صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فوت و فن‌های تهیه چند نوشیدنی بهاره

۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۵۳۰۲
با رسیدن فصل بهار، میوه‌های خوشمزه و پرطرفدار این فصل هم از راه می‌رسد که می‌توان با آن نوشیدنی‌های خوشمزه را درست کرد.

- تبیان نوشت: بهار، نه تنها میوه‌های خوشمزه دارد، بلکه نوشیدنی‌های دلچسب و گوارایی هم دارد. در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه برخی از این نوشیدنی‌ها را بیان کنیم.

شربت توت فرنگی

شاید با شنیدن نوشیدنی‌های بهار، به یاد شربت توت فرنگی بیفتید، چون یکی از میوه‌های خوشمزه و پرطرفدار بهار؛ توت فرنگی می‌باشد.

از توت فرنگی می‌توانید در تهیه شربت، مربا، مارمالاد، و انواع دسر ها، سالاد و کیک‌ها استفاده کنید. طرز تهیه شربت توت فرنگی بسیار آسان است و در مدت زمان کمی می‌توانید به کمک میوه توت فرنگی و آب و شکر یک شربت خوشمزه درست کنید.

شربت توت‌فرنگی دارای مقدار مناسبی از فیبر، پتاسیم، آنتی اکسیدان، کلسیم، آهن و فسفر است که این مواد مغذی باعث می‌شوند توت‌فرنگی به عنوان یک جایگزین شیرین، باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود.

برای تهیه شربت توت فرنگی به مواد زیر نیاز دارید:

توت فرنگی: یک کیلوگرم

آب: ۴ پیمانه

شکر: ۲ پیمانه

اسانس توت فرنگی: ۲ قطره

برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه، ابتدا توت فرنگی‌ها را بشویید و با یک چاقوی تیز دمگل آن‌ها را جدا کنید و آن‌ها را را به چند قسمت تقسیم کنید. بعد از ریز کردن توت فرنگی ها، آن‌ها را در یک قابلمه متوسط بریزید. آب را به آن اضافه کنید و ظرف را بر روی حرارت قرار دهید تا توت فرنگی‌ها برای حدود ۲۰ دقیقه بپزند. در زمان پختن توت فرنگی‌ها، کف ایجاد شده در سطح آن‌ها را با یک قاشق تمیز بردارید.

وقتی که توت فرنگی‌ها به طور کامل بپزد رنگ آن‌ها از بین می‌رود و در عوض آب درون قابلمه قرمز رنگ می‌شود. وقتی که به این مرحله رسیدید قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتوای قابلمه را از یک صافی ریز رد کنید تا توت فرنگی‌های بدون رنگ را از آب جدا کنید. یادتان باشد که نباید توت فرنگی‌ها را فشار دهید، چون رنگ شفاف شربت را از بین می‌برد.

وقتی که توت فرنگی‌ها به طور کامل بپزد رنگ آن‌ها از بین می‌رود و در عوض آب درون قابلمه قرمز رنگ می‌شود. وقتی که به این مرحله رسیدید قابلمه را از روی حرارت بردارید و محتوای قابلمه را از یک صافی ریز رد کنید تا توت فرنگی‌های بدون رنگ را از آب جدا کنید. یادتان باشد که نباید توت فرنگی‌ها را فشار دهید، چون رنگ شفاف شربت را از بین می‌برد.

وقتی که شهد توت فرنگی‌ها را جدا کردید شکر را به شهد اضافه کنید و ظرف را دوباره روی حرارت قرار دهید. محلول را هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. حدود ۵ دقیقه که روی حرارت بماند شکر به طور کامل حل خواهد شد. در این مرحله هم کف بوجود آمده بر روی شربت را با قاشق تمیز جدا کنید.

در آخرین مرحله می‌توانید ۲ قطره اسانس توت فرنگی به شربت بزنید و آن را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا کاملا خنک شود. شربت را درون ظرف شیشه‌ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکته: اگر خواستید که شربت توت فرنگی غلیظ‌تر باشد، می‌توانید مدت زمان حرارت دیدن شربت بعد از اضافه کردن شکر را بیشتر کنید و همچنین برای جلوگیری از شکرک زدن، به آن کمی جوهر لیمو اضافه کنید.

اسموتی توت فرنگی و موز

یکی دیگر از نوشیدنی‌های خوشمزه، اسموتی توت فرنگی و موز می‌باشد. برای تهیه این نوشیدنی به مواد زیر نیاز داریم:

توت فرنگی خرد شده ۱ و نیم لیوان

موز متوسط ۲ عدد

کره بادام زمینی ۲ قاشق غذاخوری

ماست خامه‌ای ۱ لیوان

شیر به مقدار کافی

عسل به مقدار لازمبرای تهیه این اسموتی توت فرنگی‌ها و موز‌ها را خرد کنید و روی آن‌ها عسل بریزید و در ظرفی بریزید و داخل فریزر بگذارید و منتظر بمانید تا یخ بزند. بعد از یخ زده شدن میوه‌ها آن‌ها را به همراه کره؛ بادام زمینی و ماست خامه‌ای داخل مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید. هنگام سرو به اندازه دلخواه شیر را به آن اضافه کنید تا اسموتی رقیق شود.

اگر دوست داشتید می‌توانید مقداری شکلات خرد شده هم به اسموتی اضافه کنید و همچنین در صورت تمایل به جای ماست خامه‌ای از ترکیب شیر و خامه استفاده کنید.

میلک شیک شاتوت

میلک شیک نوعی نوشیدنی است که با ترکیب کردن بستنی و شیر با شهد میوه ها، کارامل، سس شکلات یا طعم دهنده‌ها تهیه می‌شود. در ادامه می‌خواهیم طرز تهیه میلک شیک شاتوت را بیان کنیم. شاتوت هم از میوه‌های مقوی و مفید برای سلامتی می‌باشد. این میوه‌ی پر خاصیت از عفونت‌های دستگاه ادراری، سرطان، بیماری‌های وابسته به سن و سکته مغزی جلوگیری می‌کند. این میوه خوشمزه منبع خوبی از آهن، ویتامین (آ؛‌ای؛ ث) و سرشار از آنتی اکسیدان می‌باشد و به تصفیه خون کمک می‌کند و گردش خون را بهبود می‌بخشد.

مواد لازم برای تهیه میلک شیک شاه‌توت:

شیر یک لیوان

بستنی وانیلی یک لیوان

شاه توت نیم کیلو

آب نصف لیوان

شکر یک لیوان

پوره شاتوت مقداری

خرده بیسکویت یا پودر پسته برای تزیین مقداری

برای تهیه این میلک شیک خوشمزه ابتدا شربت شاتوت را اماده کنید. برای آماده کردن این شربت، در قابلمه‌ای یک لیوان شکر و نیم لیوان آب را مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا چند جوش بزنید. شاه توت‌ها را در مخلوط کن بریزید و پوره کنید. سپس از صافی خیلی ریز رد کرده و داخل شربت بریزید و در زمان پخت مانند شربت توت فرنگی، کف‌های روی شربت را بگیرید. وقتی شربت به غلظت مناسب رسید شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.

بعد از سرد شدن شربت، برای تهیه میلک شیک ابتدا داخل لیوان کمی شربت بریزید و کمی بچرخانید تا بدنه داخلی لیوان به شربت آغشته شود. لیوان‌ها را ۱۰ تا ۲۰ دقیقه در فریزر بگذارید تا شربت یخ بزند. طی این مدت بستنی و شیر را با مقداری پوره شاتوت کاملا مخلوط کنید. لیوان‌ها را که از فریزر خارج کردید، مخلوط بستنی را داخل لیوان‌ها بریزید و به دلخواه تزیین کنید. می‌توانید روی میلک شیک را با شاه توت، بیسکویت خرد شده، پودر پسته و … تزیین کنید.

اسموتی زغال اخته

یکی دیگر از نوشیدنی‌های خوشمزه برای روز‌های گرم بهار و تابستان، اسموتی زغال اخته می‌باشد. زغال اخته، یک میوه همه کاره با مزایای فراوانی برای سلامتی است. آب این میوه نه تنها از لحاظ غذایی ارزش بالایی دارد، بلکه خواص درمانی بسیار زیادی دارد و در درمان بیماری‌های قلبی و دیابت استفاده می‌شود.

پلی فنول موجود در آب زغال اخته، خواص و اثرات ضد توموری دارند. مصرف منظم آب این میوه، مانع از گسترش تومور‌های ریه، سینه، روده بزرگ و پروستات می‌شود. اسید سالیسیلیک موجود در زغال اخته، از ایجاد لخته‌های خون، که باعث ایجاد تومور می‌شوند، جلوگیری می‌کند.

برای خوشمزه‌تر شدن می‌توانید مقدار کمی توت فریز شده و یا هر میوه‌ای که دوست دارید به آن اضافه کنید. سپس یک دوم فنجان شیر سویا اضافه کنید. شیر سویا باعث غلیظ‌تر شدن و خوشمزه‌تر شدن اسموتی می‌شود

این اسموتی خوش طعم و متفاوت هم سرشار از آنتی اکسیدان و پتاسیم میباشد. برای تهیه اسموتی به مواد زیر نیاز داریم:

یک چهارم فنجان زغال اخته تازه

یک عدد موز

لیوان شیر سویا یک دوم پیمانه

نکتار زغال اخته (اختیاری) یک قاشق غذاخوری

ماست وانیلی یک تا دو قاشق اسکوپ

زغال اخته فریزر شده یک دوم فنجان

برای تهیه این اسموتی ابتدا کمی زغال اخته آماده کنید و در فریزر نگهدارید تا زغال اخته کمی به حالت یخی و سرد تبدیل شوند.

سپس یک موز تازه با اندازه متوسط تهیه و پوست آن را جدا کنید. موز را به صورت حلقه حلقه و به اندازه دلخواه برش دهید.

یک چهارم فنجان از زغال اخته‌ها را اندازه بگیرید اگر میخواهید اسموتی مقدار زیادی زغال اخته داشته باشد می‌توانید زغال اخته‌های بیشتری اضافه کنید. سپس یک تا دو اسکوپ ماست وانیلی اضافه کنید می‌توانید به جای ماست از بستنی وانیلی استفاده کنید.

برای خوشمزه‌تر شدن می‌توانید مقدار کمی توت فریز شده و یا هر میوه‌ای که دوست دارید به آن اضافه کنید. سپس یک دوم فنجان شیر سویا اضافه کنید. شیر سویا باعث غلیظ‌تر شدن و خوشمزه‌تر شدن اسموتی می‌شود. در مرحله‌ی بعد یک قاشق غذاخوری نکتار زغال اخته یا هر میوه دلخواه دیگری را به مخلوط کن اضافه کنید. همه‌ی مواد (زغال اخته‌های فریزر شده، نکتار میوه، شیر سویا، بستنی با ماست وانیلی) را داخل مخلوط کن بریزید و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *