صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فرصت ۱۰ روزه مجلس به دولت درباره اجرای کامل قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت و گاز/ ارسال گزارش استنکاف در صورت عدم اجرا

۲۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۱:۳۷
کد خبر: ۷۱۶۰۷۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
سخنگوی کمیسیون انرژی از بررسی اعمال ماده ۲۳۴ آئین‌نامه داخلی مجلس در رابطه نحوه عملکرد رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه پیرو تاخیر در اجرای کامل قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و معیانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در جلسه صبح امروز کمیسیون انرژی خبر داد.
مالک شریعتی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به جلسه صبح امروز کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: اعمال ماده ۲۳۴ آئین‌نامه داخلی مجلس در رابطه نحوه عملکرد رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه پیرو تاخیر در اجرای کامل قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و معیانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در دستور کار جلسه صبح امروز کمیسیون انرژی قرار گرفت.

وی تصریح کرد: پیرو اعمال ماده ۲۳۴ مطرح شد که چرا جلسه هیئت امنای صندوق توسعه ملی تنفس خوراک الزامی و مندرج در این قانون را تصویب نمی‌کند تا تکلیف طرح‌های منتخب در اجرای قانون و تاسیس پترو پالایشگاه‌ها مشخص شود.

وی با بیان اینکه نمایندگان در این جلسه بر ضرورت اجرای دقیق قانون تاکید داشتند، تصریح کرد: آقایان پورمحمدی به عنوان نماینده سازمان برنامه و بودجه، فلاحتیان به عنوان نماینده وزرات نفت و همچنین آقای ساعدی به عنوان نماینده صندوق توسعه ملی در این جلسه حاضر شدند.

این نماینده مجلس گفت: این مسئولین تاکید داشتند که باید قانون فوق قانون اجرا شود و تلاش خود را برای اجرای آن خواهند داشت و قول دادند که به سرعت این موضوع انجام شود.
 
شریعتی با اشاره به تاکید کمیسیون انرژی پیرو تصویب خوراک در هیئت امنای صندوق توسعه ملی، بیان داشت:با توجه به مهلت آئین نامه داخلی مجلس پیرو فرصت کمیسیون جهت اعلام نظر خود به هیئت رئیسه مجلس، این کمیسیون تصمیم گرفت تا برای رفع مشکلات برشمرده شده، همین میزان فرصت را برای مسئولین حاضر در این جلسه در نظر بگیرد.
 
وی بیان داشت: امیدواریم دولت از این فرصت ۱۰ روزه استفاده کرده و تنفس خوراک را در هیئت امنای صندوق توسعه تصویب کند در غیر این صورت اعمال ماده ۲۳۴ مدنظر قرار خواهد گرفت.
 
قانون «حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» مشتمل بر ۶ ماده در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و ۱۶ مرداد همان سال به تأیید شورای نگهبان رسید.
 
آئین‌نامه چه می‌گوید؟
طبق ماده ۲۳۴ قانون «آئین‌نامه داخلی مجلس» هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیون‌ها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیس‌جمهور و یا وزیر و یا مسئولان دستگاه‌های زیرمجموعه آنان را اعلام کنند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذی‌ربط ارجاع می‌شود. کمیسیون حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئت رئیسه به مجلس ارائه می‌دهد.

بر اساس تبصره ۱ این ماده، چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوه‌قضائیه و سایر مراجع ذی‌صلاح ارسال می‌شود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی کنند. طبق تبصره ۲ نیز درصورتی که مجلس در مورد رئیس‌جمهور یا هر یک از وزیران سه نوبت رأی به وارد بودن گزارش بدهد طرح استیضاح درصورت رعایت مفاد اصل ۸۹ قانون اساسی در دستورکار مجلس قرار خواهد گرفت.

همچنین بر اساس ماده ۲۳۴ مکرر، هر یک از کمیسیون‌ها، گزارش موضوع مرتبط با مواد (۲۱۱)، (۲۱۴) و (۲۳۴) این قانون را پس از تصویب در مجلس تهیه و فوراً از طریق هیأت‌رئیسه حسب مورد به قوه قضائیه یا مراجع قانونی ذی‌ربط ارسال می‌کند. گزارش‌های ارسالی به قوه قضائیه به‌صورت خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. معاونت نظارت مجلس ملزم به پیگیری اداری موارد مذکور است و گزارش پرونده‌ها را هر سه‌ماه یک‌بار به اطلاع نمایندگان می‌رساند.

بر اساس تبصره ۱ این ماده، موارد مذکور در مواد (۲۱۵) و (۲۳۴) این قانون طبق ماده (۵۷۶) قانون مجازات اسلامی (کتاب پنجم- تعزیرات) مصوب ۲ خرداد ۱۳۷۵ با اصلاحات و الحاقات بعدی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد. عزل یا برکناری مقاماتی که در قانون اساسی احکام خاصی دارد، مطابق همان قانون اقدام می‌شود. طبق تبصره ۲ این ماده نیز، گزارش ماده (۲۳۴) در مورد رئیس جمهور، بر اساس بند (۱۰) اصل یکصد و دهم (۱۱۰) قانون اساسی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *