صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقاد از کم کاری در ثبت جهانی میراث طبیعی کشور/ تشریح چرایی موفق نبودن ثبت جنگل‌های هیرکانی و حرا

۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۰:۲۰
کد خبر: ۷۱۵۳۳
خبرگزاری میزان - مدیرکل ثبت بناها و بافت‌های تاریخی سازمان میراث فرهنگی با انتقاد از این که در میان 19 اثر ایران که به ثبت جهانی رسیده است حتی یک میراث طبیعی وجود ندارد، به توضیح چرایی به موفقیت نرسیدن پرونده ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی و حرا پرداخت.
فرهاد نظری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با انتقاد نسبت به روند ثبت آثار طبیعی ایران در فهرست آثار جهانی عنوان کرد: ایران در این مورد موفق عمل نکرده است زیرا بر اساس کنوانسیون 1972 هر کشوری می‌تواند میراث طبیعی خود را نیز در فهرست آثار جهانی ثبت کند.

وی با اشاره به این که ایران تا کنون 19 اثر تاریخی را به ثبت جهانی رسانده است، ادامه داد: این در حالی است که در این لیست هیچ اثر طبیعی به ثبت نرسیده است.

نظری با اشاره به آماده شدن دو پرونده میراث طبیعی ایران برای ثبت جهانی، خاطرنشان کرد: هیچکدام از این پرونده‌ها به ثبت نرسیده است. یک مورد پرونده ثبت جنگل‌های حرا بود که ایران خودخواسته آن را از لیست انتظار خارج کرد. پرونده دیگر پرونده جنگل‌های هیرکانی بود که به دلیل برخی از مشکلات حقوقی به سرانجام نرسید زیرا این پرونده بین ایران و جمهوری آذربایجان مشترک است.

مدیرکل ثبت بناها و بافت‌های تاریخی سازمان میراث فرهنگی با انتقاد از نبود هماهنگی کامل بین دستگاه‌های مختلف در زمان تهیه پرونده ثبت جهانی جنگل‌های حرا گفت: سازمان مناطق آزاد، کشتیرانی، سازمان میراث و محیط زیست هر یک در مورد ثبت و وضعیت این جنگل‌ها نظرهای متفاوتی داشتند که در نهایت منجر به بیرون کشیدن پرونده از فهرست انتظار شد.

نظری با ابراز خرسندی نسبت به این که در دوره فعلی همکاری تنگاتنگی با دستگاه‌های ذی‌ربط برای ثبت آثار طبیعی وجود دارد، ادامه داد: هر اثری که به ثبت برسد دارای پایگاه میراث جهانی شود زیرا برای یونسکو هماهنگی مدیریت محلی و ملی در مورد یک اثر اهمیت زیادی دارد لذا باید تلاش کرد پس از ثبت یک اثر با دوری از سیاست‌های مخرب برای آثار طبیعی بر حفظ جایگاه این آثار در رده بین‌المللی همت گماریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *