آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در سال جدید هرچند از لحاظ فروش و گیشه با نتیجه خوبی روبرو نبوده اما باز هم چراغ روشنی برای هنرمندان این عرصه است.
تشکیل کارگروه مشترک همکاری بین بنیاد روایت فتح و بنیاد شهید
در جلسه ای بین مدیران بنیاد روایت فتح و بنیاد شهید همکاریهای دوجانبه و تشکیل کارگروه ویژه برای ساماندهی و برنامهریزی اقدامات مشترک در دستور کار قرار گرفت.
یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران از گنجینههای تصویری، عکس و انتشارات بنیاد فرهنگی روایت فتح بازدید کرد، در این بازدید که با حضور سیدمحمدیاشار نادری و جمعی از مدیران بنیاد صورت گرفت، سلیمانی ضمن ابراز خرسندی از حضور در بنیاد روایت فتح و بازدید از جامعترین و کاملترین گنجینههای انقلاب و دفاع مقدس آن را محصول تلاشهای بیوقفه و شبانهروزی کارکنان خدوم، بیادعا و پرتلاش این مجموعه برشمرد.
در ابتدای این بازدید سیدمحمدیاشار نادری نیز با اشاره به فعالیتهای پیش روی روایت فتح در سال جاری در تولید آثار سینمایی، تئاتری و چاپ و نشر کتاب از همکاریهای دوجانبه و تشکیل کارگروه ویژه برای ساماندهی و برنامهریزی اقدامات مشترک در سال جاری خبر داد.
در این دیدار نیز یعقوب سلیمانی با تأکید بر اینکه تفکر شهید آوینی برای نسل جوان کشور الهامبخش است، تصریح کرد: رویکرد، نحوه ارتباطگیری، قلم و اندیشه شهید آوینی به موضوع جنگ، خاص و همهجانبه بود؛ بنابراین در تبلیغات فرهنگی امروز بسیار راهگشاست
وی به طرحهای تحولی سال جاری بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه فرهنگی اشاره و عنوان کرد: امسال توجه جدی به تاریخ شفاهی والدین معظم شهدا و جانبازان در برنامههای فرهنگی بنیاد شهید لحاظ شده است.
کارگاههای آموزشی «سینماحقیقت» منتشر میشود
مخاطبان سینمای مستند، دانشجویان و دانشپژوهان میتوانند نسخه تصویری کارگاه های آموزشی چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» را در سایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی مشاهده کنند.
با توجه به همهگیری ویروس کرونا، یکی از برنامههای مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در سال ۱۴۰۰ توجه به برگزاری برنامههای برخط (آنلاین) و تولید محتوا در شبکههای اجتماعی است.
برگزاری کارگاه های آموزشی مرتبط با سینمای مستند یکی از بخشهای چهاردهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» بود. قرار است فیلم این کارگاهها که اغلب آن ها قالب پرسش و پاسخ دارند، در سایت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، سایت آپارات و شبکههای اجتماعی منتشر شوند تا علاقهمندان بتوانند از آنها استفاده کنند.
پیش از این ۲ فیلم از مجموع ۱۹ کارگاه، در سایت مرکز defc.ir و آپارات منتشر شده است. دوستداران و دانشجویان سینما میتوانند ویدئوی کارگاه «مستند بازیابی حقیقت» (بیل نیکولز) https://defc.ir/Post/۳۶۶۳/ و «تعریف مستند» (بتسی مک لین) https://defc.ir/Post/۳۶۳۰/ را ببینند. تماشای این کارگاهها در آپارات هم، امکانپذیر است.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از ۲۵ فروردین، هر چهارشنبه یک کارگاه از این مجموعه را منتشر کرده و در دسترس دوستداران سینمای مستند قرار خواهد داد.
«خورشیدگرفتگی» در جشنواره فرانسوی
فیلم کوتاه «خورشیدگرفتگی» به کارگردانی رها امیرفضلی و علیرضا قاسمی به سیامین دوره جشنواره بینالمللی «کوت کورت» فرانسه راه پیدا کرد.
این جشنواره هر ساله در ناحیه پنتان شهر پاریس با هدف گسترش زبان سینمایی برگزار میشود.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: کمی پیش از کامل شدن خورشیدگرفتگی واقعیت زندگی ساقی دستخوش تغییر میشود.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: علیرضا قاسمی، رها امیرفضلی بازیگران: خورشید چراغیپور، پانیذ اسماعیلی، آنیتا باقری، فراز مدیری و پیمان نعیمی، مدیر فیلمبرداری: سهیل گوهریپور، تدوینگر: پویان شعلهور، مدیر هنری و طراح استوری برد: آرمین رنگانی، دستیار کارگردان: مسعود قدسی، رضا باستانی، مهیار ماندگار، عرفان ادیگوزلی، طراح صحنه و لباس: فراز مدیری، صدابردار: امیر شاهوردی، طراحی و ترکیب صدا: آرش قاسمی، طراح چهرهپردازی: بابک کشن فلاح، منشی صحنه: آیدا پالیزگر، عکاس: محراب پوروحدانی، مدیر تولید: فرشید زینعلی، اصلاح رنگ و نور: امیرحسین خوشبین، جلوههای ویژه: کلمنت ل پلوان، طراح پوستر: آرمین رنگانی، جانشین تهیه کننده: علی نجاریان، تهیهکنندگان اجرایی: رها امیرفضلی، آریا قوامیان، مانی نیلچیانی، تهیهکننده: حسن نجاریان، علیرضا قاسمی، آدرین بروئه.
سیامین دوره جشنواره «کوت کورت» از ۱۶ تا ۲۲ ژوئن برابر با ۲۶ خرداد تا ۱ تیر برگزار میشود.
«خورشیدگرفتگی» محصول مشترک کمپانی ایرانی ضلع ششم و کمپانی فرانسوی ستاره سفید بوده و پخش بینالمللی آن فیلم بر عهده کمپانی مانیفست است.
ارسال ۱۲۰۰ اثر به پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کانون
دبیر پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری از ارسال نزدیک به ۱ هزار و ۲۰۰ اثر به دبیرخانه این رویداد هنری خبر داد.
امیر مشهدیعباس دبیر پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری گفت: پس از انتشار فراخوان این مسابقه که از ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ مهلت ارسال آثار اعلام شده بود شاهد استقبال خوبی از سوی علاقهمندان بودیم و با توجه به درخواستهای زیاد زمان ارسال اثر را به مدت ۵ روز تا ۲۰ فروردین تمدید کردیم.
دبیر پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان با اشاره به اینکه علاقهمندان باید آثار خود را در بخش مسابقه سامانه کانون ثبت می کردند افزود: پس از پایان مهلت تعیین شده از سوی دبیرخانه این مسابقه، ۱۱۹۹ اثر در سامانه ثبت شد که از این تعداد، ۴۰۲ عنوان فیلمنامه بلند سینمایی، ۳۱۶ نمایشنامه، ۲۸۷ فیلم کوتاه و ۱۹۴ فیلمنامه پویانمایی بود.
مدیرکل امور سینمایی و تئاتر کانون با اشاره به جغرافیای سکونت شرکتکنندگان یادآور شد: تقریباً از تمامی شهرها حتی از برخی شهرهای مرزی کشور نیز به این مسابقه آثار ارسال شد.
وی ادامه داد: اگرچه ممکن است به خاطر تعطیلات ناشی از بیماری کرونا زمان اعلام برگزیدهها به تاخیر بیفتد اما تمام تلاشمان را میکنیم تا از گاهشمار پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان عقب نمانیم.
مشهدیعباس با بیان اینکه از تمام گروههای سنی اثر دریافت کردهاند، گفت: از میان آثار ارسال شده به دبیرخانه مسابقه بر اساس گروهبندی سنی در رده سنی ۱۰ تا ۱۵ سال۳۰ شرکتکننده، ۱۵ تا ۲۵ سال ۹۰ نفر، ۲۵ تا ۳۵ سال ۲۲۵ نفر، ۳۵ تا ۴۵ سال ۱۱۵ نفر، ۴۵ تا ۵۵ سال ۶۰ نفر و ۵۵ سال به بالا ۴۰ نفر در این مسابقه شرکت کردهاند.
وی همچنین در زمینه مخاطبان آثار رسیده به دبیرخانه نیز یادآور شد: در حدود ۴۰ درصد آثار این رویداد برای مخاطب کودک، ۵۰ درصد برای نوجوانان و ۱۰ درصد ویژه خانوادههاست به این معنا که کودکان و نوجوانان میتوانند به همراه خانواده خود آثار تولید شده را تماشا کنند.
دبیر پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان به شیوهای گزینش آثار نیز اشاره کرد و گفت: هیات انتخاب در هر بخش به صورت مجزا آثار را بدون نام و تنها با کد مشخص شده مورد بررسی قرار میدهند.
مشهدیعباس در پایان با اشاره به رویکرد جوانگرایی در هیات انتخاب بخشهای مختلف مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کانون پرورش فکری اظهار امیدواری کرد که این رویداد بتواند تاثیر خوبی در هنر نمایشی و دراماتیک حوزه کودک و نوجوان ایجاد کند.
پنجمین مسابقه فیلمنامه و نمایشنامه کودک و نوجوان در ۲ مرحله صورت میگیرد بهگونهای که ابتدا طرحهای ارسالی با توجه به شرایط مسابقه از سوی هیات انتخاب بررسی و آثار برتر معرفی میشود و در مرحله دوم صاحبان آثار برتر یک ماه فرصت دارند تا نسخه اصلی فیلمنامه (سینمایی و فیلم کوتاه)، نمایشنامه و پویانمایی (داستانی کوتاه) خود را برای داوری پایانی به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.
همچنین موضوع این مسابقه در بخش «تألیفی» با موضوع آزاد، در حوزه «اقتباسی» از آثار چاپ شده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و در بخش «قهرمانان وطن» با موضوعهای (اسطوره من، همچون پدر، مهربان و زندگی شهید سردار حاج قاسم سلیمانی) اعلام شده بود.
چهرهپرداز فیلم «محمد(ص)» مجید مجیدی درگذشت
«جیانتو د روسی» یکی از استادان چهرهپردازی که طراحی چهره فیلم سینمایی «محمد رسولالله(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی را نیز انجام داده بود، درگذشت.
جیانتو د روسی استاد چهرهپردازی گروتسک که آثار درخشانی در زمینه چهرهپردازی آثار ترسناک انجام داده بود و فیلمهای برجستهای چون «محمد رسول الله» مجید مجیدی را در کارنامه داشت در ۷۹ سالگی از دنیا رفت.
د روسی که از دهه ۱۹۶۰ به عنوان هنرمند طراحی چهره فعالیت داشت در فیلمهای کارگردانهای بزرگ سینمای ایتالیا همکاری کرده بود.
وی طراح چهرهپرداز فیلم «روزی روزگاری در غرب» ساخته سرجیو لئونه در سال ۱۹۶۸، فیلم «کازانووا» فدریکو فلینی در سال ۱۹۷۶ و «۱۹۰۰» برناردو برتولوچی در سال ۱۹۷۶ بود.
اما همه چیز وقتی تغییر کرد که وی با جو د آماتو کارگردان برای چهرهپردازی فیلم «امانوئله در آمریکا» انتخاب شد و بعد به فیلمهای ترسناک گرایش پیدا کرد و برای فیلم لوچیو فولچی استاد فیلمهای ترسناک آنقدر خوب کار کرد که بر فیلم بعدی این کارگردان با عنوان «زامبی ۲» تاثیر گذاشت. طراحیهای وی از زامبیها از تحسینشده ترین طراحیهای تاریخ در فیلمهای ترسناک است.
وی طراحی جلوههای ویژه فیلم «رمبو ۳» را نیز انجام داد و سیلوستر استالونه چنان تحت تاثیر هنر وی قرار گرفت که وی را وادار کرد تا در فیلم «سپیده دم» ۱۹۹۶ نیز با وی همکاری کند.
د روسی که سال ۲۰۰۵ با طراحی چهره «تنش بالا» برای الکساندر آژا کارگردان فرانسوی یکی از آثار ماندگار خود را خلق کرد، سال ۲۰۱۵ (۱۳۹۴) با مجید مجیدی در طراحی چهره و چهره پردازی فیلم «محمد رسول الله» همکاری کرد.