صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نصیرزاده: عزیزی خادم باید انتصاب‌های خود را طبق اساسنامه انجام دهد

۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸:۱۳
کد خبر: ۷۱۴۸۶۶
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
کارشناس حقوقی فوتبال ایران گفت: ایجاد کارگروهی که کمیته مترادف با آن در فدراسیون فوتبال است، خلاف مقررات، اساسنامه و مدیریت فوتبال است.

- هوشنگ نصیرزاده درباره انتصاب‌های عجیب و غریب شهاب‌الدین عزیزی‌خادم در فدراسیون فوتبال اظهار داشت: وقتی فدراسیون جدید مستقر می‌شود، نیاز به ساختارسازی دارد و باید انتصاب‌های خود را بر اساس آنچه در اساسنامه است انجام دهد. حوزه‌ای مثل ریاست جمهوری، حوزه‌ای متنوع با چندین وزارتخانه است، اما فدراسیون فوتبال کاملا تخصصی است. افراد یکدیگر را می‌شناسد و نسبت به هم پیش‌داوری دارند.

وی افزود: این پیش‌داوری در اذهان عموم می‌ماند و افراد بر اساس سوابق و کار‌های انجام شده مورد قضاوت قرار می‌گیرند. فدراسیون فوتبال دارای اساسنامه‌ای است که در آن کمیته‌بندی شده، فدراسیون جدید هم باید اساسنامه را جلوی خود گذاشته و بر اساس آن شروع به کمیته‌بندی کند و افراد را برای آن کمیته‌ها در هیأت رئیسه مصوب کند.

کارشناس حقوقی فوتبال ایران تصریح کرد: دادن ابلاغ‌های متعدد تحت عنوان مشاور و سایر موارد در حالی که کمیته‌های مترادف وجود دارد یا ایجاد کارگروهی که کمیته مترادف با آن در فدراسیون فوتبال است، خلاف مقررات، اساسنامه و مدیریت فوتبال است. اکنون فدراسیون مشاور حقوقی و اقتصادی انتخاب کرده در حالی که کمیته‌های جداگانه‌ای در این مباحث وجود دارند. می‌توانستند این انتصاب‌ها را در همان کمیته‌ها انجام بدهند.

نصیرزاده افزود: در کمیته‌بندی فدراسیون جهانی یک کمیته به نام فوتبال وجود دارد که در اساسنامه ما چنین کمیته‌ای نیست. نمی‌دانم مشاور آن‌ها برای تصویب اساسنامه در زوریخ چه کسی بوده است. فقط موضوعی را بر اساس اساسنامه سال ۲۰۰۵ انجام دادند که مربوط به ۱۷-۱۶ سال قبل است.

وی گفت: کار کمیته فوتبال این بود که صلاحیت افراد را برای نشستن روی صندلی‌های خاص فدراسیون فوتبال تعیین کند. به عنوان مثال می‌گفت دو نامزد را برای حضور در AFC یا سایر موارد معرفی کنید. در ادامه کمیته فنی وجود دارد که متأسفانه در فدراسیون فوتبال ایران هر موقع از سوی مسؤولان فدراسیون کار آن کلید زده شده جنجالی به وجود آمده است.

کارشناس حقوقی فوتبال ایران تصریح کرد: در ماجرای ویلموتس این امر کلید خورد و اصلاً طرف کمیته فنی نرفتند. اکنون هم چند انتصاب مرتبط با کمیته فنی مثل انتخاب مدیر رسانه تیم ملی، مدیر آکادمی و سرپرست تیم ملی انجام شده که اگر این موارد را به کمیته فنی منتقل می‌کردند، چنین اتفاقی نمی‌افتاد. یکی از زرنگی‌های مدیر باهوش آن است که مسؤولیت‌های خود را بین افراد مختلف تقسیم کند.

نصیرزاده در باره این که اکنون عزیزی خادم مقصر است یا مشاوران اطراف رئیس فدراسیون توضیح داد: عزیزی خادم فرد هوشمندی است و وقتی می‌خواهد فردی را منتصب کند باید آن را منتقل کند تا هیأت رئیسه هم ورود کرده و تعداد افراد دخیل زیاد شود. مثلاً یک نفر را به عنوان سرپرست یا مدیر تیم ملی منصوب کرده‌اید که از دوستان خود من است و پسر خیلی خوبی است، اما در حوزه مربیگری فعالیت کرده است.

وی درباره حملات به انتخاب مجتبی خورشیدی و ویژگی‌های یک سرپرست گفت: وقتی یک مربی انتخاب می‌کنید ویژگی‌های فنی‌اش بر سایر موارد برتری دارد. برای انتخاب یک مدیر هم باید مقبولیت عمومی بین افکار عمومی و بازیکنان برتری داشته باشد. اگر به سوابق سرپرست تیم ملی نگاه کنید بیشتر مواقع رؤسا یا دبیرکل‌های فدراسیون خودشان سرپرست می‌شدند.

کارشناس حقوقی فوتبال ایران تصریح کرد: محمدرضا ساکت دوست داشت دبیرکلی فدراسیون را رها کرده و سرپرست تیم ملی شود. این پست جایگاهی است که باید مقبولیت بین بازیکنان و افکار عمومی در آن زیاد باشد. یکی از دوستان عکسی از کشتی ژاپنی که دور کانال سوئز چرخیده و تمام آبراه‌های جهان را متوقف کرده بود منتشر کرد که از طریق ماهواره گرفته شده بود. روی آن نوشته بود همه ما اشتباه می‌کنیم، اما خیلی بد است که یک فردی اشتباه کند و بتوان از بالا آن را با ماهواره دید.

نصیرزاده افزود: همه ما در انتخاب‌ها و انتصاب‌هایمان اشتباه می‌کنیم. نباید انتخابی انجام شود که تمام مردم بگویند درست نیست. درواقع مردم می‌گویند اگر خورشیدی در چنین جایگاهی نباشد بهتر است. یک ضرب المثل آلمانی می‌گوید مردم همه چیز را می‌دانند. اگر این را آویزه گوشمان کنیم همه مسائل درست می‌شود. باید فدراسیون فوتبال کمیته‌بندی کرده و وقتش را از دست ندهد. اساسنامه را مقابل خود بگذارد و افراد موقت کمیته‌ها را بچیند و تا زمان برگزاری مجمع برای آن‌ها وجاهت بگیرد.

وی درباره این که آیا نمی‌توان کمیته فوتبال را در اساسنامه داشت، گفت: آن‌ها کاری با ما نداشتند. کوبا وزارت کشور دارد و ما وزارت نفت. اگر ایده از خودمان نداشته باشیم، هر چه فیفا بگوید قبول می‌کنیم. فیفا کمیته‌های خود را از ۴۰-۳۰ کمیته به ۸-۷ کمیته کاهش داده، اما ما هم باید تعداد کمیته‌های خود را سبک کنیم تا برنده شویم.

کارشناس حقوقی فوتبال ایران در باره این که چرا نباید کمیته‌ای به نام فوتبال در اساسنامه ایجاد شود اظهار داشت: می‌گویم کمیته بازی جوانمردانه به چه کار ما می‌آید؟ دوستان وقتی اساسنامه تدوین شد دوستان به من گفتند چیزی نگو و الان هم چیزی نمی‌گویم، چون همه هم‌خانواده هستیم، ولی روی هم رفته از زمان قدیم اهل مطالعه بودم و در کتابی خواندم که نوشته بود جایی ننشین که بگویند بلند شو.

نصیرزاده در باره تمسخر عزیزی خادم از سوی اهالی فوتبال به دلیل انتصاب‌هایش توضیح داد: عزیزی خادم از دوستان خیلی خوب من است. آدم خوب و باسوادی است و سرعت انتقال خیلی خوبی دارد. عضو تیم ملی جوانان بوده و فوتبال را هم خیلی خوب می‌شناسد. فوتبالیست خوبی هم هست این‌ها برای وی امتیاز است، اما اینجا بحث صندلی ریاست فدراسیون است.

وی افزود: باید مشاورینی در حوزه فوتبال داشته باشد که ساختارشناس بوده و کمیته و دپارتمان و شرح وظایف بدانندتا بتواند از کیان فدراسیونش دفاع کند. وقتی منافع و افکار فردی را بر افکار جمعی برتری بدهیم مشکل ایجاد می‌شود. باید به نفع فوتبال توصیه و سفارش کنیم به همین دلیل فکر می‌کنم باید این رویه هرچه سریع‌تر عوض شود.

کارشناس مدیریت فوتبال درباره اینکه به نظر می‌رسد عزیززی خادم به دلیل انتقاد‌های علی کریمی، امامی فر را به عنوان رئیس مرکز ملی فوتبال منصوب کرده است، گفت: علیرضا امامی فر را می‌شناسم و می‌دانم در حوزه فوتبال فرد دانشمندی است، اما انتصاب‌ها باید در راستای درست و صحیح انجام شود. کمیته فنی باید مشاوره بدهد و هیأت رئیسه مصوب کند. اکنون در باز شده و تمام انتقاد‌ها طرف شخص رئیس فدراسیون است.

کارشناس حقوقی فوتبال ایران اظهار داشت: باید عزیزی خادم مشاوره بگیرد و وجاهت افراد را در نظر بگیرد. برخی قوانین نانوشته داریم که احترام آن‌ها بیشتر از قوانین نانوشته است مثل این که عروسی را روز پنجشنبه برگزار کنیم. قوانین نانوشته باید رعایت شود و بدانند انتخاب‌هایی که انجام می‌دهند چه بازخوردی دارد.

نصیرزاده در گفت‌وگو با برنامه آفساید رادیو جوان گفت: باید دید بازخورد انتصاب‌ها چیست. در دنیای سیاست یک موضوع را معرفی کرده و دست افکار عمومی می‌دهند و بازتاب‌ها را می‌گیرند. پس از طرح بازتاب‌ها این مسائل را انکار می‌کنند. امکان دارد خورشیدی در جای دیگری مناسب باشد، اما فدراسیون فوتبال نماد ورزش کشور است و مسابقاتی که تیم ملی در آن برنده می‌شود نشان دهنده توانمندی مردم ایران است.

وی ادامه داد: عزیزی خادم هم می‌توانست برای پست سرپرستی تیم ملی ساختارسازی‌ها را وجاهت بدهد و از افرادی مثل محمد زادمهر و ذوالفقارنسب استفاده کرده خورشیدی را هم در تیم ملی پایه به کار می‌گرفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *