صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افطاری چه بخوریم؟

۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۷۱۳۲
در ماه مبارک رمضان، علاوه بر داشتن برنامه معنوی برای خودسازی، باید از دستورات تغذیه‌ای سالم، نیز استفاده کنید تا علاوه بر کمال تقوا در ماه مهمانی خدا، به سلامتی جسم نیز، نزدیک‌تر شویم.

- تبیان نوشت: طبق احادیث و روایات اسلامی، بعد از چند دقیقه از اتمام اذان مغرب، ابتدا دعا کنید که دعای روزه دار هنگام اذان و قبل از افطار، مستجاب است.

سپس این ادعیه را قبل از افطار، بخوانید: بِاسمِ اللّهِ، اللّهُمَّ لَکَ صُمنا و عَلى رِزقِکَ أفطَرنا، فَتَقَبَّل مِنّا إنَّکَ أنتَ السَّمیعُ العَلیمُ. اللّهُمَّ لَکَ صُمتُ و عَلى رِزقِکَ أفطَرتُ و عَلَیکَ تَوَکَّلتُ. بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیم‏ یا واسِعَ المَغفِرَهِ اغفِر لی.

آنگاه سوره قدر، إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِی لَیلَهِ الْقَدْرِ … را تلاوت کرده که ثواب شهید را خواهید داشت. بعد از خواندن ادعیه، افطار را با آب ولرم و شیرین‌های طبیعی مثل خرما، عسل، آغاز کنید، که آغاز افطار با خرما، ثواب نماز را چهارصد برابر می‌کند.

نحوه باز کردن افطار

از دیدگاه طب سنتی ایرانی، وعده غذایی افطار، باید از غذا‌های لطیف و سریع الهضم که در عین حال، پرانرژی نیز، باشد. از این رو، غذا‌های مثل: شله زرد، شیربرنج، حریره بادام، سوپ گندم، ارده با شیره انگور، پنیر و گردو، عسل و کره حیوانی، فرنی و تخم مرغ عسلی، کاندید‌های مناسبی برای افطار، می‌باشند.

برای شروع افطار، می‌توان از این خوراکی ها، استفاده کرد: آب ولرم اولین گزینه افطار برای روزه دار به همراه شیرین‌های طبیعی مثل عسل و خرما، می‌باشد.

در حدیثی از امام صادق نقل شده است: هرگاه روزه ‏دار با “آب ولرم” افطار کند، کبدش را تمیز مى‏ کند، آلودگى‏‌ها را از دلش مى ‏شوید و چشم و سیاهى آن را نیرو مى ‏بخشد. پس بهتر است در وعده افطار؛ روزه را با چند دانه خرما یا رطب باز کنید و بعد از آن آب یا شیر ولرم بنوشید، سپس وعده دیگر را میل کنید. رطب یا خرما دارای قند فرکتوز و ساکاروز است که هضم و جذب آن سریع انجام می‌شود؛ به خصوص هنگامی که معده خالی باشد.

در زمان افطار مصرف آب احساس تشنگی را برطرف و مصرف خرما احساس گرسنگی شدید را کم می‌کند، چنین عادتی سبب می‌شود که سر سفره‌ی افطار غذای زیادی نخورید.

پس از آن بهتر است مقداری سوپ عدس و سالاد مصرف کنید، این روش تشنگی و گرسنگی را کاملا برطرف می‌کند، دو ساعت بعد از افطار به جای مصرف زولبیا، بامیه و دیگر شیرینی‌ها بهتر است از میوه یا آجیل‌های خام و بادام زمینی که سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است استفاده کنید؛ زیرا این روغن‌ها برای افزایش تحمل و رفع تشنگی مفید هستند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید غذا‌هایی که در ماه رمضان می‌خورید، در سطح انرژی بدنتان عملکردی متفاوت دارد. به همین دلیل افطار باید ویژگی‌های یک صبحانه سالم را داشته باشد. برای افطار یک غذای کم‌کالری در نظر بگیرید که هضم آن آسان است. مهم‌ترین مسئله در افطار تامین آب و قند خون شماست.

خرما یکی از بهترین و مهم‌ترین غذا‌ها برای افطار است که گلوکز و آب بدن شما را تامین می‌کند، بعد از افطار بهتر است هر ساعت یک لیوان آب تا هنگام سحر بنوشید. قهوه و چای جزو مایعاتی که نباید مصرف کنید؛ چرا که مانع جذب مواد معدنی و ویتامین‌ها و در نتیجه کم‌آبی بدن می‌شود.

پرخوری هنگام افطار معده را با مشکلات زیادی روبه رو می‌کند، در هنگام افطار کمتر از غذا‌های چرب استفاده کنید، چون سبب بی‌اشت‌هایی فرد در وعده‌ی سحر می‌شود، غذا‌های چرب نیاز به زمانی طولانی برای هضم دارند و حتی خواب فرد را نیز به هم می‌ریزند، وعده افطار را درست میل کنید تا برای سحر مشکلی ایجاد نشود.

برای وعده افطار چه بخوریم؟

غذا‌های پر از پتاسیم بدن برای انجام بسیاری از فعالیت‌های ضروری از پتاسیم استفاده می‌کند، یکی از وظایف اصلی پتاسیم، کاهش گرفتگی عضلات و به تعادل رساندن سطح مایعات و الکتروکیت‌های بدن است. غذا‌هایی که پتاسیم بالایی دارند شامل لوبیا، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، سیب‌زمینی، کدو، ماست، آووکادو، قارچ و موز می‌شود.

خرما نیز علاوه بر مقدار انرژی بالا، پتاسیم زیادی دارد، همانطور که گفته شد خرما یک گزینه عالی برای شروع افطار است. خرما نه تنها به تامین شدن سریع آب بدن کمک می‌کند، بلکه سریعا انرژی از دست رفته در طول روزه‌داری را باز می‌گرداند.

مغزیجات خام بادام حاوی چربی‌های مقوی و مغذی است برای بدن است؛ به خصوص زمانی که بدنتان ساعت‌ها گرسنگی کشیده مغز‌های خام بعد از ساعات زیاد روزه‌داری به شما کمک می‌کند تا سیر شوید و انرژی از دست رفته‌تان تامین شود.

میوه‌های پرآب خیار، کاهو و دیگر سبزیجات و میوه‌هایی که فیبر بالا و آب دارند، گزینه عالی برای وعده افطار هستند، خوردن این میوه‌ها نه تنها به تنظیم دمای بدنتان کمک می‌کند، بلکه برای سلامت پوست و جلوگیری از یبوست بسیار مناسبند.

مایعات در ماه رمضان مطمئنا دچار کم آبی خواهید شد، بنابراین بهتر است با مصرف نوشیدنی‌های مناسب این کمبود را جبران کنید، بدن در اثر کم آبی به مشکلات زیادی برخورد می‌کند.

ماه مبارک رمضان
چند قانون طلایی برای سیر ماندن در ماه مبارک رمضان

برای اینکه در ماه رمضان با مشکل کمبود آب روبه رو نشوید، از توصیه‌های زیر به عنوان یک راهنما استفاده کنید: تشنگی خود را برطرف کنید تشنگی یکی از سخت‌ترین قسمت‌های ماه رمضان است، اما خوردن آب زیاد در وعده سحر راه حل درست و مناسبی برای این مشکل نیست.

پر کردن معده با آب باعث ایجاد حالت تهوع یا تکرر ادرار می‌شود. آب بدن خود را به آرامی و در زمان افطار تا سحر تامین کنید.

در زمان افطار دو لیوان آب بنوشید، سپس تا نیمه شب هریک ساعت، یک لیوان آب بخورید، با این کار تا زمانی که بخوابید حدود ۶ لیوان آب خورده‌اید، در زمان سحر دو لیوان آب دیگر بنوشید، با این روش می‌توانید روزانه ۸ لیوان آب نوش جان کنید.

سعی کنید از آفتاب دور بمانید تا کمتر عرق کنید، به یاد بسپارید چای و قهوه آب بدن را تامین نخواهند کرد؛ پس آن‌ها را جزء ۸ لیوان آب خود نشمارید. از مصرف شکر خودداری کنید همه ما بعد از افطار به دنبال یک غذای شیرین هستیم، اما خوردن غذا‌های شیرین باعث می‌شود باز هم دلتان بخواهد چیز‌های شیرین‌تری بخورید؛ در نتیجه متابولیسم بدنتان به مشکل بر می‌خورد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *