صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجادلات آمریکا و روسیه جنگ را به سمت اوکراین می‌برد؟

۲۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۷۶۰۸
برخی از کارشناسان سیاسی می‌گویند به دلیل بحرانی شدن روابط روسیه با اتحادیه اروپا و آمریکا احتمال تنش در اوکراین و آغاز جنگ در این کشور افزایش یافته است.
_ روزنامه رسالت نوشت: بحران در روابط روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا به نقطه اوج خود رسیده است. برخی کارشناسان از احتمال تشدید تنش‌ها در اوکراین و آغاز جنگ در این کشور (خصوصا نقاط شرقی) خبر می‌دهند. در مقابل، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرده است که مقامات آمریکایی باید در خصوص حضور نظامی خود در اوکراین و دیگر نقاط اروپا پاسخگو باشند. کاخ کرملین بار‌ها اعلام کرده‌اند که چرا واشنگتن باید از فرسنگ‌ها دورتر، در نزدیکی خاک روسیه حضورداشته باشد. درهرحال، مجادلات آمریکا و روسیه در دوران ریاست جمهوری جوبایدن، وارد بدترین مرحله ممکن شده است. آیا این بحران درنهایت می‌تواند منجر به بروز جنگ در اوکراین شود؟
 

افزایش نظامیان آمریکایی در اروپا

به گزارش رادیو فرانسه، کریستیان کوین سفیر آمریکا در اوکراین گفت که واشنگتن احتمال افزایش حضور نظامی خود در اوکراین در صورت نیاز را بازبینی می‌کند. وی افزود که دولت بایدن اخیرا بسته کمک‌های امنیتی ۱۲۵ میلیون دلاری به اوکراین را اعلام کرده که شامل بودجه آموزش، تجهیز و مشاوره به ارتش اوکراین است. بر اساس ادعای کوین، اوکراین نیازمند کمک برای مقابله با آن چیزی که هجوم موردحمایت روسیه در دونباس بوده، است. اوکراینی‌ها هفته گذشته روسیه را به استقرار نیرو‌های نظامی در اطراف مرز‌های مشترک متهم کرده و مدعی شدند جدایی‌طلبان تحت حمایت روسیه به‌صورت سیستماتیک، آتش‌بس در شرق اوکراین را نقض می‌کنند.
کی‌یف چندی پیش کمک نظامی چند صد میلیون دلاری از آمریکا شامل خودرو‌های زرهی، پهپاد و موشک‌های ضدتانک دریافت کرده و مشغول انباشت آن‌ها در نزدیکی مرز روسیه است. پیش‌ازاین، وزیر دفاع اوکراین با هشدار درباره احتمال کشیده شدن این کشور به درگیری در پی اقدامات روسیه، گفت اقدام مسلحانه مسکو علیه کی‌یف فقط در صورت تصمیم‌گیری در سطوح عالی کرملین ممکن است.
 

بحران‌سازی آمریکا در خاک اروپا 

لوید آستین وزیر دفاع ایالات‌متحده آمریکا اخیرا  در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای آلمانی خود آنه‌گرت کرامپ کارنباور به‌طور غیرمنتظره اعلام کرد که به‌زودی ۵٠٠ تن بر تعداد نیرو‌های نظامی آمریکا در آلمان افزوده خواهد شد.
اعلام استقرار نیرو‌های آمریکایی جدید در شهر ویسبادن، مرکز ایالت هسن آلمان نشانه عزم جدی دولت جو بایدن برای جبران زیان‌هایی ارزیابی شد که دونالد ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود به مناسبات آمریکا با آلمان و اروپا زد. ترامپ تابستان سال گذشته در یک اقدام غافلگیرکننده اعلام کرد که از ۳۵ هزار نیروی آمریکایی مستقر در مناطق مختلف آلمان ۱۲ هزار تن خواهد کاست. وی اعلام کرده بود که این کار را در واکنش به کوتاهی آلمان در زمینه افزایش بودجه نظامی خود انجام خواهد داد. کشور‌های عضو ناتو متعهد شده‌اند که تا سال ۲٠۲۴ بودجه نظامی خود را به دستکم ۲ درصد درآمد ناخالص ملی خود برسانند. در مورد آلمان این رقم هرچند در چند مرحله افزایش‌یافته، اما اکنون کمی بیش از ۱٫۳ درصد درآمد ناخالص ملی است.
 

اولین اقدام جو بایدن، بررسی طرح ترامپ

جو بایدن دو هفته پس از آغاز مأموریت خود در مقام ریاست جمهوری جدید آمریکا اعلام کرد که طرح کاهش نیرو‌های آمریکایی در آلمان را موردبازنگری بنیادین قرار می‌دهد. پیش‌تر، ژنرال تود ولترز مسئول نیرو‌های آمریکایی مستقر در اروپا درخواست تجدیدنظر در تصمیم دونالد ترامپ را با جو بایدن در میان نهاده بود. اکنون، اظهارات لوید آستین نشان می‌دهد که ماجرایی که در آلمان نگرانی‌های عمیقی برانگیخته بود، ازنظر دولت بایدن منتفی شده است. وزیر دفاع آمریکا در دیدار با همتای آلمانی خود که بعدازظهر سه‌شنبه در جریان سفر کوتاه وی به آلمان برگزار شد، ازجمله گفت که سربازان آمریکایی در پاییز امسال به آلمان وارد و در شهر ویسبادن مستقر می‌شوند. ژنرال لوید آستین افزود: «این نیرو‌ها ایجاد هراس در دشمن و دفاع از اروپا را تقویت خواهند کرد. آن‌ها به آلمان فرستاده می‌شوند تا از تنش‌ها جلوگیری کنند و در صورت لزوم بجنگند و پیروز شوند! تازه‌نفس دفاع سایبری و هدایت جنگ‌های الکترونیکی را در اروپا تقویت خواهند کرد. استقرار آن‌ها همچنین نشانه درک آمریکا از اهمیت همکاری با متحد قدیمی خود آلمان است». در حال حاضر ۳۵ هزار سرباز آمریکایی در پادگان‌های چهار ایالت بایرن، بادن، هسن و راینلند فالتس آلمان مستقر هستند.
 

احتمال جنگ تازه در اوکراین

تصمیم وزارت دفاع آمریکا برای تقویت نیرو‌های خود در آلمان در روز‌هایی اتخاذشده که مناطق شرقی اوکراین بار دیگر خواستار خودگردانی شده و تهدید کرده‌اند که اگر دولت مرکزی اوکراین این حق را به رسمیت نشناسد به روسیه
می‌پیوندند. در این میان مسکو نیرو‌های زرهی خود را در مرز شرقی اوکراین و شبه‌جزیره کریمه مستقر کرده و بسیاری از ناظران هشدار می‌دهند که پوتین ممکن است شرق اوکراین را نیز مثل شبه‌جزیره کریمه به خاک خود ملحق کند.
 
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان که به‌رغم تیرگی مناسبات برلین و مسکو همچنان روابط خوبی با ولادیمیر پوتین دارد، در یک گفت‌وگوی تلفنی خواستار خویشتن‌داری وی شده است. پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو نیز اقدام روسیه را خطرناک ارزیابی کرده و به رهبری اوکراین قول پشتیبانی جدی در صورت تجاوز نظامی روسیه داده است. کرملین اعلام نموده است که  تعداد موارد نقض آتش‌بس در شرق اوکراین، محل رویارویی جدایی‌طلبان موردحمایت روسیه با نیرو‌های دولتی اوکراین از سال ۲۰۱۴ تاکنون، کمتر شده است. بااین‌حال دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: هنوز زمینه آسودگی خاطر کامل وجود نداشته و این پیام را فرستاد که روسیه که سربازانش را در نزدیکی آن منطقه مستقر ساخته همچنین به رصد وضعیت از نزدیک ادامه خواهد داد.
 
همان گونه که اشاره شد، اوکراین جدایی‌طلبان موردحمایت روسیه را مقصر روند اخیر تشدید خشونت‌ها در منطقه دونباس در شرق این کشور اعلام کرده است. رهبران اوکراین، فرانسه و آلمان قرار است مذاکراتی سه‌جانبه را درباره درگیری‌های دونباس برگزار کنند، اما نباید فراموش کرد که بازیگران اروپایی و خصوصا دو کشور فرانسه و آلمان، خود در تشدید منازعات داخلی در اوکراین نقش بسزایی داشته‌اند.  

برچسب ها: آمریکا روسیه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *