صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هند درخواست "افغانستان" برای برگزاری نشست "شورای همکاری استراتژیک" را رد کرد

۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰:۰۲
کد خبر: ۷۱۵۷۲
روزنامه هندی گزارش داد که مقامات این کشور برای چندمین بار درخواست افغانستان برای برگزاری نشست "شورای همکاری استراتژیک" به منظور احیای پیمان همکاری استراتژیک کابل - دهلی‌نو را رد کرده است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری تسنیم، هند درخواست افغانستان مبنی بر برگزاری نشست "شورای همکاری استراتژیک" برای احیای تفاهمنامه همکاری استراتژیک کابل - دهلی‌نو را رد کرد.
 
افغانستان و هند در سال 2011 میلادی، پیمان همکاری استراتژیکی را به امضا رساندند.
 
روزنامه هندی "دِ هندو" امروز به نقل از یک منبع عالی رتبه هندی گزارش داد: دهلی‌نو قادر به برگزاری این نشست به ریاست «سوشما سواراج» وزیر امور خارجه هند، و «صلاح‌الدین ربانی» وزیر امور خارجه افغانستان نیست.
 
گزارش همچنین به نقل از مقامات هندی افزود: سواراج در کنفرانس همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای که قرار است در سوم و چهارم ماه سپتامبر سال جاری میلادی در کابل برگزار شود، نیز شرکت نمی‌کند و «سوجاتا مهتا» رئیس اداره امور اقتصادی چندجانبه هند، به نمایندگی از هند در این کنفرانس حضور پیدا می‌کند در حالی که برخی کشورهای منطقه‌ در سطح وزیر امور خارجه و ایران در سطح وزیر کشور در این کنفرانس حضور پیدا می‌کنند.
 
گفته می‌شود که سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی پاکستان نیز در این کنفرانس شرکت می‌کند.
 
از زمان امضای تفاهمنامه همکاری استراتژیک توسط «حامد کرزی» رئیس جمهور سابق افغانستان و «مانموهان سینگ» نخست وزیر سابق هند، در سال 2011 میلادی، دهلی‌نو و کابل تنها یک نشست شورای همکاری استراتژیک (در سال 2012) برگزار کرده است.
 
یکی از مقامات افغان اعلام کرد: مدت 3 سال است که کابل و دهلی‌نو نتوانسته یک نشست را برگزار کند که این مسئله این تفاهمنامه را زیر سوال برده است.
 
وی افزود: افغانستان از ماه ژانویه سال 2015 میلادی، 3 درخواست رسمی برای برگزاری نشست شورای همکاری استراتژیک به هند ارسال کرده است که چهارمین درخواست خود را در ماه آگوست به این کشور ارائه کرد.
 
مقامات هندی نیز دریافت حداقل 2 یا 3 درخواست کتبی و چندین درخواست شفاهی را از سوی افغانستان دریافت کرده است.
 
/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *