهش یافته انگلیسی، علائم گوارشی است. در بیمارانی که تنها دچار علائم گوارشی می‌شوند، به‌طور معمول شدت بیماری کمتر است و خوشبختانه این علائم با عوارض گوارشی همراه نیست.
 
تعداد زیادی از مبتلایان کرونا در حال حاضر با علائم گوارشی از جمله درد شکم، اسهال، حالت تهوع و تب خفیف به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و در طیف زیادی از مبتلایان این علائم به تنهایی بروز کرده و در دسته دیگر ممکن است همراه با علائم تنفسی شامل تنگی نفس، درد قفسه سینه، تنگی نفس و... باشد.
 
در بیمارانی که علائم تنفسی دارند علائم عمومی شامل سردرد، چشم درد، بویژه درد کمر و ساق پا هم دیده می‌شود و بیشترین خطر متوجه بیمارانی است که دچار علائم تنفسی می‌شوند و این امکان هست که با وجود این علائم افراد دچار عوارضی از جمله تغییرات عروقی، نارسایی تنفسی، سکته قلبی، سکته مغزی و درگیری عضله قلب شوند.
 

دوره کمون ویروس جهش یافته انگلیسی

این نوع ویروس جهش یافته هم همانند کرونای معمولی دوره کمون سه تا ۱۴ روزه دارد، با این تفاوت که در اکثر موارد علائم بیماری ظرف سه تا پنج روز خود را نشان می‌دهد.
 

تفاوت کرونای ووهان با کرونای جهش یافته انگلیسی

در کرونای انگلیسی علاوه بر اینکه علائم بیماری سریعتر بروز می‌کند، قدرت بالایی در ایجاد درگیری سیستم تنفسی بدن دارد، به‌طور مثال در بیشتر موارد زمانی که ریه درگیر می‌شود ظرف دو تا سه روز از ۲۰ درصد درگیری به ۷۰ درصد درگیری ریه می‌رسد و عملا سیر بیماری سرعت بالایی دارد؛ و از طرفی شدت بیماری هم بیشتر است و درصورت بروز علائم در افراد، این علائم شدت بیشتری نسبت به نوع کرونای معمولی دارند.
 

تفاوت کرونای انگلیسی با کرونای ووهان

برای تفاوت قدرت سرایت این ویروس با کرونای معمولی کافی است بدانید که اگر در یک اتاق ۱۰ نفر حضور داشته و یک نفر مبتلا باشد، در کرونای معمولی امکان ابتلای سه نفر وجود دارد؛ اما در نوع کرونای انگلیسی این میزان حداقل به هشت نفر می‌رسد، کرونای انگلیسی تفاوت دیگری هم با کرونای معمولی دارد و آن درگیر کردن کودکان و نوجوانان است. در این نوع بیماری، عملا کودکان و نوجوانان هم همپای بزرگسالان و افراد مسن در معرض خطر هستند و باید پروتکل‌های بهداشتی با جدیت و دقت در مورد آن‌ها هم رعایت شود.
 
با توجه به سرعت و شدت بالای درگیری تنفسی در بیماری کرونای انگلیسی، شروع به موقع درمان اهمیت زیادی دارد و افراد باید به محض مشاهده هرگونه علائم مشابه کرونا به پزشک مراجعه کنند.

برچسب ها: کرونا سلامت

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *