تنها زیستگاه آهوان خوزستان به زبالهدان تبدیل شد!
- انباشت زبالههای شهری در منطقه حفاظتشده میشداغ و حاشیههای آن نه تنها چهرهای زشت از این زیستگاه ارزشمند به نمایش گذاشته بلکه بقای گونههای جانوری و گیاهی آن را هم در معرض خطر جدی قرار داده است.
ناصر عبیات، فعال محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه شهرداری «بستان» سالههاست زبالههای شهری را در منطقه حفاظت شده میشداغ تخلیه میکند به میزان گفت: این زبالهها که عمدتا متشکل از مواد پلاستیکی هستند هر از گاه دچار آتشسوزی شده و باعث آلودگی هوا میشوند. دود حاصل از سوختن این زبالهها که تا چندین کیلومتر در هوا پخش میشود قطع به یقین حاوی سموم شیمیایی است که سلامت ساکنان و زیستمندان منطقه را به خطر میاندازد.
وی افزود: همچنین از آنجایی که سطح ایستابی سفرههای زیرزمینی در این منطقه بسیار بالاست شیرابه زبالهها به سرعت به آبهای زیرزمینی نفوذ کرده و منابع آب مزارع کشاورزی را دچار آلودگی میکند.
این فعال محیط زیست یادآور شد: بخش قابل توجهی از زبالههایی که به منطقه حفاظتشده میشداغ منتقل میشوند در دشت امریبی تخلیه میشوند. دشتی که در گذشته نه چندان دور چراگاهها آهوان بود اما شرایط نامناسب از جمله تخلیه این زبالهها اکنون چیزی از جمعیت آهوان در این منطقه باقی نگذاشته است.
وی اضافه کرد: بزمجه بیابانی، گکوی انگشت کوتاه ایرانی، گرگ، کفتار راهراه، روباه و شعال از شاخصترین گونههای جانوری در دشت مریبی هستند که تخلیه زبالهها شهری، رفتهرفته زیستگاهشان را به شرایطی نامناسب دچار کرده است.
عبیات با ابراز تاسف از اینکه دپوی زباله در منطقه حفاظتشده میشداغ اتفاق جدیدی نیست و زبالههای شهری بستان سالهاست که در این منطقه تخلیه میشوند گفت: علیرغم انتقادات فعالان محیط زیست منطقه مسئولان محیط زیست خوزستان تا کنون اقدامی به منظور رفع این معضل صورت ندادهاند.
به گزارش میزان، منطقه حفاظت شده میشداغ با وسعت ۵۴,۳۶۳ و با سیمای کوهستانی، تپه ماهوری و دشتی، بین شهرهای بستان و عبدالخان در غرب استان خوزستان قرار گرفته است. قوچ و میش، آهو، خرگوش، تشی،گربه وحشی، درنا، آنقوت، باقرقره شکمسیاه و شکمسفید، عقاب طلایی، جغد کوچک، افعی شاخدار، شترمار، مار پلنگی و کورمار خوزستانی برخی از گونههای شاخص جانوری در منطقه حفاظت شده میشداغ هستند.