صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هجوم ملخ‌های بدون بال به باغات و مزارع

۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۷:۰۱
کد خبر: ۷۱۷۷۵۲
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور از هجوم ملخ‌های صحرایی به باغات و مزارع خبر داد.
_ ایلنا نوشت: مسعود لطیفیان با بیان اینکه عملیات ردیابی ملخ صحرایی در ۱۰ استان کانونی این آفت در جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب کشور بطور مرتب و منظم درحال انجام هست، اظهار کرد: گزارشات ردیابی با سیستم el۳, el۳m, el۳w به سازمان حفظ نباتات و فائو ارسال می‌شود و گزارش‌ها نشان می‌دهد در سال جاری سطح ردیابی ملخ صحرایی در حدود دو میلیون  و هفتصد هکتار انجام شده است.  
 
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: سطح مبارزه با ملخ صحرایی اکنون در حدود ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار در سه استان خوزستان، بوشهر و ایلام در حال انجام است.
 
لطیفیان با تاکید بر اینکه آخرین گزارش از تفریخ دستجات تخم ملخ صحرایی در شهرستان هندیجان از استان خوزستان گزارش شده است، افزود: همچنین پوره‌ها غالبا در سن یک و دو هستند و با توجه به دمای هوا و پوشش گیاهی ضعیف در این منطقه بدون شک در سنین بالاتر پوره‌ها به هم متصل شده و تشکیل باند می‌دهند و برای تغذیه به مزارع و باغات سبز هجوم خواهند برد.
 
به گفته وی؛ مبارزه با پوره ملخ صحرایی در هندیجان خوزستان در سطح ۳۰۰ هکتار انجام شده است و ردیابی‌های همچنان ادامه دارد.
 
معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ‌های بومی نیز گفت: سطح مبارزه با ملخ‌های بومی به حدود ۲۴ هزار و ۴۴۵ هکتار در ۵ استان گیلان، زنجان، قزوین، کردستان، گلستان رسیده است.
 
لطیفیان ادامه داد: در برخی از استان‌های کانونی ملخ‌های بومی، کپسول‌های تخم درحال تفریخ و پوره‌ها در حال ظهور هستند و در همه آن‌ها  عملیات پایش و ردیابی در حال انجام است.
 
وی با بیان اینکه در برخی از استان‌ها نیز پوره‌ها با تراکم کم و پراکنده گزارش شده است و جمعیت آفت نرم مبارزه نرسیده است، افزود: این استان‌ها را  اردبیل، اصفهان، سمنان، خراسان رضوی، تهران و مرکزی هستند.
 
لطیفیان با بیان اینکه در سه استان گیلان، زنجان و قزوین پوره ملخ‌های بومی غالبا مراکشی بوده و در سن ۳ و ۴ با جمعیت بالا گزارش شده، اظهار کرد: در این استان‌ها عملیات ردیابی و مبارزه با اکیپ‌های ردیابی و مبارزه به شدت در حال انجام است.
 
وی سطح مبارزه در استان گیلان را ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار، زنجان را ۸ هزار و ۶۷۵  هکتار و قزوین را ۶ هزار و ۷۰۰ هکتاراعلام کرد.
 
لطیفیان پیش‌بینی کرد: سطوح مبارزه در این استان‌ها افزایش یابد.  
 
وی درباره شرایط مبارزه در سایر استان‌های کشور نیز گفت: در استان گلستان و اردبیل هم پوره‌ها ظاهر شده‌اند، بیشتر پوره‌ها سن یک بوده و مبارزه در استان گلستان آغاز شده و سطح مبارزه ۵۵۰ هکتار است.
 
لطیفیان از درگیری استان کردستان نوع دیگری از ملخ‌های بومی خبر داد و افزود: مبارزه با پوره ملخ‌های شاخک بلند بدون بال جنس اوارویستا و پلی سارکوس در شهرستان‌های سروآباد و بانه و مریوان استان کردستان در حال انجام است.
 
وی سطح مبارزه با این نوع ملخ در استان کردستان را تاکنون  یک هزار و ۲۰ هکتار اعلام کرد که در سال جاری  پیش بینی می‌شود این سطح تا ۸ هزار هکتار افزایش یابد.         
 
لطیفیان تنها استان‌های کشور که هنوز تفریخ تخم و ظهور پوره گزارش نشده است را آذربایجان شرقی و غربی، کرمانشاه بشمرد.   

برچسب ها: آفت ملخ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *