صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صادرات آشکار با یارانه پنهان؛ مسیر بی‌تعهدی تولیدکنندگان مصالح ساختمانی/ انتقاد از نرخ دو رقمی تسهیلات مسکن

۲۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۶۷۹۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در پی تصمیمات مسئولان وزارت صمت، تولیدکننده مصالح ساختمانی محدودیتی در صادرات مصالح ساختمانی ندارند. این بدین منظور است که تولیدکنندگان می‌توانند صفر تا صد مصالح ساختمانی تولیدی را صادر کنند، بدون اینکه نیاز داخل کشور تأمین شود؛ این مسئله به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
محمدرضا رضایی‌کوچی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به موانع پیش روی تولید مسکن در کشور گفت: مصالح ساختمانی مهم‌ترین عامل در بحث گرانی مسکن بر شمرده می‌شود.

وی تأکید کرد: در واقع در پی تصمیمات مسئولین وزارت صمت، تولیدکننده محدودیتی در صادرات مصالح ساختمانی ندارند و این بدین منظور است که تولیدکنندگان می‌توانند صفر تا صد مصالح ساختمانی تولیدی را صادر کنند، بدون اینکه نیاز داخل کشور تأمین شود و این مسئله به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.
 
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولیدکننده مصالح ساختمانی از ۳۰ درصد یارانه پنهان برای فعالیت خود استفاده می‌کند، بیان داشت: هزینه زمین، آب، برق، تولیدکننده مصالح ساختمانی به قیمت یارانه‌ای محاسبه می‌شود این در حالی است که همین تولیدکننده هیچ تعهدی برای تأمین نیاز کشور ندارد.

وی ادامه داد: وقتی که ما در این زمینه از وزیر صمت سوال و انتقاد می‌کنیم و می‌گوییم این وزارتخانه باید ابتدا نیاز داخل کشور را تأمین کند، نهایتاً با مخالفت وزیر صمت روبه رو می‌شویم. بنابراین باید در این زمینه دست به تولید قانون بزنیم تا تولیدکننده، پس از تولید محصول خود و تأمین نیاز داخل، دست به صادرات بزند.

رضایی‌کوچی با اشاره به مشکلات در زمینه افزایش هزینه‌های مربوط به انشعابات در تولید تولید مسکن،بیان داشت: متأسفانه خود دولت انشعابات در زمینه آب، برق و گاز را در طول سال افزایش می‌دهد و هر سال به این هزینه‌ها اضافه می‌شود که این مبحث هم می‌تواند در قیمت تمام شده مسکن اثرگذار بوده و قیمت مسکن را افزایش دهد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات در زمینه پروانه ساختمان و عوارض شهرداری در تولید مسکن، تأکید کرد: متأسفانه شهرداری‌ها امسال عوارض پروانه ساختمانی را گران کردند و این خود یک نوع منافع جلوی پای تولید مسکن است. البته شهرداری‌ها شاید فکر کنند که از افزایش قیمت عوارض ساختمانی درآمد بیشتری کسب می‌کنند، اما سرجع این رویکرد باعث کاهش تولید مسکن در کشور خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات در زمینه ارائه تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن، بیان داشت: در این زمینه هم بانک‌ها وقتی اقدام به ارائه تسهیلات با قیمت بالایی کنند،به گونه‌ای که یک کارمند ۵۰ درصد حقوق خود را معطوف به بازپرداخت تسهیلات کند، طبیعی است که افراد نمی‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

رضایی‌کوچی تأکید کرد: نرخ سود ۱۸ درصدی تسهیلات از سوی بانک‌ها بالاست و به اعتقاد بنده یکی از موانع تولید درهمه عرصه‌ها از جمله مسکن، نرخ تسهیلات بانکی است که گران است و باید کاهش پیدا کند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در همه جای دنیا نرخ سود تسهیلات مسکن یک رقمی است و بنده فکر می‌کنم ما تنها کشوری هستیم که نرخ تسهیلات  مسکن‌مان دو رقمی است و این مسئله به خودی خود باعث مشکلات در بخش تولید مسکن شده است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *