ویژگیهای یک وعده افطاری مناسب
- بهتر است برای باز کردن روزه از آب گرم، شیر گرم یا چای کمرنگ به همراه خرما یا کشمش استفاده شود. از نوشیدن نوشیدنیهای سرد به هنگام افطار و همچنین مصرف انواع قندهای تصفیه شده و شیرینی جات (مثل زولبیا و بامیه) باید خودداری شود.
به طور کلی وعده افطاری باید دارای ویژگیهای یک وعده صبحانه باشد. معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد، لذا خوردن غذاهای سبک و سهل الهضم برای افطار مناسب است و به طور مثال نان سبوس دار و پنیر با گردو یا سبزیجات، تخم مرغ آب پز، فرنی و شیر برنج انتخابهای مناسبی برای وعده افطار هستند.
وعده افطار اولیه باعث کنترل ولع شدید فرد میشود. سپس به فاصله ۲ ساعت بعد از افطار باید وعده شام مصرف گردد که میتوان در این وعده غذاهایی مانند انواع سوپ و آش رقیق حاوی حبوبات و سبزیجات و همچنین حلیم کم چرب مصرف کرد.
در دو وعده افطاری و شام مصرف انواع سبزیجات، سالاد، سبزی خوردن و همچنین لبنیات از جمله ماست کم چرب و دوغ کم نمک و کشک باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا عموما مصرف این گروههای غذایی در بین روزه داران کاهش مییابد. در فاصله بین افطار تا سحر مصرف میوهها، آب و مایعات فراوان باعث جایگزینی آب از دست رفته و همچنین پیشگیری از یبوست میشود.
ورزش و فعالیتهای فیزیکی در روزهدای