افزایش قیمت خرید تضمینی گندم؛ لازمه حمایت از کشاورزان
کارشناس حوزه کشاورزی تغییر مصوبه افزایش قیمت خرید تضمینی گندم را امکانپذیر دانست و آن را مشروط به نظر تصمیمگیران و سیاستگذاران دانست و تاکید کرد در این شرایطی که با کرونا و تحریمها مواجه هستیم واردات گندم ساده نبوده و باید از کشاورزان حمایت کرد.
فاطمه پاسبان در گفتوگو با میزان، با توجه به آغاز برداشت گندم و افزایش سرسامآور قیمت کالاهای مختلف و همچنین افزایش هزینه تولید گندم، درباره ضرورت افزایش قیمت خرید تضمینی گندم، گفت: قیمت هر محصول، باید بر اساس هزینه تولید به اضافه یک درصد سود باشد تا تولیدکننده بتواند فعالیتش را ادامه بدهد.
وی افزود: تولید کننده هر کالایی بنا دارد ضمن تأمین زندگی، به روند کسب و کارش ادامه دهد؛ قاعدتاً این موضوع درباره کشاورزان هم صدق میکند.
کارشناس حوزه کشاوری ادامه داد: هر کالایی یک قیمت تمام شده دارد و یک سودی ۱۰ یا ۲۰ درصدی به آن تعلق میگیرد. با توجه به تورمی که در بخش هزینههای تولید در کشور اتفاق افتاده است، قیمت تمام شده را افزایش میدهد. ضمناً تورم مصرفی داریم. این در حالی است که کشاورز باید زندگیاش را با فعالیتی که انجام میدهد اداره کند.
وی تصریح کرد: قیمت گندم باید با افزایش تورمی که اتفاق افتاده است در بخشهای تولید و مصرف متناسب باشد تا تولیدکننده بتواند کارش را ادامه دهد و پایداری تولید اتفاق بیافتد.
پاسبان درباره اینکه آیا راهی برای تغییر مصوبه افزایش قیمت گندم وجود دارد، اظهار داشت: هر چیزی را میشود تغییر داد چرا که
سیاست و دستورالعمل را خودمان اتخاذ میکنیم پس اگر شرایط تغییر پیدا میکند ما باید با تغییر و تحولات جلو برویم.
وی ادامه داد: اگر قبلاً موضوعی را مصوب کردیم اما حالا با افزایش تورم، آن موضوع نیز درچار تورم شده باید تغییر بدهیم و مشکلات را حل کنیم در غیر این صورت اگر گندم تولید نشود و یا تولید کند و به دولت نفروشد با مشکل مواجه میشویم چرا که نان قوت غالب مردم است.
پاسپان گفت: به نظرم تغییر مصوبه قیمت تضمینی گندم امکانپذیر است به شرطی که تصمیمگیران و سیاستگذاران به این بُعد قضیه توجه کنند. در این شرایط مخصوصاً با کرونا و تحریمها، واردات گندم به سادگی نیست و به سادگی نمیشود غذایی سالم تهیه کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *