صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جوانان تئاتری خلخال تجلیل شدند/برگزیدگان جشنواره نمایشنامه نویسی همدان معرفی شدند

۲۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۶۴۱۱
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ با دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند.

- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ با دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:

برگزیدگان جشنواره نمایشنامه نویسی همدان معرفی شدند

هیأت داوران نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی استان همدان پنج اثر را در بخش اصلی و پنج اثر را بدون رتبه بندی در بخش هنرجویی به عنوان آثار برگزیده معرفی کرد.

هیأت داوران نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی استان همدان متشکل از احمد بیگلریان، عباس شیخ بابایی و رسول کرمی از بین ۵۰ اثر رسیده به دبیرخانه جشنواره نمایشنامه نویسی همدان، پنج اثر را در بخش اصلی و پنج اثر را بدون رتبه بندی در بخش هنرجویی به عنوان آثار برگزیده معرفی کرد.

آرا هیأت داوران نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی استان همدان در دو بخش اصلی و هنرجوی به شرح زیر می باشد

الف) بخش هنرجویان

هیأت داوران در این بخش پنج انتخاب دارد که بدون رتبه بندی به شرح زیر می باشد

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه«آسیاب به نوبت» به نویسندگی نسا بخشی از شهر همدان  اهداء می شود

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه«آخرین پک» به نویسندگی وحید نظری از شهر همدان  اهداء می شود

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه«حقوق شکم» به نویسندگی امید نوعی شاد از شهر همدان  اهداء می شود

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه«رباط و آدم »به نویسندگی مهرداد کاووسی حسینی از شهر همدان  اهداء می شود

 لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه«وارث» به نویسندگی وحید غفاری از شهر همدان اهداء می شود       

ب) بخش اصلی

هیأت داوران نیز در این بخش پنج انتخاب دارد

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه‌  «بی‌رگ ترین امیر جهان» نوشته روح اله صالحی از شهر همدان  اهداء می شود

لوح تقدیر و جایزه نقدی به نمایشنامه‌  «رسم نامیمون» نوشته بهنام میرزایی از شهر همدان  اهداء می شود

رتبه سوم:

لوح تقدیر و جایزه نقدی به  نمایشنامه « شاه کشی به رسم فیروزخان» نوشته بهروز ناصرشریعتی از شهر همدان  اهداء می شود

رتبه دوم:

لوح سپاس و جایزه نقدی به خاطر نگارش نمایشنامه «از چشم آتش می‌چکد» به نویسندگی سجاد طهماسبی از شهر تویسرکان اهداء می شود

رتبه اول:

دیپلم افتخار و جایزه نقدی به خاطر نگارش  نمایشنامه «خروس» به نویسندگی مزدک مهیمنی از شهر همدان  اهداء می شود

نخستین جشنواره نمایشنامه نویسی همدان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و صرفا با حضور کاندیدا‌های معرفی شده و با داوری احمد بیگلریان، عباس شیخ بابایی و رسول کرمی در فروردین ۱۴۰۰ برگزار شد.

جوانان تئاتری خلخال تجلیل شدند

با برگزاری مراسمی در شهر خلخال، از هنرمندان جوان تئاتری این شهر تجلیل به عمل آمد.

طی مراسمی که در محل سالن اجتماعات فرمانداری خلخال برگزار شد، از جوانان برتر خلخالی در رشته تئاتر تجلیل به عمل آمد. در این مراسم که فرماندار و دیگر مسئولین شهرستان هم حضور داشتند، سینا رمضانی، هنرمند ۱۷ ساله خلخالی به خاطر حضور در ششمین جشنواره تئاتر جنوب استان به عنوان بازیگر، نویسنده و بازیگر نمایش ملودی و بازیگر نمایش عزالی قوپوز، رقیه نوری بازیگر برتر زن ششمین جشنواره تئاتر جنوب استان مورد تجلیل قرار گرفتند.

رویاکاظمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خلخال، هدف از برگزاری این مراسم را ارزش گذاری به هنرمندان به پاس تلاش ها و نقش آفرینی ها در حوزه تئاتر در دوران کرونا بیان کرد.

در این مراسم، سینا رمضانی به نمایندگی از سوی هنرمندان تئاتر از فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاداسلامی خلخال برای حمایت از تئاتری ها و برگزاری جشنواره تئاتر جنوب استان قدردانی کرد.

هنرمندان تئاتر و مسئولان دولتی نباید رودرروی هم قرار بگیرند

در پنجمین برنامۀ «رادیونوفل» که هر شنبه به شکل زنده از «عمارت نوفل‌شاتو» پخش می‌شود، موضوع «بررسی اقدامات اداره‌کل هنرهای نمایشی جهت حمایت از بخش خصوصی» به بحث و گفت‌وگو گذاشته شد.

در پنجمین برنامۀ دراماتیک «رادیونوفل» که هر شنبه به شکل زنده از «عمارت نوفل‌شاتو» پخش می‌شود، موضوع «بررسی اقدامات اداره‌کل هنرهای نمایشی جهت حمایت از بخش خصوصی» به بحث و گفت‌وگو گذاشته شد.

در این برنامه که اجرای آن را علی جعفری به عهده دارد، محسن حسن‌زاده، مدیر روابط عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی، شاهین چگینی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی تماشاخانه‌های ایران و امید طاهری به‌عنوان نویسنده، منتقد و کارشناس تئاتر حضور داشتند.

«امید طاهری» در این برنامه، نوع برخورد با تئاتر خصوصی را از پایه و اساس اشتباه خواند و گفت: از تئاتر خصوصی همانند تئاتر دولتی باید حمایت شود زیرا تئاتر خصوصی به معنی حقیقی وجود ندارد. نباید با عنوان خصوصی بودن آن را به حال خود گذاشت. زیرا از تئاتر خصوصی این انتظار می‌رود تا رو پای خود بایستد در حالی که یک صنف نوپاست.
او همچنین خاطرنشان کرد: تئاتر خصوصی هنوز عنوان تعریف شده و شفافی نیست. در غرب هم منظور از تئاتر خصوصی، اغلب تئاتری هست که استقلال اندیشه، فرم و محتوا دارد و معمولا آلترناتیو جریان مسلط تئاتر است. در واقع هیچ جای دنیا تئاتر خصوصی را با منظور تئاتری که استقلال مالی داشته باشد و نیازمند منابع و حمایت‌های دولتی نباشد به کار نمی‌برند. برای همین در سال‌های اخیر بین نهاد دولتی و تماشاخانه‌داران خصوصی، تفاهم و ارتباط روشن و قاعده‌مندی به وجود نیامده. دولت در تلاش است به بهانه خصوصی‌سازی از حمایت بخش بزرگی از تئاتر شانه خالی کند ولی ما بارها گفته‌ایم که امر فرهنگی را نباید با قواعد و الگوهای بازاری و تجاری محکوم به استقلال مالی کرد که در نهایت ابتذال به دنبال دارد.

در ادامه، «شاهین چگینی» به عنوان نماینده و عضو هیئت مدیره صنف تماشاخانه‌های خصوصی ایران و «محسن حسن‌زاده» مدیر روابط عمومی اداره‌کل هنرهای نمایشی در برنامه حاضر شدند و درباره عدم پرداخت کمک هزینه به هنرمندان و سالن‌های خصوصی در دوره کرونا و همچنین ادعای تلاش دولت برای از بین بردن تئاتر، بحث و گفتگو کردند.

شاهین چگینی با طرح انتقادی که پیش از این در فضای مجازی خطاب به دولت مطرح کرده و بهانه این گفتگوی دو سویه نیز شده بود، تاکید کرد: امسال نیز مانند سال گذشته، وعده‌های دولت برای حمایت از تئاتر محقق نخواهد شد؛ کما اینکه در این مدت به‌جای رسیدگی به مشکلات و تسهیل روند آن برای هنرمندان و سالن‌های خصوصی، شاهد مانع‌تراشی‌های بسیاری بودیم؛ موانعی مانند مراجعه و ثبت‌نام اینترنتی در چند سایت مختلف برای دریافت تسهیلات، عدم پاسخ‌گویی مناسب و در نهایت سردرگمی سالن‌های خصوصی برای دریافت کمک هزینه که بودجه آن تصویب شده است.

محسن حسن‌زاده هم در پاسخ، ابتدا به پست اینستاگرامی چگینی در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت: آنچه آقای چگینی در پست خود عنوان کرده در واقع افترا و تهمت است؛ زیرا در آن پست نه انتقاد، بلکه صراحتا عنوان شد که دولت (اداره‌کل هنرهای نمایشی) در راستای از بین بردن تئاتر تلاش کرده است. طرح چنین اتهامی از منظر من، یک خیانت محسوب می‌شود. زیرا ما برای این حضور داریم تا مشکلات را رفع کنیم و در همین راستا رایزنی‌های مختلفی هم انجام شده است.

حسن‌زاده در خصوص کمک هزینه‌های تخصیص یافته به تماشاخانه‌های خصوصی یادآور شد: در حال حاضر این تسهیلات، از صندوق کارآفرینی امید پرداخت می‌شود و رابط بین اداره‌کل هنرهای نمایشی و صندوق کارآفرینی امید، صندوق اعتباری هنر است. تمامی موارد در این راستا انجام شده و این ارتباط باید بین این دو اداره شکل بگیرد.

امید طاهری هم در ادامه مطرح کرد: تاریخ ما متاسفانه یک تاریخ تکه تکه و چندپاره است. به همین دلیل نمی‌توان بررسی کاملی، با یک نگاه پیوسته داشت و یک بازه زمانی اثرگذار در وضعیت کنونی را مطرح و بررسی کرد. برای بررسی عملکرد اداره‌کل هنرهای نمایشی در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ باید به زمانی که آقای آشنا به سمت مدیریت این اداره‌کل انتخاب شدند بازگردیم. اما متاسفانه نفراتی که قبل از ایشان در سمت مدیریت بودند دیگر مسائل مربوط به نفرات قبلی را قبول نمی‌کنند و همین‌ها مشکلات را چندین برابر می‌کند.

در ادامه برنامه و در همین منظر، موارد متفاوتی از نقطه نظرات مهمان‌ها و کارشناسان برنامه مطرح شد و در نهایت این گفتگو هر دو طرف به این نتیجه رسیدند که باید در کنار هم به صورت مشترک عمل کنند تا درخواست مطالبات به نتیجه بیانجامد.

علی جعفری هم در پایان‌بندی این برنامه از رادیونوفل با اشاره به درس‌هایی که از این برنامه گرفته است، گفت: هیچ‌چیز جای گفتگو را نمی‌گیرد؛ وقتی دو طرف بیش از امتداد سوءتفاهم، بر اصل گفتگو می‌کوشند قطعا نتیجه قابل قبول‌تر از اصرار بر تکرار سوءتفاهم‌هاست. خانواده تئاتر و اداره‌کل هنرهای نمایشی دو سوی یک مخاصمه نیستند، شرایط تحمیلی کرونا اگرچه همه ما را در شرایط بسیار سختی قرار داده است، اما پذیرش این نکته که فعالان و هنرمندان تئاتر و مسئولان دولتی تئاتر نباید رودرروی هم قرار بگیرند می‌تواند منجر به پیگیری و احتمالا به نتیجه رسیدن مطالبات صنفی تئاتر شود.

مجموعه «امیر ارسلان نامدار» به روی آنتن رادیو نمایش می‌رود

مجموعه رادیویی نمایشی «امیر ارسلان نامدار» به کارگردانی جواد پیشگر و با حضور بیش از سی بازیگر حرفه ای به روی آنتن رادیو نمایش می رود.

جواد پیشگر درباره تنظیم رادیویی و کارگردانی این مجموعه رادیویی گفت: - نمایش رادیویی «امیر ارسلان نامدار» بر اساس نوشته محمدعلی نقیب الممالک در بیست و پنج قسمت سی دقیقهای به صورت نمایش رادیویی تنظیم شده است. تنظیم و کارگردانی این اثر را بنده به عهده داشتهام و خوشحالم که سال ۱۴۰۰ را با این اثر زیبا آغاز کردهام.

وی افزود: نمایش رادیویی به عنوان ابزاری خلاق و موثر به خاطر اینکه مخاطب را درگیر یک عمل خلاقانه ذهنی میکند و، چون بصری نیست میتواند در جهان مرئی و نامرئی، چه ذهنی و چه عینی حضور یافته و تاثیرات ژرفی در وجودوروان مخاطبش بگذارد. بخصوص اگر موضوع و محتوای ارائه شده در ذهن و خاطرات گذشته وی جایی داشته باشد. در این راستا میتوان به داستانهایی اشاره کرد که در تاریخ شفاهی مردم یک جامعه صاحب هویت و سرشار از خاطرات گذشته است و داستان امیر ارسلان نامدار از این جمله است.

پیشگر ادامه داد: داستان امیر ارسلان نامدار را میتوان شیرینترین و غنیترین بین داستانهای ایرانی دانست. در تاریخ معاصر ایران قبل از حضور رسانههایی، چون رادیو، تلویزیون و سینما، داستان امیر ارسلان نامدار از معروفترین آثاری بود که به صورت شفاهی و سینه به سینه بین اقشار مردم نقل میشد و نسلهای مختلف، بخشی یا تمامی اثر و یا نامی از شخصیتهای این اثر دلانگیز را شنیده و یا خواندهاند.

وی تأکید کرد: داستان امیر ارسلان نامدار سال‌ها مونس ایام فراغت جوامع شهری، روستایی و عشایری ما بوده است. نثر زیبا، حماسی و شاعرانه این اثر، ریشه در سبک ویژه و تکنیک داستانپردازی آن دارد.

پیشگر افزود: زمانیکه پیشنهاد تنظیم رادیویی این اثر از سوی دفتر ادبیات نمایشی رادیو نمایش را دریافت کردم. بعد از مطالعه اثر، به خاطر سابقه ذهنی و جذابیت، زیبایی و ظرفیتهای دراماتیک موجود اثر در حوزه شنیداری شدن آن، بلافاصله با اشتیاق کار تنظیم آن را به صورت نمایش رادیویی آغاز کردم. بدیهی است ضرورت تولید آثاری از این دست در بدنه شبکه نمایش رادیو باعث جذب مخاطبین بیشتری برای این شبکه تفکربرانگیز خواهد شد چرا که داستانی مانند امیرارسلان نامدار در میان مردم ما همچنان زنده، بالنده و ماندگار است و امیدوارم تولید این اثر متفاوت، شروعی برای تولید دیگر آثاری از این رقم باشد.

نویسنده و کارگردان باسابقه رادیو نمایش در پایان ضمن تشکر از مدیریت دفتر ادبیات نمایشی و دست اندرکاران تولید این مجموعه رادیویی عنوان کرد: در این نمایش، نقشها براساس ویژگیها و جنس صدای بازیگران و مهمترین مسئله توانایی و ظرفیتهای بازیگران در ارائه مطلوب نقشها و دیگر پارامترهای لازم انتخاب شده اند.

مجموعه رادیویی امیرارسلان نامدار به تهیه کنندگی فرشاد آذرنیا، کارگردانی و تنظیم رادیویی جواد پیشگر، صدابرداری جعفر جودتی، افکتوری محمدرضا قبادیفر و با هنرمندی نازنین مهیمنی، شهیندخت نجفزاده، بهناز بستاندوست، فریبا طاهری، شمسی صادقی، معصومه عزیزمحمدی، شیرین سپهراد، نوشین حسنزاده، رضا عمرانی، حمید منوچهری، مجید خمره، رامین پورایمان، بیوک میرزایی، محمد پورحسن، محمد آقامحمدی، مهرداد عشقیان، کرامت رودساز، سلمان خطی، مجتبی طباطبایی، علی میلانی، امیر فرحاننیا، قربان نجفی، امیرعباس توفیقی، عباس شادروان، حمید یزدانی، نورالدین جوادیان، سینا نیکوکار، مهرداد مهماندوست، مهدی خمینی مقدم، امین بختیاری، شهریار حمزیان وتعداد دیگری از هنرمندان در مدت دو هفته تمرین و تولید شده است و از بیست و پنجم فروردین ماه ساعت ۱۲:۳۰ شب، از رادیو نمایش پخش می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *