صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارتباط کودتای نافرجام در اردن با پروژه سازش رژیم‎های عربی

۲۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۱۵۱۴۱
پروژه ذلت بار سازش رژیم‌های عربی با رژیم صهیونیستی مدتی است متوقف شده و این اتفاق خوشایند اسرائیل نیست.

- اردن و رژیم صهیونیستی اگرچه پیش از این روابط خود را برقرار کرده بودند، اما بیش از دو سال است که این روابط تعلیق است.

اردن از برقراری روابط با رژیم صهیونیستی سودی نبرده بلکه زیان هم دیده است؛ برقراری روابط امان - «تل آویو»، باعث حضور و نفوذ دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی صهیونیست‌ها به بدنه اردن شد و همین امر عنان از دست «عبدالله دوم»، پادشاه اردن در آورد.

رژیم صهیونیستی در برنامه ریزی برای عادی سازی روابط بم رژیم‌های عربی منطقه، چیزی فراتر از روابطی می‌خواست که اکنون با مصر و اردن دارد.

این دو کشور با وجود برقراری روابط با رژیم صهیونیستی، هیچگاه نتوانستند به این روابط عمق دهند چرا که مردم آن‌ها با تصمیم حکام خود مخالف بوده و هستند و در میان افکار عمومی کشور‌های اردن و مصر دیدگاه منفی و نفرت نسبت به صهیونیست‌ها وجود دارد.

اگر به سازش امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی نگاهی بیندازیم و آن را با سازش اردن و اسرائیل مقایسه کنیم، خواهیم دید که با وجود طولانی‌تر بودن برقراری روابط امان و «تل آویو»، روابط امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی عمیق‌تر است در حالی که تنها چند ماه از این اتفاق افتاده است.

با توجه به این که اردن مرز مشترک با فلسطین دارد، در مقاطعی حمایت‌های «عبدالله دوم»، از مردم فلسطین، عصبانیت رژیم صهیونیستی را به همراه داشته است.

در کنار نفوذ صهیونیست‌ها در اردن، عربستان سعودی نیز در این کشور نفوذ دارد و در فرایند کودتا نافرجام نقش داشته است.

پس از آن‎که امارات و بحرین تن به سازش با رژیم صهیونیستی دادند، گزینه بعدی، کویت و عمان بود، اما این دو کشور تاکنون با توجه به فشار‌هایی که برای این منظور وارد شده تن به ذلت سازش نداده اند.

از سوی دیگر دو کشور مهم الجزایر و تونس نیز سوار قطار سازش با رژیم صهیونیستی نشدند که همین تصمیمات باعث شد تا برنامه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی برای منطقه به هم بخورد.

اردن از نظر موقعیت جغرافیایی در شرایط ویژه‌ای قرار دارد، این کشور با عربستان، عراق، سوریه، فلسطین مرز خاکی و با مصر نیز در گوشه‌ای در خلیج عقبه مرز آبی دارد.

بیشترین مرز این کشور با عربستان است، ریاض سعی دارد تا نفوذ خود را در این کشور عمیق‌تر کند، اما دولت حاکم در اردن با سیاست مداخله عربستان در امور خود به شدت مخالف است و به همین خاطر در مقاطعی نیز روابط دو کشور با نوسانات شدید روبرو بوده است.

هر چند رژیم اردن پادشاهی است، اما از یک ثبات نسبی برخوردار است، ثباتی که خوشایند صهیونیست‌ها نیست.

رژیم صهیونیستی از وضعیتی که اکنون در سوریه، عراق، لبنان، یمن و برخی دیگر از کشور‌های اسلامی وجود دارد، بهره می‌برد.

آرامش و امنیت در کشور‌های اسلامی برای اسرائیل غیر قابل تحمل است، اقدام به کودتا در اردن که نقش دستگاه اطلاعاتی امنیتی موساد در آن مسجل شده است، برای ناامن کردن این کشور و ایجاد نابسامانی سیاسی در اردن است.

هر چند حکومت اردن یک رژیم سلطنتی است، اما با وجود یک ثبات نسبی، در کنار رژیم صهیونیستی حضور دارد و همین ثبات اسرائیل را نگران کرده است.

اردن باید رویکرد سیاست خارجی خود را تغییر دهد، کودتای نافرجام در این کشور طبق گزارش‎های فاش شده با دخالت عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی روی داده است.

کودتا در اردن آخرین اقدام علیه این کشور از سوی رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی نخواهد بود؛ «عبدالله دومم، از این پس خواب راحت نخواهد داشت چرا که هر آن باید در انتظار دسیسه یا کودتا در کشور باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *