صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی امکان انتخاب شهردار با رای مستقیم مردم در مجلس

۳۰ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۲:۲۸:۰۱
کد خبر: ۷۱۷۷۳۰
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد نظارت بیشتر مجلس بر شوراهای شهر توضیحاتی ارائه داد.

اقبال شاکری نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با میزان در مورد تخلف برخی اعضا شورا‌های شهر‌ها و نحوه برخورد با آن‌ها اظهار کرد: با توجه به اتفاقات اخیری که در برخی از شهر‌های کشور توسط اعضای شورا‌ها به صورت تخلف شاهد هستیم میزان بازرسی کافی نیست و باید نحوه انتخابات و ورود افراد به شورا‌های اسلامی شهر‌ها باید اصلاح شود.

وی افزود: همچنین آنقدر حوزه انتفاع در شهر بالاست و درگیری شورا‌های شهر و مدیریت شهری وسیع است که احتمال خطا را بالا می‌رود و باید نظارت بیشتری بر عملکرد شورا‌ها صورت بگیرد.

نماینده مردم تهران گفت: در مجلس شورای اسلامی سه طرح در حوزه شورا‌ها در حال بررسی است، یکی مدیریت شهری و روستایی که طرح بسیار موثری است که اصلاحاتی در نحوه اختیارات، انتخابات شورا‌ها و حضور شهروندان صورت گرفته است که در دست اجرا است.

شاکری بیان کرد: در کمیسیون شورا‌ها نیز طرح درآمد پایدار در دست بررسی است که می‌توان گفتاز تاثیر گذارترین طرح‌های حوزه شهری است.

وی با اشاره به اینکه طرح انتخاب شهردار توسط مردم در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است گفت: همچنین یکی از نکاتی که مجلس شورای اسلامی در دست بررسی دارد نحوه انتخاب شهردار شهر است که این موضوع نیز توسط مجلس در دست بررسی است که بر اساس جمعیت شهر‌ها شهردار بر اساس انتخاب مردم و یا انتخاب اعضای شورای شهر که نمایندگان مردم هستند صورت بگیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: البته بنده فکر می‌کنم باید شهردار شهر بر اساس انتخاب اعضای شورای شهر صورت بگیرد و معاونان شهردار نیز باید از شورا‌های شهر رای اعتماد دریافت کنند.

شاکری تصریح کرد: مسئله دیگر نبود سیستم مستقل مالی توسط شورا‌های شهر‌ها است یعنی دیوان محاسبات شهری در مدیریت شهری نیست که باید این موضوع مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: همچنین قانون ماده ۱۰۰ نیز باید اصلاح شود، زیرا این قانون می‌تواند سر منشا اکثر فساد‌ها باشد که در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.

شاکری با اشاره به استعفا‌های متعدد در شورای پنجم شهر تهران گفت: به نظر می‌رسد اعضای شورای شهر با توجه به نزدیکی در پایان دوره برای آدرس غلط دادن به شهروندان و عدم پاسخگویی استعفا می‌دهند؛ سال گذشته شهرداران مناطقی در شهر تهران دستگیر شدند پاسخ قانع کننده‌ای ندیدیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *