صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعیین تکلیف مالکیت اراضی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۰:۴۴
کد خبر: ۷۱۷۵۵۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد به تبیین تفاهم نامه همکاری مشترک میان دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای تعیین تکلیف مالکیت اراضی در این مناطق پرداختند.

- سید صادق سعادتیان معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر با اشاره به تصویب قانون حدنگار و کاداستر در سال ۹۳ توسط مجلس شورای اسلامی گفت: در ماده ۹ این قانون که کل عرصه کشور را شامل می‌شود، دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند تا اطلاعات مربوط به نقشه و اسناد مالکیتی خود را به سازمان ثبت ارائه دهند تا این سازمان بتواند ثبت مالکیت و کاداستر را اجرا کند، اما بعد از ابلاغ برنامه‌های تحولی قوه قضائیه، سازمان ثبت تصمیم گرفت تا خود پیشگام اجرای این بخش از قانون شود.

وی با اشاره به اینکه هر ملکی وضعیت خاص خود را دارد بنابراین وضعیت تثبیت مالکیت در منطقه آزاد جلفا و قشم یکسان نیست، ادامه داد: بر این اساس با دستگاه‌ها تفاهم نامه‌هایی را منعقد کردیم تا آن‌ها اطلاعات مورد نظر را در اختیار ما قرار دهند.

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه اگر می‌خواستیم منتظر اقدام دستگاه‌ها بمانیم معلوم نبود که این قانون چه زمانی به سرانجام می‌رسید اظهار داشت: با غالب
دستگاه‌ها ازجمله سازمان اوقاف و سازمان جنگل‌ها تفاهم نامه امضا شده و با سازمان مسکن و شهرسازی نیز در مرحله امضای تفاهم نامه هستیم.

۵۳۰ میلیون هکتار از اراضی جنگلی را تثبیت کردیم

وی اضافه کرد: تا پایان سال ۹۸، ۳۳ میلیون از اراضی ملی را کاداستر کرده بودیم، اما در ظرف یک سال گذشته به لحاظ برگزاری جلسات مشترک و هماهنگی‌های ایجاد شده توانستیم ۵۳۰ میلیون هکتار از اراضی ملی را تثبیت کنیم.

سعادتیان با اعلام اینکه کوه‌های دماوند، سبلان، سهند و دنا نیز در سال ۹۹ دارای مختصات جهانی نقشه کاداستر و سند مالکیت کاداستری شدند گفت: در سال جاری، حساسیت بر مناطق آزاد بسیار زیاد است تا سرمایه گذاری‌ها در املاکی صورت گیرد که کاداستر آن اجرا شده و هیچ منعی برای اجرای سرمایه گذاری و مالکیت ندارد.

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با تاکید بر اینکه با این تفاهم نامه و اجرای طرح کاداستر ضمن ایجاد شفافیت، مالکیت دولت بر اراضی ملی ثبیت و امکان مدیریت زمین و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی فراهم خواهد شد گفت: در مناطق آزاد که ارزش زمین بالاست احتمال زمین خواری و سواستفاده بیشتر است که با اجرای این تفاهم نامه و اجرای کاداستر جلوی آن گرفته خواهد شد.

معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور افزود: با توجه به لزوم ثبت اراضی ملی و منابع طبیعی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، کل جزیره کیش را نقشه برداری کرده ایم و قسمتی از شهر کیش، مناطق تجاری و ساحلی این جزیره نیز کاداستر و ثبت مالکیت شده اند.

وی یادآور شد: اقدام دیگری که در اجرای این تفاهم نامه صورت می‌گیرد تعویض اسناد مالکیت دفترچه‌ای است که با اجرای طرح کاداستر در این مناطق، اسناد مالکیت دفترچه‌ای دیگر ارزش ارائه خدمات نخواهد داشت و باید به سند کاداستری تبدیل شود و در برخی اسناد دفترچه‌ای هم حدود اراضی و املاک توصیفی است که با صدور سند تک برگ کاداستری هم حدود تعیین و هم اطلاعات در سامانه مربوطه ثبت می‌شود.

وی با اشاره به تشکیل کارگروه‌هایی با مشارکت سازمان ثبت و دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی عنوان کرد: این کارگروه‌ها برای نظارت بر اجرای تفاهم نامه تشکیل خواهد شد تا هرچه سریعتر مفاد آن عملیاتی شود.

سعادتیان همچنین با اشاره به تثبیت مالکیت سواحل کشور گفت: تا پایان شهریور ۱۰۰ درصد اراضی ملی کشور را کاداستری می‌کنیم.

جواد عباسپور مدیر هماهنگی مناطق ویژه اقتصادی دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد نیز با بیان اینکه با انعقاد این تفاهم نامه موضوع مالکیت اراضی تعیین تکلیف و شفاف سازی می‌شود گفت: موضوع زمین در مناطق آزاد اهمیت ویژه‌ای داد و سرمایه گذاران باید از مالکیت زمین اطمینان حاصل کنند.

وی افزود: گرچه مدت تفاهم نامه یک سال در نظر گرفته شده، اما نهایتا تا پایان شهریور، موضوع به سرانجام می‌رسد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *