صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صف آرایی سیاسی و نظامی آمریکا در مقابل چین و روسیه

۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴:۱۴
کد خبر: ۷۱۵۴۲۳
کاخ سفید می‎گوید که بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار بودجه دفاعی برای بازندارندگی در مقابل چین و روسیه درخواست کرده است.

- کاخ سفید می‎گوید دولت جو بایدن، به دنبال ۷۱۵ میلیارد دلار بودجه دفاعی به جهت بازدارندگی در مقابل چین و روسیه است.

به گزارش پایگاه «آنی نیوز»، این درخواست دفاعی، نیاز به مقابله با تهدید چین به عنوان مهمترین چالش را در اولویت قرار می‌دهد.

وزارت دفاع آمریکا همچنین می‎گوید در صدد این است که از «رفتار‌های بی ثبات کننده» روسیه جلوگیری کند.

دولت آمریکا می‎گوید «با استفاده از ابتکار عمل بازدارندگی در اقیانوس آرام و همکاری با متحدان و شرکای منطقه هند و اقیانوس آرام و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، وزارت دفاع آمریکا اطمینان حاصل خواهد کرد که آمریکا توانایی‌ها و وضعیت لازم را برای مقابله با این چالش‌ها ایجاد می‌کند.»

همچنین در این درخواست آمده که بودجه‌ای نیز به نوسازی زیرساخت‌های سایبری آژانس‌های فدرال آمریکا برای مقابله با تهدید‌های سایبری، اختصاص خواهد یاقت.

در همین حال «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به پیشنهاد کاخ سفید برای افزایش بودجه دفاعی گفت «وخامت روابط بین مسکو و واشنگتن، ۷۱۵ میلیارد دلار اضافی برای شهروندان آمریکا هزینه دارد.»

پیشنهاد رییس جمهور آمریکا کمتر از یک ماه پس از انتشار گزارش جدیدی از سوی آژانس اطلاعات آمریکا مبنی بر اینکه رییس جمهور روسیه مجوز عملیات نفوذ دولت روسیه برای تضعیف جو بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ و تشدید اختلافات سیاسی در آمریکا را صادر کرده است، اعلام شد.

کرملین این گزارش را بی اساس و غیرمستند ارزیابی کرده و اظهار کرده که این تنها بهانه‌ای برای ایجاد تنش‌های جدید است.

تشدید تنش‌ها میان واشنگتن و پکن

طی ماه‌های اخیر و با روی کار آمدن بایدن در کاخ سفید، تنش میان چین و واشنگتن به شدت افزایش یافته است.

اخیرا کنگره آمریکا «قانون رقابت راهبردی ۲۰۲۱» با چین را به تصویب رسانده که اجازه اقدامات بیشتری را علیه پکن برای مهار نفوذ جهانی این کشور می‌دهد.

بسیاری از تحلیلگران تصویب ایین قانون جدید را موجب افزایش تنش‌ها میان ۲ کشور توصیف کرده و می‎گویند «با این وجود تصویب این قانون جدید برای چین شگفت آور و موضوع جدیدی نیست چرا که در حال حاضر نیز بسیاری از شرکت‌های فناوری چینی از سوی واشنگتن تحریم شده‎اند.»

در ادامه این تنش ها، دولت آمریکا به تازگی ۷ شرکت چینی را در فهرست تحریم‌های خود قرار داد؛ این تحریم‌ها که به نوعی نخستین اقدام بایدن علیه چین به شمار می‌رود به بهانه ساخت ابر رایانه از سوی این شرکت‌ها برای ارتش چین اعمال شده است.

تشدید تنش‌ها میان روسیه و آمریکا

تنش میان آمریکا و روسیه نیز در پی روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید افزایش یافته است.

در بحبوحه تشدید تنش‌ها میان روسیه و اوکراین در مناطق مرزی ۲ کشور، جو بایدن اعلام کرده که اعزام کشتی جنگی به دریای سیاه را بررسی می‌کند.

بر این اساس، احتمالا آمریکا طی هفته‌های اخیر، ۲ کشتی جنگی را به دریای سیاه اعزام خواهد کرد؛ اقدامی که نشانه پشتیبانی واشنگتن از اوکراین در برابر روسیه است.

علاوه بر این «جان کربی»، سخنگوی پنتاگون نیز مدعی شد که استقرار نظامیان روسیه در مرز‌های اوکراین به بیشترین حد خود از سال ۲۰۴ تاکنون رسیده است.

پنتاگون ضمن اتهام زنی علیه مسکو، از استقرار نظامیان روسیه در مناطق مرزی ابراز نگرانی کرده است.


برچسب ها: آمریکا روسیه چین

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *